Schizofrenia

Príspevok v téme: Schizofrenia
pupalka

Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk

damian

mama22, som velmi rad a milo prekvapeny, ze Dr suhlasil. Slava mu! Budes mu to podavat sama, alebo sestricky. Treba na to dohliadnut, ci mu ho fakt budu podavat. A preco len B3 zatial. Malo by to ist spolu. A nech pije vela cistej vody. ANO, CUKOR A SLADKOSTI MUSI VYLUCIT (aspon na cas). Mozes mu upiest napriklad babovku z pohankovej muky a pouzit molasu miesto cukru. Ako pise RNG, sladidla su chemia.

RNG

mama 22, ja budem drzat tiez v mojich obchodoch B-3 v blizkej buducnosti, informuj sa u konatelky.
Na buduci tyzden budem par dni na Slovensku, mam tam plno veci na vybavovanie, tak nejake prinesiem.
Ked to budes pouzivat pravidelne, privitas kvalitny(GMP) ale lacnejsi tovar.

To je to, o co sa snazim.

RNG

Hlavne nesmies jest umele sladidla!To je sama chemia!
Mozes si ale zohnat steviu, to je prirodzena velmi sladka rastlina, ale neobsahuje cukor.

mama22

damian,dnes som konzultovala o vitaminoch s jeho osetr.lekarom a schvalil mi ich.Zajtra zacnem s davkovaním,ale zatial len s niacinom, a s tym cukrom,ako to myslis,nemoze jest ani sladké jedlá?Ani umele sladidlo?B3 u nas stojí 380 Sk a je tam 60 kapsul.

vile

kabaka ,ja mam tiez problem s pamatou,len ma to velmi mrzi lebo chodim do skoly,citala som ze po elektrosokoch sa aj zhorsuje IQ, a ja si uz namyslam alebo je to pravda,ze mne to IQ pokleslo.Keby sa tak dal vratit cas :-(

damian

To je tazke povedat, aku dobu, mama22. To zalezi vela od toho, ako sa bude stravovat. Podla toho co pisu vyskumy, ak sa na to clovek 'vykasle', lebo si zrazu pomysli, ze uz je dobre, prestane mat zdroj niacinu a relapsuje. Sami musite zistit, ako sa syn citi, a pomaly znizovat vitaminove davky, ale zaistit plnohodnotnu stravu a hlavne bez bieleho cukru. Avsak, istu znizenu davku B3 by mal prijimat dlhsie, hlavne ked choroba trvala dlhsie.

mama22

Kabaka,ja som zohnala niacin v Banskej Bystrici,tu nie je na predpis,ale vit.C komplex u nas nemaju.Kde si ho zohnala ty?Mohli by sme si navzajom poslat balíky.Damian,ako dlho bude musiet syn tie vitaminy uživat?Teraz sa mu stav rapidne zlepsil a myslím,ze tie vitaminy mu budem mocť davat az ked ho prepustia z nem.ked piseš,ze lekari s tym asi mebudu suhlasit.Skoda,ale za opytanie nic nedam.Dam ti vediet,ako reagovali .

kabaka

pre damiana... veď to ani ja tomu nerozumiem, ale aj keď je na predpis, nebol by to problem, aspon, dufam, poprosila by som moju psychiatricku... tak uvidim...