Schizofrenia

Príspevok v téme: Schizofrenia
pupalka

Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk

lencok1

tych liekov ma tvoj syn naozaj vela, to je ale teda ze tak neskoror ho zacali davat dokopy...inak poravda je ze aj u mna prvy krat dr pomysleli na psychiku az ked som sa zrutila, predtym bolesti hlavy, chrbtice, unava a az potom si to konecne uvedomili a pritom cely cas islo o psychiku...:(...mama22 drzim Tebe aj Tvojmu synovi palce, nech je to uz len lepsie, ako sa mu dari momentalne?

damian

Scizofrenia ako taka nie je dedicna. Dedicne je to, ze bud sa clovek stravuje tak, ako rodic a chyba niacin, alebo ma inak metabolicku poruchu, ktorej vysledkom je nedostatok niacinu (B3).

damian

mama22, skus zavolat do Fakultnej nemocnice LP Kosice Oddelenie liečebnej výživy a naturálnej medicíny
MUDr.Štefan Košlík,CSc. 055/ 615 2381
Opytaj sa ho, ci lieci aj dusevne poruchy a ci ma vit B3 (niacin). Daj mi vediet, co povedal!.

damian

Mama22. Vit B3 a vit C v davkach, ako som uviedol moze syn uzivat aj s liekmi, kedze vit B3 a C nemanic spolocne s chemickym zlozenim psycholiekov. Zial, nie som na SK a neviem, kde je B3 v dostupe. Nemaju ho v lekarni? Tuto v teme RNG napisal, ze moze doviest B3 z USA. Ak nikde nezozenies, napis mi email. Som smutny z toho, ze Tvojho syna doviedli lekari az k elektrosokom. A tiez sa mi vidi,ze uziva vela liekov. Ohladom vysadenia liekov, pri uzivani spominanych vitaminov by ste (Ty a manzel) museli stav syna sledovat a ak by ste badali zlepsenie, lieky postupne vysadzat. Nech hned syn sa snazi pit vela vody, prestane uzivat cukor.

mama22

lencok1.mojmu synovi nevedeli zistit diagnozu rok,zameriavali sa na bolesti
hlavy,hrdla,chrbtice,vraj z toho ta apatia,nechut vychadzat von,rozne formy strachu,az nakoniec v 18.tich rokoch zistili,ze je v tazkej depresii,kym nasli vhodné lieky stav sa zhorsoval,hospitalizovali ho a zistili sch.Podla mna spustacom bola marihuana po predchadzajucich teroristických peripetiach s jeho otcom a tiez to moze byt dedicné.

lencok1

mama22 pri akej situacii sa spustila u tvojho syna schizofrenia, aj ja mam psych, problemy ale ineho razu, zaujimave je ze mi to zacalo po velkom napore a obycajnej chripke!!!!docitala som sa, ze vtedy sa zvykne zmenit biochemia mozgu!!!a clovek ochorie, u mna to bolo celkove pretazenie organizmu, 6 rokov sa z toho neveim spamatat a bez AD neveim existovat, dalo mi to riadne zabrat, dovetdy som bola uplne ok

mama22

damian,dakujem za radu,ale kde mozem zohnat tie vitaminy?Mozu sa podavat spolu s jeho liekmi?Uživa rispen,cipralex,protazin a tisercin,presiel aj elektrosokmi,ale ucinok nebol dlhodobý.Mava stavy strasneho strachu,nevychádza von,nie je schopný vtedy nic robit len spať.Ked sa mu polepsi,pichnutím diazepamu,vydrži tyzden byt v pohode a vtedy si vsetko pokazí uzitím alkoholu a znovu ....nemocnica.Jeho otec sa nevie s touto jeho chorobou vysporiadat a nuti ho lieky vysadit.Aký mas na to názor?

damian

Aspon na cas by som mlieko a biely cukor vylucil. Ja som miloval mlieko celych 29 rokov. A skoncil som s nim zo dna na den...

vispa

damian: som schizofrenik,neviem co robit.nemam sa na koho obratit,nik ma nepocuva, a ona sa mi vysmieva.citi ze je silnejsia nez ja.neviem co robit,bojim sa.a co s tou vodou?a ja mam mlieko rada.co s tym?