Menopauza, klimaktérium

RNG

"Na prirodno" mozno prejst aj s doplnkami potravin=trochu zmenena strava, doplnena o polotovar na vyrobu hormonov.
Na trhu je pomerne lacny a ucinny prostriedok- yam(1-4 gramy denne podla potreby)
Tiez krvacanie je mozno ovplyvnene stavom sliznice
Tam by som odporucil nejake omega 3 oleje(rybaci, lanovy, borakovy pupalkovy) a pripadne nejake silnejsie antioxidanty, ako napr vytazok z hroznovych semien(100 mg, 95%)na spruznenie ciev.

mimia

Vytiahla som tuto temu dopredu,lebo vas chcem poprosit,kto mate skusenosti s mojim problemom,keby ste mi vedeli poradit.Mam 50.Mam nepravidelny menzes.Teraz uz asi 3 tyzdne slabo krvacam,niekedy je to len take skoro nic,neviem ako to bude pokracovat.Tabletky neberiem ziadne.Chcela som si prejst tento cas na"prirodno".Mozno to neni take jednoduche ako si predstavujem.Myslela som si,ze jednoducho raz prestane krvacanie a budem mat pokoj.Inac som ok,vsetky vysledky mam dobre.Citologiu,krv,tlak,vsetko.Aj sa citim dobre,len ma stve,to dlhotrvajuce spinenie.Mate s tym nejake skusenosti?Ak mi to neprestane,vraj mam ist na vykyretovanie.Dakujem,ak mi viete poradit.

beapav

neva,veľmi pekne ďakujem za skorú odpoveď. Zariadim sa podľa Vašich rád.Zatiaľ, kým nebudem užívať Mercilon, budeme musieť byť zrejme pre istotu s manželom opatrní.Je tak?V zimnom období som mala často depresívne nálady, mohli to spôsobiť tieto tabletky?

neva

Adresovala som Vasu otázku gynekologovi, tu je jeho odpoved: Ja som za to,aby ste už aNTIKONCEPCIU NEUŽÍVALI VOBEC.VYSADTE JU A potom si dajte vyšetrit hormonálny profil.

neva

beapav - ja vážne pochybujem, že je postup tvojho gynekologa správny. Skusim sa ešte poradiť a odpoviem Ti. Ak nemaš 2 roky menzes, podľa mna by si Mercilon brať nemala. Hormonalne vyšetrenie sa robí - požiadaj svoju gynekoločku, aby Ti ho spravila

beapav

Prosím radu.Mám 50, s manželom máme sex cca 2-3x týždenne. Beriem dlhodobo antikoncepciu MERCILON. 2roky nepotrebujem vložky.Moja gynekologička hovorí, že ak nechcem otehotnieť, musím tbl. brať.Dá sa zistiť hladina hormónov a podľa nej určiť akú silnú antikoncepciu mám užívať, ak ju vôbec ešte musím užívať? Veď vôbec nekrvácam. Dík za radu, ktorá je pre mňa dôležitá.

lolita

Mam 51 rokov, este mam pravidelne menzes, zatial nemam ziadne probĺemy, ale ked mi zacne menzes vynechavat, trebars dva-tri measiace, ako budem vediet ze nie som napr. tehotna? To budem zakazdym utekat ku gynekologovi?

igortinka

mam 35 rokov u žien v nasej rodine prislo klimakterium dost skoro medzi 30a40 od januara som mala menzes 3krat ak dostanem menzes na 35den som stasna trva 3dni alebo iba týžden špiním pribrala som 7kg aj ked poslednych 7 rokov som mala bezproblemov tu istu hmotnost moze to byt klimakterium

spectra

Moj gynekolog mi povedal,ze hormonalne pripravky na prirodnej baze sposobuju zhrubnutie stien maternice.Je to pravda?Moze mi na to odpovedat nejaky odbornik?