Menopauza, klimaktérium

Prisca14

ahojte dievčatá :) som na tom podobne, s vekom pribúdajú aj problémy presne ako píšete, ale mali by sme si uvedomiť, že všetko sa dá riešiť. Suchosť pošvy majú na svedomí žľazy, ktoré nevytvárajú dostatok sekrétu alebo akoby som to nazvala.

mandolinka

Agnessca - mám 53 rokov, asi pred rokom som začala mať tiež problém so suchosťou tam dole. Gynekologička mi vypísala ovestin krém. Najskôr som tomu nedôverovala a používala som ho krátko, nepravidelne. Po čase som ho začala brať pravidelne a naozaj pomáha. Vyskúšala som aj rôzne voľnedostupné zvlhčujúce čípky z lekárne, ale môžem povedať, že ten krém je najúčinnejší. Je len na lekársky predpis.

DubravskaOli

Tak isto som aj ja na gyn obišla. Nič si z toho nerob. Podstatné je hľadať možnosti a zisťovať, skúšať, čo by mohlo tieto problémy eliminovať. Mne to trvalo mesiace, kým som prišla na to, čo by bolo vhodné a prečo..

emmallea

lieky na suchosť tam dole...nie......ako som písala tam mi úžasne pomáha lubrikačný gél pred sexom... no a lieky skúsim nejaké homeopatiká na zmiernenie tých mojich stavov ako som písala nižšie....a to nás ešte čakajú návaly do hlavy /viem to podľa kolegýň z práce, každá sa na to sťažovala, ale až v neskoršom veku, tak okolo 53-55 rokov... no to máš ešte kapánek pár rôčkov času....

agnessca

Takze by som to mala riesit priamo tam dolu? lenze ako? Ako dokazem svoje intimne casti zvlhcit? vodou???
Ako pozeram zrejme nie som sama, co toto musi riesit :/ kiezby sa nam taketo problemy vyhybali. To by nam bolo sveta zit. Ty chces zacat uzivat nejake lieky? myslis ze lieky pomozu na suchost?

emmmallea

ahojte dievčatá, na jeseň budem mať 48 rokov a tiež s tým bojujem pár mesiacov, strašné!! niekto hovorí, že u dievčat je puberta ťažký vek...tak potom neviem ako nazvať menopauzu....nálady, pri romant. filmoch revem ako šialená / toto som nikdy nemala/, únava, náladovosť, nemám náladu na sex, suchosť tam dole/toto jediné som poriešila lubr.gélom/....apod. Keď som to spomenula gyndošovi, moc to neriešil....rozmýšlam, že si kúpim nejaké voľnopredajné lieky...len nechcem veľmi experimentovať, aby si to neodniesol zase žalúdok a trávenie ako také.....no babenky držme si palce.....

Lenda64

Tebe myslím, že nepomôže nič také ako lieky alebo tak. Ide o to, že hormonálne zmeny moc neovplyvníš. Treba to riešiť tam kde je ten problém, kde lokálne vzniká.

agnessca

spomenula som mu to ale povedal, ze to moze byt zmenami tela a vekom. Ale nic viac mi k tomu nepovedal a uz duplom nie ako to riesit a mna to po pravde privadza do velkeho sialenstva :(

DubravskaOli

S gynekológom si to neriešila? Mne so 40tkou prišli rovnaké problémy a rok, čo rok sa to zhoršovalo. Gynekologička mi na to povedala, že to majú na svedomí hormóny a menopauza.

agnessca

ahojte - dufam ze som tu spravne a ze mi budete vediet poradit. Asi pred pol rokom u mna zacali problemy. Mam taky tichy pocit, ze to zacina vsetko prichodom menopauzy. Zacala som mat intimne zdravotne problemy. Prejavuje sa u mna suchost, co je pre mna velkym prekvapenim pretoze som s tym nedavna nemala vobec ziadny problem a po pravde je mi z toho celeho na nic.. Neviete mi pomoct?