ahojte baby, pozerám, že veľa z vás tu hľadá kamošky na chudnutie, ale ja naopak hľadám kamošky na priberanie. Pomáhajme si tie, ktoré nemôžme pribrať. Na začiatok každá napíšme svoju výšku a váhu a potom každodenný jedálny lístok. Myslím, že veľa jedla a málo stresu nám pomože.A potom už budeme písať len úspechy na váhe.Čo vy na to?
Hľadám kamošky na priberanie
Nevážim sa príliš často asi aj preto lebo moja váha ukazuje rôzne váhy :D nieje vôbec presna asi to bude tým ,že je už staršia :) Nemám veľa času zaoberať sa len tým ,čo zjem. Jem to čo máme doma alebo je to čo je navarené . A teraz na váženie ani čas nebude začina škola a s tým učenie , písomky , stresy a tak ( veď to určite poznate alebo ste to poznali :) A aj mne povedali ,že je to moja "prirodzená" váha a môj organizmus s ňou vie fungovať . A myslím ,že majú pravdu . Lebo s podváhou 20 kg by málo ľudí dokázalo vôbec fungovať. Ja fungujem normálne a ani niesom často chorá ( chrípka , prechladnutie ... ) čiže keď si na takúto váhu zvyklo moje telo tak si budem musieť zvyknúť aj ja :) a tiež budem musieť prestať počúvať poznámky typu : "veď konečne priber, vyzeráš ako kostlivec "
No ak mas tie nutridrinky kazdy den, tak potom ok. Maju dost vela kalorii, cize budes priberat urcite. Aj ked 4 kila, no to je dost vykon :-). ja priberam inym stylom - naberanim svalovej hmoty - a to ide sakra pomaly. Ale aspon mam upravenu stravu, pravidelny pohyb a viem, ze pre seba nieco robim. Ale samozrejme, motivacia je vsetko a pokial ju mas, tak ta to len bude posilnovat... drzim palce :-)
a jedz aj vela zeleniny ;-)))
odpovedam: U mňa to funguje presne opačne ako píšeš :D (ale tak jasne, každý sme aj iný) Odkedy sa stále vážim, myslím na to a kontrolujem sa, tak priberám. Okamžite ako na to prestanem myslieť, tak chudnem. A myslím si, že 4 kilá sú už celkom dosť a dá sa tomu veriť. Taktiež ako som písala nižšie, mám už aj plnšiu tvár, hodinky na voľnejšej dierke, pričom predtým mi vždy aj tá najmenšia bola voľná a tiež uzunké rifle, ktoré mi na stehnách úplne pľantali sú už teraz voľné iba trochu a aj v páse mi už celkom pekne sedia (predtým som musela obvykle nosiť opasok).
No inak súhlasím, 3x denne je málo (preto aj pijem 2x denne po jedle tie nutridrinky, to mi poradila kedysi jedna lekárka na priberanie, je to niečo ako umelá náhrada jedla). No inak také že ovocie si dám, niekedy aj nejakú inú drobnosť, ale viac by som nezvládala, už som to skúšala. Ľahšie sa mi zje väčšia porcia naraz ako si to rozdeliť. Napr. niekedy si dám na raňajky aj 2 pečivá, praženicu z 3 vajec a 2 smotanové jogurty. Aj na obed čo najväčšie porcie a tak...
Ale inak máš pravdu, že tie kilá sú niekedy trocha zavádzajúce, vypijem 2 väčšie poháre vody a pol kila je navyše :D Ale zas je to fajn psychická motivácia, hoci aj to 1 kilo. Aspoň pre mňa bola :)
Spoliehajte sa na pribudnute cm v obvode, nie kg ;-). Mne bezne pocas dna vaha kolise aj 2 kg. Vsetko to zavisi od retencie vody, prijimania a vylucovania tekutin a stravy a hormonov. Tym vas samozrejme nechcem demotivovat, jedze poriadne, hlavne bielkoviny. Ale naozaj vymente vahu radsej za meter a merajte si trebars obvod stehna, ruky a pod. Ale tiez nie pricasto. Je dokazane, ze prilisne psychicke napatie ohladom hmotnosti zabranuje dosiahnutiu vytuzenej vahy. Telo to velmi vycerpava. Nelline, nejes malo? 3x denne nie je dost...
jajajka: To je skvelé, úplne ma to potešilo! Lebo vieš čo si ja hovorím, že keď človek priberie 1-2 kg musí byť predsa schopný pribrať aj 10. A hlavne to dodá tú nádej a silu snažiť sa ďalej. A mne hlavne pomáha to, že sa tomu už teraz intenzívne venujem. Celý život som sa premáhala, jedla som aj keď som nevládala, snažila som sa vždy zjesť viac ako ostatní atď. Ale výsledky sa nedostavili žiadne. Raz mi dokonca jeden lekár povedal, že ja nepriberiem nech sa budem akokoľvek snažiť, vraj to mám dané geneticky, mám taký metabolizmus, postavu, že vraj môjmu telu to takto vyhovuje, že každý sme individuálni a čo pre niekoho je prílišná chudosť, je pre moje telo úplne normálne a zdravé. A po tej všetkej snahe som mu aj z veľkej časti uverila. Ale proste pred pár mesiacmi som sa plná odhodlania zaprela, povedala som si, že to jednoducho musí ísť a že spravím všetko preto a ono to fakt ide!
Možno aj u teba je to nejak tak, že sa hoci aj podvedome teraz viac snažíš, častejšie na to myslíš a tak... A tvaroh je myslím fajn na priberanie :)
Nelline je super, že sa ti to podarilo :) Ja som pribrala asi 2 kg a už vidím ( alebo lepšie povedané domýšľam si ) že mi už nevidno rebrá tak ,že sa dajú spočítať . A ešte niečo ma napadlo . Tento týždeň som si dala tvaroh s cukrom a vanilkou lebo sa mi trochu zvýšilo pri pečení kolačikov a takto som si ho dala 2 x za tyždeň a neviem či je to tým alebo niečím iným vaha išla trošičku hore :)
Tak sa mi to podarilo, moja prvá väčšia méta - dostať sa na 50kg! To znamená, že odkedy som začala priberať, podarilo sa mi pribrať už 4 kilá. Je to neuveriteľné. Nemôžem tomu uveriť stále, tá snaha asi naozaj funguje. Musím sa ale priznať, že (počas tých tabuľkových období) pijem aj tie nutridrinky obvykle 2x denne. Za posledné 2 týždne som vynechala len nejakých 5. Jem 3x denne, no čo najväčšie porcie. Viem, že som to tu už písala, ale radšej opakujem, ak by to niekoho zaujímalo :) Heh a funguje to u mňa asi takým štýlom, že priberiem 3 kilá, 2 schudnem, zas 3 priberiem, zas 2 schudnem... :D Ešte to až tak veľmi nevidno, ale pociťujem to trochu, že mi nohavice až tak nevisia, hodinky mám na voľnejšej dierke a snáď aj v tvári už trocha lepšie vyzerám. Ale ešte sa idem snažiť ďalej určite :)
jajaka: Ahoj, teším sa, že si sem napísala! :) To bohužiaľ neviem zaručiť ani ja, či každý môže pribrať (okrem toho spomínaného spevnenia tela cvičením). Ani sama so sebou nemám zatiaľ úplnú istotu, tie 2 až 3 kilá, čo sa mi podarilo nabrať za tento rok a ešte k tomu to aj neustále kolíše tiež nie sú bohvie čo, ale dodalo mi to nádej. Pred pár mesiacmi som pri výške 179 vážila len 44 kg. Ale moja obvyklá váha bola vždy tých max. 46, teda BMI 14,3 - úplne preto viem, ako sa cítiš. Ono je to presne tak ako píšeš, že niekedy stačí sa aspoň takto "vyrozprávať" ľuďom, ktorí majú rovnaký problém. Lebo v mojom okolí to málokto chápe...
odpovedam: Ja som ti odpísala v jednom z mojich predošlých príspevkov. Určite žiadne rady neignorujem a snažím sa ich brať na vedomie (a myslím si, že nie len ja), prípadne ich aj vyskúšať. Čo sa sladkostí týka, tak drobná sladkosť ma zasýti na veľmi dlhý čas, takže sa im snažím skôr vyhýbať. A k tomu cvičeniu som sa tu už tiež vyjadrovala. Keďže som si našla svoj systém, ktorý sa mi osvedčil a momentálne mi vyhovuje, chcem sa ho zatiaľ držať.
Skuste sladke jedla vymenit za bielkoviny. Celkovo jedzte viac bielkovin a cvicte. Bohuzial bez cvicenia alebo posilovania a prijimania vacsieho mnozstva bielkovin nepriberiete. Zo stravy urcite nie...
ale komukolvek to pisem, mam dojem, ze to ignoruje.
Ahojte , čítam si tu túto tému a mám pocit , že všetci ste na tom lepšie ako ja . Meriam 166 cm a vážim ledva 40 kg . Rada by som sa k Vám (ak môžem pridala) :) Vyskúšala som už všeličo možné - peritol ale od toho som iba zaspávala - dalej som vrala pangamín , sirup peritol a dalsie ine ... Môj jedálniček je asi taký (ak nie som v škole ) - ranajky - 2xrožok s maslom a šunkou ,alebo salamov, desiata - niečo sladke , obed - polievka a druhe jedlo , olovrant - to čo zostalo z obedu alebo nejake pečivo a večera nieco podobne ako na ranajky alebo si dám krupicu :) Medzitým si dám niečo sladké :) Ale váha sa vyššie nepohne . Minulého roku som absolvovala všetky vyšetrenia ale vyšlo mi že som zdravá . Lekár spomínal niečo so psychologičkou ale to som odmietla lebo nemam problem jesť ale pribrať . Možno mi táto diskusia pribrať nepomôže ale aspon sa môžem niekde vykecať :) A ešte niečo - moje BMI 14,5 , čo je dosť silna podváha