Schizofrenia

Príspevok v téme: Schizofrenia
pupalka

Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk

damian

Mili moji ludkovia. Zial cim dalej mam menej casu a preto nemozem vsetko citat, na vestkych temach a este aj odpovedat. Cas nemam aj preto, lebo som zacal spolupracovat so svetovou spolocnostou 'Kampaign for the truth in medicine' (Kampan za pravdu v medicine) a osobne teraz pracujem na preklade literatury a jej distribucie na SK a CZ trhu. Taktiez, spolupracujem s OZ Pravo na zdravy zivot (SK) a vyjednavam s nimi, aby svoje OZ zreformovali a stali sa slovenskou pobockou horeuvedenej organizacie. Viete co, veeeeeelmi sa tesim tomu, co robim!!!

RNG

RDA su politikmi vynutene vyjadrenia od odbornikov v roku 1948, v USA.
Ostatok sveta poskodeny vojnou nemal cas ani prostriedky si to presetrit, tak to prevzali bez komentaru.
Medzitym vsak bolo mnozstvo vyskumu v tejto oblasti, ale nijak sa to nezohladnilo oficialne. Takze davno zastarale data dodnes zostavaju v platnosti.

damian

Uz som kdesi spominal, ze sme mali pacientku, ktorej povedali, ze bude na Olanzapine cely zivot. Povedal som jej, aby nasla inu psychiatricku a uz dva roky tato pacientka je bez tejto chemie a v plnom pracovnom nasadeni (je sudnoznalecka zubarka a teda ma stresovu pracu)

damian

B3 a ine vitaminy a mineraly su ciste prirodne latky a nereaguju na chemicke. Ten spominany Dr Abraham Hoffer napriklad uvadza, ze pri vaznych stavoch musel podat zene aripriprazole na par tyzdnov a s tym aj spominane vysoke davky B3. Postupne aripriprazole vysadil a viac ho nikdy nebrala.

veronikaa

pozerala som na nete RDA-15 mg -zeny/20 mg muzi.pises 2000 mg denne ta terapeuticka davka.uffff.za ako dlho sa prejavi ucinok a ako dlho sa musi brat, aby sa zarucila remisia?znama uziva olanzapin, len dost casto si ho vysadzuje-sama, chvilu jej je dobre, ale tazko jej vysvetlim,ze ten ucinok chvilu trva a potom sa to zasa vsetko tam "rozbura".ako sa da kombinovat nikotin amid s psychofarmakami?

damian

RDA je normalna odporucana denna davka u dospeleho cloveka - zdraveho. U trpiaceho cloveka na shizofreniu sa prijimaji vysoke davky (kedze takyto covek nema takmer ziadnemnozstvo niacinu v tele a treba to 'opravit'.

veronikaa

nie nemam nocnu, ja nastastie nerobim v noci ani vikendy-tak si mozem dovolit trochu strasit pri nete:-))tak ked v rozmedziach rda, to sme poddavkovany??ach boze, rchlo pospominat na farmakologiu, kde sa nachadza, hihi:-)