Trhanie zubov múdrosti

Príspevok v téme: Trhanie zubov múdrosti
mariquita

Caute, dnes mi okolo 10 tahali zub mudrosti, presnejsie mi rozrezali dasno a vysekali (ci co to tam robili, ani som radsej nechcela vediet) mi ho z kosti. Dasno mi pekne zasili, s tym ze si mama prikladat lad a zajtra na kontrolu. Je jasne, ze to teraz boli (uz mam v sebe lieky takze trosku sa to ukludnuje, ale aj tak to dost boli), ja si ale nemozem dovollit v skole vymeskat cely tyzden ci dva, ako to poniektori pisali. Kolko dni asi nebude schopna chodit do skoly? Uz vam takto trhali zuby mudrosti?

Tomasko987

Tento clanok pisala priamo zubna lekarka. Odporucam si ho precitat, je tam vsetko dolezite ohladom extrakcie zubov mudrosti - zapisnikzubarky.sk

Ajaja777

Ahojte, keďže mi pomohlo toto fórum, aj ja prispejem. Včera mi trhali dolné 8micky. Bola som v Yluxe v BA, chcela som ísť k top doktorovi na trhanie 8miciek - Tudikovi. Ale mal dovolenku a zastupoval ho myslím Janíček. Mladší, ale rozhodne nie menej šikovný. Pichol mi injekciu z jednej a druhej strany a to ma vtedy bolelo zrejme najviac. Ale zas žiadna hrozna bolesť to nebola. Potom sme čakali na zaucinkovanie a dali sa do toho. Nemala som komplikovane 8micky. Do polhodky som bola odtiaľ von aj s tým čakaním. Vypýtala som si aj rúško lebo som videla v zrkadle že to puchne, nevedela som poriadne zatvoriť usta, vyzeralo to divne. Samotné trhanie zubov neboli, cítite len tlak a také puknutie, plus aj to uvoľnenie z kosti som cítila, nemyslím bolesť, ale proste cítite to ze sa to stalo. Potom som zaplatila a doktor mi poradil si ešte v čakárni chvíľu posedieť a nepretazovat sa. Ja som dlho nečakala, išiel mi vlak. Celkom odporný pocit (nie bolesť) bol keď som si necítila dolnú sanku, jazyk, sliny, bradu, pery. Pery som vnímala ako 2cudzie predmety na mne sediace 2 slizke slimáky. Mala som pocit obrovských úst ktoré neviem zatvoriť. Trvalo to asi 3hod. kým som ich opäť cítila. Doma som vypila vodu s ľadom a prikladala veci z mrazaku. Potom ma ťahalo ležať, spať, oddychovať. Keď injekcia prestala účinkovať, začala som cítiť miernu bolesť na pravej strane a dosť prudku na ľavej. Na tej ľavej strane akoby som mala podráždený hlavový nerv, takže ta bolesť výstrelila do celej hlavy a tváre, do spánkov. Nebolo to príjemné, ale nie nezvladnutelne, stačí ležať na strane kde to bolí. Nedala som si žiadne lieky od bolesti. V ten istý deň som jedla kurací vývar a kuracie stehná s ryžou a uhorkovým šalátom, žiadne kaše ako som si myslela. Po doznení injekcie a ľadovom obklade doznel aj opuch. Ešte stále cítim miernu bolesť, akurát treba dat pozor na hygienu úst. Budem dúfať ze opuch nepríde. Toť moja skúsenosť. Nie je to príjemny zážitok ale určite nie nezvladnutelny pred ktorým by sa bolo treba triasť od strachu.

matko26

caute, ja som pred trhanim zubu bral wobenzym aj po, aby ta bolest bola znesitelnejsia. Odporucam. Aj sa mi to rychlejsie zahojilo.

Mc2

Mne trhali obe 8cky naľavo minulú stredu- pred tyzdnom. Kazdy zub som si nechala obpichat 2 umrtvujucimi injekciami. Potom k nim musela ist ešte jedna. Oba zuby boli do 30 min vonku. Ale nalomil sa spodný vedlajsi:/ v ten den len mierny opuch, hodinu nepit, 2 hodiny nejest,studene obklady. Žiadna bolesť. Až vecer. Už som sa tešila, že to taktodobre znášam, keďže ma čakajú ďalšie 2 extrakcie. Bohuzial po pár dňoch prisli silnejšie bolesti aj zdurenie lymfatickéj uzliny. Antibiotiká som zatial nedostala. Rany mam otvorené, nesili sa. Vyplachujem repikom aj curaproxom. Mam wobenzym ale nemozem jest 3x10 tabliet denne, tak jem menej aevidentne to nezabera

tatanka58

Sevila a aký doktor bol vtedy na pohotovosti? Či tam je stále rovnaký? Koľko to ťa to vyšlo? Ja tiež potrebujem ísť a už čím skôr..

lulu111111

Ahojte. pred mesiacom som bola vyberat hornu a dolnu neprerezanu osmicku na stomatochirurgii, pretoze mi osmicky tlacia na ostatne zuby. Lekar ma vystrasil bolestami, horuckami a praceneschopnostou. Ale prebiehalo to bez problemov, zakrok trval asi 40 minut, z dolnou osmickou sa trapil dost dlho mozno aj 30 min, sekal,tlacil, bolest som necitila (lokalna anestezia) len tlak, hornu mal zachvilku, ranu zasil a sla som domov. opuch u mna nastal takmer okamzite, mala som aj modrinu na lici. hned ako som prisla domov davala som si studene obklady,aby sa zmiernil opuch, dostala som aj antibiotika. vecer pred spanim som si dala tabletku od bolesti ak by to nahodou. Ale bolest sa nedostavila, okrem opuchu som nemala vobec ziadne komplikacie, hojenie prebiehalo bez bolesti a kedže o boli Vianoce uz dva dni po zakroku som jedla na druhej strane salat a rybu. uzivala som aj wobenzym uz 4 dni pred zakrokom a este 5 dni potom. o 5 dni po zakroku zmizol aj opuch, stichy mi pomaly do dvoch tyzdnov odpadli same. netreba sa bat, mna o 2 mesiace caka horna a dolna osmicka na druhej strane.

Opcan

Mne trhali resp. vysekavali 8 predvcerom. Bohuzial rastla vodorovne a tlacila na zub pred nou. Tym ze nebola uplne prerezana, vytvorila medzi dasnom priestor-dutinu, kde sa zachytavalo jedlo. Od toho niekedy do dasno napuchlo a potom som si donho hryzol. Z tychto dovodov som sa rozhodol ze si ju dam vytrhnúť. Momentalne som 3 den po zakroku. Samotný zakrok prebiehal standardne. Injekcia, samotna chirurgicka extrakcia, sitie rany, poucenie a odchod domov. Dal som sa vypisat na tyzdnovu PN, podla odporucenia stomatologa a spravil som dobre. Lice mi dost napuchlo a po odzneni injekcie prisli aj bolesti. Takze davam ibalgin a paralen. Samotny zakrok nie je nijak strasny... Ja som tam bol 45min. Nejak sa tomu zubu nechcelo von ale zubar si s nim poradil. Dufam ze do tyzdna budem fit. Vsetkym ktory sa rozhodnu ci uz z vlastnej iniciatívy alebo su do toho dotlaceni okolnostami, zelam bezproblémový priebeh tohto zakroku. Nie je to nic strasne, ale treba sa pripravit ze rekonvalescencia je dost bolestiva. Treba vsak uzivat analgetika a da sa to zvládnuť.

Sevila

Tak mne vyberali zub mudrosti vcera vecer v trnave v zubnej pohotovosti.bola to osmina neprerezena vlavo hore iba malilinky hrot trcal.lekar musel rezat vydlabavat apod.napriek mojim obavam a tomu ake mali ludiaxskusenosti som bola prekvapena.milo.za par minut som nevedela zexdaco robil.iba zavrate po injekcii ale p.dr.velmi mily aj sestricka tak lezata poloha.samotne pacenie zuba ..iba neprijemny tlak bolest ziadna..potom vravi lekar uz idem cistit.a ja ze a co zub?a on ze trn uz je vonku.vycistil zasil ranu.a bolo.doma studene obklady stehy sa vstrebu ci rozypu same.ak nebude problemy ani ko.netreba .inak pri o tiazach kontrola v stredu.a p.dr.mozem ibaodporucit.PS.opuch je ale to sa da zniest.a odporucil pn 1az 3dni..ja som si vybavila dovolenku.☺

mapa1004

Ahojte ja som vcera bola na trhanie zubu mudrosti lebo som tam mala velky kaz.Dve noci som nespala co som sa bala lebo pri niektorych reakciach a skusenostiach sa inak nedalo ale boli tu aj pozitivne prispevky.Hned v cakarni som bola spotena lebo muzovi predomnou trhali zub a krical na celu ordinaciu.Nezabrala mu injekcia a ja som mala ist po nom.?Ale moje obavy boli zbytocne.Vobec som necitila bolest len vedela ze mi s nim myka hore dolu a o chvilu bol vonku.Dnes uz ani naznak bolesti....ani lieky od bolesti som nepotrebovala.

mapa1004

Ahojte ja som vcera bola na trhanie zubu mudrosti lebo som tam mala velky kaz.Dve noci som nespala co som sa bala lebo pri niektorych reakciach a skusenostiach sa inak nedalo ale boli tu aj pozitivne prispevky.Hned v cakarni som bola spotena lebo muzovi predomnou trhali zub a krical na celu ordinaciu.Nezabrala mu injekcia a ja som mala ist po nom.?Ale moje obavy boli zbytocne.Vobec som necitila bolest len vedela ze mi s nim myka hore dolu a o chvilu bol vonku.Dnes uz ani naznak bolesti....ani lieky od bolesti som nepotrebovala.