ahojte baby, pozerám, že veľa z vás tu hľadá kamošky na chudnutie, ale ja naopak hľadám kamošky na priberanie. Pomáhajme si tie, ktoré nemôžme pribrať. Na začiatok každá napíšme svoju výšku a váhu a potom každodenný jedálny lístok. Myslím, že veľa jedla a málo stresu nám pomože.A potom už budeme písať len úspechy na váhe.Čo vy na to?
Hľadám kamošky na priberanie
Jej ahojte, vítam vás všetky tri v tejto téme! :)
Tak ja som v tom "tabuľkovom" medziobdobí ako inak schudla 2 kilá, nepomohla ani ďalšia tabuľka, ale teraz mám novú a naozaj sa to snažím už dodržiavať...
Lauren71: To sa tak vo všeobecnosti každému radí jesť viac krát denne v menších porciách. A asi je to ozaj zdravšie, mne to však nikdy nešlo, keď som to skúšala. Preto si aj myslím, že každý si musí prísť na to, čo mu najlepšie vyhovuje. Inak tie moje tabuľky sú čisto len taká motivácia pre mňa :D Lepšie sa mi to totiž dodržiava, keď to mám niekde rozvrhnuté a pravidelne si to tam značím. A tiež keď si dávam takéto krátkodobé ciele. Vlastne sa snažím vždy za tie 2 týždne pribrať aspoň kilo. Budem veľmi rada, ak ešte napíšeš, ako sa ti darí! :)
12kikuska11: Podľa toho čo píšeš, teda že sa naješ a o hodinu si už zase prázdna, pre teba bude asi ideálne to jedenie viac krát denne, vyskúšaj to. Inak určite na obed nestačia len polievky. A tiež píšeš, že na to nemyslíš. Ak ti na tom naozaj záleží, tak myslieť na to musíš. Skús si spraviť nejaký časový plán a dodržiavať ho. Niekedy to chce naozaj pevnú vôľu (a to viem o čom hovorím, keďže ja bývam zriedka hladná), ale tú treba takmer pri všetkom čo chceme v živote dosiahnuť.
loliana: To nie je až taká nízka váha, myslím, že by stačilo ju len udržiavať. Ale tak to záleží aj od toho ako vyzeráš, ako sa cítiš a tak. Inak odporúčam vyšetrenie štítnej žľazy, čo som tu už aj spomínala... Ja si chcem tiež ešte inak spraviť napr. test na celiakiu. Aj keď svoj problém po dlhšom pozorovaní vidím skôr v tom, že ja toho nedokážem jesť dostatočne veľa.
ahojte mam 178 vysku a 62 kilo je to malo ja viem,bola som aj pri dr,vsetko mi funguje ako ma len vaha nejde hore, nikdy som nemala anorexiu ani bulimiu,ranajkujem ,obedujem ,veceriam 2x a vaha nejde hore,aj ked sa v noci prezieram ,nic ani gram navrch
Kikuska, strasne malo jes, nikdy takymto sposobom nepriberies. Jedz aj 6x denne a hlavne bielkoviny - maso, tvaroh, syry, mlieko, jogurty atd. Nezabudaj aj na vela zeleniny a sacharidov - zemiaky, ryza, cestoviny, ovsene vlocky, celozrnne pecivo. Sladkosti nejedz casto. Ak chces pribrat, tak priberaj z bielkovin, nie z tukov a cukru. pretoze aj chudi ludia mozu mat tzv. skrytu obezitu. Ale hlavne jedz castejsie!
ahojte, volám sa kika a mam 15 rokov...hrozny čas puberty a začinaju s vekom aj komplexy ...určite viete čo myslim..:)..meriam 160 cm a mam 45 kil ..neviem sama možno že je to normalne ale ja si t nemyslim.....mj každodenny jedalny listok je obyčajny na raňajky niečo ľahšie čaj rožok saláma a take podobne veci...na oobed rôzne polievky občas nejaky kolač niekedy strukovinove polievky..len mam problem že sa toho domňa veľa nevmesti a o hodinku som zase prazdna (rejme rychly metabolizmus) no nejako nato nemyslim a jem až večer a to sa väčšinou zhoduje z raňajkaamy...snažila som sa aj neraňajkovať a v noci jesť okolo tej 11 ...ale som strašne nedočkava takže to u mňa samozrejme nevyšlo kedže chcem vysledok hned ..:/..poradte mi ..čo mi som mala začať robiť a čo by som mala zase prestať robiť...ešte som zabudla dodať..počula som že pomaha aj cvičenie ževraj naberiem svalovu hmotu čiže viac kil...tak som jeden čas cvičila ale potom ma to už prestalo baviť takže z toho asi nič....
Ahojte baby, velmi ma zaujalo toto forum kedze aj ja mam rovnake problemy. Mam 170cm a 42kg co je teda dost blbe. Takisto sa nerada davam do plaviek, neznasam ked na mne v obchode s oblecenim vsetko vysi.
Jedencas som skusala priberanie s vtarohom a cvicenim, no akosi sa mi npodarilo najst tie spravne cviky a tvarohu som neziedla dost a tiez mi zacinal liest na nervy.
Doktorka mi hovorila ze je lepsie jest menej a viac krat denne ako vela a menej k.d., preto som si teraz cez prazdniny nastavila casovac na hodinu a snazim sa po tych hodinach jest chlebik so salamou alebo pastekou a po obede si dam taku 2hod prestavku a ptm zase. Takto som vydrzala par dni lebo ptm mi do toho vstupila dovolenka no myslim ze par gramov som pribrala takze s tym zacinam znovu. Ked sa sem vratim vam napisem ci mi to pomohlo alebo nie.
Idem este omrknut tu tabulku, po tom co si napisala Nelline fakt vyzera lakavo. A gratulujem k uspechu,co ja by som dala za take 2kila naviac:)
Tak ja sa musím pochváliť, moja tabuľková metóda zabrala a za ďalšie 2 týždne som pribrala ďalšie kilo! Teraz to už ale nie je návrat k váhe, ktorú som mala pred rokom. Toľkoto som totiž ešte nikdy v živote nevážila! Prvý krát sa mi podarilo prekročiť magickú hranicu BMI 15. Teraz si musím dať z istých dôvodov pauzu a budem sa snažiť tú váhu aspoň udržiavať, ale o týždeň začnem s ďalšou 2 týždňovou tabuľkou.
Ahojte, tak idem napísať aké mám novinky - radšej sa už vopred ospravedlňujem, ak sa moc rozpíšem, čo sa mi stáva akosi často :D Poznáte tú reláciu čo chodí na Markíze, Extrémne premeny? Síce TV moc nepozerám, ale toto ma dosť zaujalo a musím povedať, že aj inšpirovalo. Je neuveriteľné, čo tí ľudia za rok dokážu, koľko sebazaprenia v sebe musia nájsť, pričom majú niektorí aj dosť ťažké osudy. (A keď už nič iné, tak Chris Powell je tak neuveriteľne sympatický!) Aby som ale prešla k veci, pred 2 týždňami som si vypracovala plán. Spravila som si tabuľku na 14 dní, kam som zapísala časy k jedlu aj nutridrinky, odvážila som sa, zapísala to pod tabuľku a každý deň som si robila pomlčky za splnenie. Síce som časom bola pozadu a hlavne tie nutridrinky som pila len občas, keďže sú šialene drahé a nemám ich na predpis, ale podarilo sa mi dostať znova na tú moju zatiaľ najvyššiu váhu. Takže som to zapísala pod tabuľku a spravila novú tabuľku na ďalšie 2 týždne, tak som zvedavá ako to dopadne. Znie to asi divne, ale aspoň ma to donútilo pravidelnejšie sa stravovať a vlastne ma k tomu nápadu priviedla práve tá relácia.
Inak Nataly áno, Zelený strom poznám, už som tam raz aj bola (ale nejedla), vďaka za tip!
lavanda87: Mne by sa to nechcelo počítať, ale je super, ak sa ti to osvedčilo. Určite daj potom vedieť ako sa ti darí a tak :)
odpovedam: Mäso jedávam takmer každý deň a kebyže ho jem častejšie, tak sa mi jednoducho preje. Olomoucké syrečky nemôžem ani vidieť, ale inak rôzne druhy syrov jedávam dosť často, vajíčka tiež. Ono sa to ani nedá až tak posudzovať z tých pár jedálničkov čo sme tu napísali. Ale inak skúsim jesť viac tvarohu a ochutnám aj ten cottage cheese.
Odpovedam ovsene vlocky jedavam celkom casto, vlastne aj tvaroh, vajicka uz menej a cottage som nikdy prilis nemala rada. Rozmyslam, ze to teda zasa vyskusam, hlavne potom ako som sa predchvilou zo zvedavosti postavila na vahu. :D :/
Nataly, urcite sa k tomu vrat ;-). Sladkosti si lahko vies nahradit (pripadne i jogurty) tvarohom s medom napr., alebo tvarohom s ovocim. Cottage cheese mozes zaradit do jedalnicka namiesto zemiakov alebo ryze, jedavaj aj ovsene vlocky a pod. Dalsim vybornym sposobom, ako ziskat proteiny su vajicka. Ja jem aj 5 denne. Pripadne sa inspirujte niekde na nete stravou pre fitness. Stoji to za to, ja som na proteinovej diete uz nejaky cas, k tomu 5x do tyzdna cvicim a mam peknu svalovu hmotu, bez kostnatosti ;-)