Mohol by niekto bližšie popísať príznaky a rozdiely medzi menopauzou a klimaktériom?
Menopauza, klimaktérium
cca 2-3 roky dozadu sa u mna začali pomaly objavovat priznaky, o ktorych som netušila že su bližiacou sa menopauzou - začalo to väčšou únavou, bolením hlavy, pochybovaním o sebe a zmysle života až k totálnemu rozklepaniu sa a de facto kolapsom ( podotýkam, že dosť pomohli "dobré kolegiálne" vzťahy na pracovisku). tak som nejaký čas strávila na PN a neskôr po zvážení toho že asi viem, o čo ide som postupne začala užívať prírodné prostriedky na odstránenie klimakterických potiaží - merilin, pupalka, ploštičník strapcovitý, olivovýá olej paneský atď . - bez veľkého účinku - preto som nabehla od mája 2015 na HRT - nikomu neprajem tie stavy, aké tomu predchádzali - mne HRT fantasticky pomáha byť normálnym človekom. - nielen pre seba samu, ale hlavne a predovšetkým pre moju rodinu.
Matus - toto je čo???
We have received your request for a
subscription to a mailing list maintained by
GetResponse email marketing service.
To confirm your subscription, please
click the following link:
EASY 1-CLICK CONFIRMATION:
getresponse.com
You will be able to unsubscribe
or change your details at any time.
If you have received this email in
error and do not intend to join our
list, no further action is required
on your part.
You won't be subscribed to any
list and you won't receive further
information until you confirm your
subscription above.
--
matus lajcak
Menopauza je komplexny problem a pre co najlepsie vysledky treba urobit viacero zmien. Velky vplyv na intenzitu priznakov ma zivotosprava, takze tam by som urcite zacal. Vsetko sa to da vtesnat do troch krokov.
menopauzapriznaky.blogspot.com
Mabelle, obsahuje vytazky z lanu a dateliny, ktore len nahradzaju ciastocne ubytok hormonov. Tj len napodobnuju hormony.
Lepsie je priamo adresovat vyrobu vlastnych hormonov polotovarmi na ne, najme hovorim o Diosgenine(yam, senovka grecka) z ktoreho si telo vie vyrobit rozne hormony., v dostatku a podla potreby.
ahojte baby, mam 49 rokov, uz tri roky uzivam Mabelle od walmarku, a neviem si ho vynachvalit. priznaky sice nepotlaci uplne, to asi ziadny pripravok, ale pomaha mi prekonat toto sibnute obdobie :) nechcela som ist do hormonalnej liecby, dost sa toho obavam... tento mabelle obsahuje len prirodne latky, myslim ze lan a datelinu, takze uplna cistota :) vrelo odporucam :)
mandolinka, ďakujem Ti pekne.
predpodkladám, že wild yam máš v tom zelenom balení z toho si daj na začiatku 2x2 tabl a pupalku (asi 500 mg)si daj spolu s tým 2x1 takto to ber každý deň aspom mesiac, budeš vidieť ako sa budeš cítiť.
mandolinka, dnes som si kúpila pupalku dvojročnú, berieš ju pravidelne každý deň spolu s yam? Aké máš dávkovanie? Yam mám 425 mg.
monza - tak si v lekárni pýtaj púpalku. Borák zatial nemusíš, je to dosť podobné. Aj ja som začala wild yamom a pupalkou, potom som pridala borák.
pošlem Ti e-mail
mandolinka ja viem, ale dnes som si objednala wild yam z minibazáru, za celkom dobrú cenu. Z tej druhej stránky si ja neviem objednať.
Bola som na sonografii u gynekologičky, a povedala mi, že vaječníky mám už scvrknuté a už prestávajú pracovať, aj menzes mám veľmi nepravidelný, tak preto si myslím, že wild yam mi pomôže, len neviem, či si mám objednať aj púpalku a boráka.