Schizofrenia

Príspevok v téme: Schizofrenia
pupalka

Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk

damian

Veronika, Ty mas tiez nocnu sluzbu? Ved ten B3 sa nema uzivat v megadavkach cely zivot. Ked psychozy, paranoje a pod. pominu, davkovanie moze but v rozmedziach RDA.

veronikaa

lenze usivanie vit.b3 nemoze sposobit inu nerovnovahu?/ake su to vlastne davky v porovnani s RDA?/hovori sa,ze vitaminy/v tomto pripade b-komplex/by mali byt v rovnovahe...

damian

Medicina je horsia ako umenie automechanika, verte mi. Ak pride auto k automechanikovi, ten 'lieci' cele auto. Nemame autoopravovne,kde by boli oddelenia karburatorove, agregatove, alternatorove, elektricke, vyfukove, palivove atd. jednoducho, mechanik hlada pricinu a spojitosti medzi jednotlivymi sustavami. ZIAL, v medicine je to inak, kozne, ocne, neurologicke, psychiatricke, onkologicke a napokon patologicke...a zabuda ca na CELOK a extremne dolezite suvislosti medzi jednotlivymi sustavami. (mozno aj preto automechanici v zahranici su casto plateni lepsie ako lekari...

damian

Pozri, mnoho ludi utrpi v zivote velke psychol traumy a predsa nie vsetci su neskor postihnuti dusevnymi poruchami. Ak je organizmus (v tom pripade nervstvo) optimalne nastaveny, dokaze zniest velke traumy. Ak je organizmus rozbalansovany, casto neznesie ani maly stres.

damian

V knihe ABC's diseases mas pekne vysvetlene, ako sa kriminalna deviacia, hyperaktivita u deti, depresia, schizofrenia a ine podobne choroby krasne daju regulovat roznymi vitaminami a mineralmi.

veronikaa

to patri tiez k schizofrenii??hrozne.co vlastne toto spusta/teda nerovnovahu medzi neuromediatormi??je to psych.trauma/psych.ublizenie/alebo nejaky zapal??ci nedostatok niecoho??aha asi mi povies vody a niaciamidu:-)

damian

Ale pozor, existuju aj grandiozne deluzie, pri ktorych si trpiaci mysli o sebe nieco, kym nie je, napriklad kral, princezna atd.

damian

..ale tiez zalezi na tom, v akom stadiu sch. je. Na zaciatku si ludia len nepatrne domyslaju suvislosti medzi cimkolvek. Ak je to bez liecenia, zachadza to dalej a obycajna situacie moze vyprovokovat trpiaceho k hroznym cinom.