Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk
Schizofrenia
Ak vas depresia dosla tak daleko, ze sa vyskytli stavy psychozy, ci paranoje, treba okamzite! prestat prijimat biely cukor v akejkolvek podobe, zacat prijimat vit B3 (niacin) 1000mg dva krat denne.(to, ze to je velka davka, je obrovska loz!!! VIEM, ze ludia pri tazkych stavoch ketatonie prijimado okolo 4000mg denne). Povedal by som, ze uz take dlhodobe sebaobvinovanie je paranoja.
Rad by som pripomenul vsetkym, co trpia depresiami, ze popri dobremu terapeutovi, je velmi dolezite zmenit stravovanie, kedze ziviny maju prvorady vplyv na nervovu sustavu. Az potom je to stress. Ak ma clovek zbalansovane ziviny a teda I nervy, vie odolat aj nadmiernemu stresu.
Naplanuj si pitny rezim, dva pohare cistej nebublinkovej!!! vody kazde dve hodiny (nepozeraj na to, ze budes chodit kazdu minutu na WC. Taktiez, v tazkych chvilach cvic, behaj, sportuj alebo rob fyzicky namahavu pracu. Zapamataj si, vacsina antidepresiv je zlozena na podstate regulacie vody v tele, kedze je daaaaaavno zname, ze depresia vznika z chronickej dehydratacie tela. (Napr., ak clovek trpi psychol. traumou, nie je to trauma, co sposobi tazku depresiu, aje to, ze clovek pocas trapenia nepije a dehydruje sa.)
DIETA: Jedz zdravo, ovocie, zelenina, strukoviny. Jedz zdravsie maso (biele, ryby). Aspon na cas uplne vyluc biely cukor, mlieko a mliecne vyrobky (to je dolezite, lebo mliecny protein a mastne kyseliny v mlieku blokuju vstrebavanie vapnika!!!)
• Treba zbalansovat ziviny v tele:
• Vitamin B6, 50 mg, rano a vecer
• Zinok (gluconate), 25 mg, rano a vecer
• Calcium (vapnik), 500 mg, rano a vecer
• Magnesium, 200 mg, rano a verec
• Manganese, 10 mg, rano a vecer
• Methionine, 500 mg, rano a vecer
• Dodrziavaj horeuvedeny pitny rezim a ostatne rady
• A dostatok oddychu po fyzickej namahe
Vela stastia!!!!!!!!
damina tak dakujem za novy poznatok, dufam ze raz budem existovat bez ad, ak ano bude to moj najvasci uspech a mojim poslanim bude pomahat ludom s dusevnymi poruchami a ked sa vyzdraviem tesim sa na svoje deticky:)
no voda robi zazraky, to je pravda, ved na nu sa viaze vsetko v tele, tak uvidime co to urobi so mnou
A tato pani Alenka, si uzivala cely zivot, az pokial ju nepostihla rakovina, lymfom, rakovina lymfatickych uzlin. A nasledovala chemoterapia a ostatne peklo s tym spojene. Teraz, kratko po skonceni chemoterapie jej zomrel blizky priatel a jej psychicke trapenie vyustilo do toho, ze som jej napokon zavolal cez ten SKYPE. Okrem inych veci som jej vrelo odporucil, aby pila vodu kezde dve hodiny dva pohare. A dnes (len po dvoch dnoch) ma takto potesila, ...voda robi zazraky...
no zacala som pit viac vody ako si to napisal, tak sa snazim prijimat kazde tie dve hodinky dva pohare vody