Schizofrenia

Príspevok v téme: Schizofrenia
pupalka

Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk

tpch

Pixi, tvoj psychiater NEMA PRAVDU. Psychiater po novom ma tento liek pre teba zakupit a ma ho fakturovat poistovni on sam. Poistovna mu to nasledne preplati.
takze: situacia je taka, ze lekar ti ten liek podavat samozrejme nadalej moze (!), ale ten tvoj NECHCE, pretoze nie je ochotny tento liek pre teba zakupit a podat ti ho. Proste sa mu nechce babrat s papierovackami a zaplatit ti lieky, hoci mas na to narok a poistovna by mu ich ZAPLATILA.
To, ze volal na ministerstvo, je vyhovorka.

Pixi

Ahojte.V ambulancii u môjho psichiatra mi povedali, že už nebudem dostávať injeciu RISPERDAL CONSTA, kôli zmenám v politike liekov.Som s toho nešťastný lebo po ňom nemám problém žiť ako zdravý človek.Psichiater mi povedal, že volal na ministerstvo, ale nemal žiadnu odozvu.Neviem si predstaviť, že by som mal brať tie ostatné oblbováky.Chcem sa vás spýtať či by sme pre to niečo nespravili spolu, alebo mi aspoň napíšte svoj názor.Ďakujem

J111

Ak by som sa mal podeliť s tým, čo sa mi stalo, tak je to asi tak. Minulý rok mi preskočilo, doslova dopísmena, začal som počuť hlasy, vidieť duchovné bytosti, komunikovať s nimi, oni so mnou. Myslel som si, že sa z toho nedá dostať, ale dá. Teraz cirka po roku nepočujem ani hlasy, ani nič nevnímam. Treba len čas. Už som aj vysadil lieky, tretí deň neberiem nič bez konzultácie s dr. na vlastné riziko. Ak mám byť úprimný, tak mne začínalo už pošíbavať z tých liekov. Super liečba - ha, ha.

J111

Podľa mňa je veľmi ťažké diagnostikovať schizofréniu. Ak človek počuje hlasy, dajme tomu nejakú dobu, tak to neznamená, že má schizofréniu. Môže ísť aj o iné duševné ochorenie, napr. psychózu. Tebe povedali, že máš schizofréniu, tak si sa s tým stotožnil, ale mýliť sa je ľudské. V mojom prípade sa sekli a namiesto psychózy uviedli, že mám schizofréniu ako ty. Ha, ha, vďaka za dôchodok. Pracovať môžeš koľko chceš, dôchodok ti nevezmú, len sa s prácou nechváľ pred komisiou. Povedz im, že ťa zamestnali ako invalida.

luciano

Dôležitá je diagnóza a tú stále máš. Si schizofrenik a to ti aj ostane. Nezáleží na tom, že sa ti polepšilo. To ti spôsobujú lieky a nie ústup choroby. Schizofrénia je nevyliečiteľná choroba, lieky len potláčajú jej príznaky, ale neliečia ju.

TTT

Zdravim, chcel by som sa spytat ako je to u vas s invalidkou. Od 2003 roku sa liecim na shizofreniu, bol som 2krat hospitalizovany ale az teraz od 2011 som sa dostal na invalidny 71% dôchodok. Asi tri mesiace do zadu sa mi polepsil stav /uz nepocujem hlasy/ ale stale beriem lieky /questax 100g-rano a 200g-vecer, som po nich unavey a ospaly. Moja doktorka mi povedala ze uz by som aj mohol pracovat. Chcel by som sa teda opytat ci mi môzu ten dôchodok zrusit pretoze sa par mesiacov citim lepsie? Aj ked stale beriem lieky?

wendsdee

Ahoj som 28 rocna schyzofrenicka. Diagnostikovali mi ju pred dva a pol rokmi. Mala som paranoidne bludy ze ma niekto sleduje, dava mi jed do jedla, pusta mi do bytu plyn a pod. Bez sluchovych a zrakovych halucinacii. No co sa tyka liekov staci mi raz do mesiaca inekcia depotna cisordinolu. Asi dobry liek ked sa mi po nom po tyzdni vyjasnilo a odvtedy nic. Tak by ma zaujmalo kedy mi pani doktorka zacne vysadzat liek alebo ako to vlastne je ked okrem unavy uz ziadne priznaky nemam aj to je asi vdaka lieku. Mam super dochodok 75 %. Podobny ma znamy a ten bohuzial nieje svojpravny takze netusim ako to vyhodnocuju. Moj zivot je dost akcny. Vylety priatelia akcie a este zvladam aj spolubyvajuceho partnera. No ta unava ma omedzuje. A tak prezivam. Na samovrazdu som nikdy nemyslela lebo mi to prislo len vhod, no co mi najviac vadi, ze moja rodina sa asi za mna hambi. STIGMA. Zo ziadnym schyzofrenikom v kontakte niesom tak touto cestou hladam niekoho s kym by som sa o tychto veciach mohla porozpravat moj mail je funnytea@zoznam.sk prosim napiste zaujma ma aj vas pribeh. diky tatiana

luciano

Tiež mi diagnostikovali paranoidnú schizofréniu. Nasadili mi však lieky, ktoré ma držia nad vodou. Dnes sa už schizofrénia dá úspešne potláčať, tak, aby človek mohol aspoň elementárne žiť. Mám síce plný invalidný dôchodok, ale žijem. Dokonca sa viem aj zo života tešiť.