Hľadám kamošky na priberanie

Príspevok v téme: Hľadám kamošky na priberanie
papat

ahojte baby, pozerám, že veľa z vás tu hľadá kamošky na chudnutie, ale ja naopak hľadám kamošky na priberanie. Pomáhajme si tie, ktoré nemôžme pribrať. Na začiatok každá napíšme svoju výšku a váhu a potom každodenný jedálny lístok. Myslím, že veľa jedla a málo stresu nám pomože.A potom už budeme písať len úspechy na váhe.Čo vy na to?

Súvisiaci obsah

Nelline

Tak sa mi konečne podarilo znovu dostať na váhu, ktorú som mala v lete. Ak to tak pôjde ďalej, snáď už budem len priberať. Aj keď asi takto pomaly, ale bolo by to skvelé. Včera som mala na raňajky 3 chleby so syrom a šunkou, na obed cestoviny, na olovrant jogurt a na večeru zase tú moju kašu.
dagminka: To je skvelé! Hlavne keď píšeš, že sa ti nikdy nedarilo pribrať a teraz sa to napriek tomu podarilo. Ja som to vždy mala tak, že som sa snažila pár týždňov a nemalo to žiaden efekt, tak som to vždy vzdala. Ale treba sa snažiť dlhodobo a intenzívne a verím, že tak sa to dá.
prunella: Presne akoby si písala o mne, keď sa pozerám do zrkadla :( a to vážim rovnako, ale som ešte vyššia. To čo píšeš o tom nedokrvení, ja nič také nemám, takže ti nemôžem potvrdiť, že je to kvôli tomu. Tiež sa cítim v pohode, jediné čo mi vadí okrem toho výzoru je, že mi býva zima v zime alebo aj vo vode sa vždy úplne klepem. Máš ale veľkú výhodu v tom, ak dokážeš veľa jesť, určite to využi! Tu na zdraví je aj taká poradňa a píšu tam aj ľudia, ktorí sa snažia pribrať a odpovedá im nejaká lekárka a vieš čo píše? Že by sme mali jesť až 5-6x denne a dala tam niekde aj odkaz na vzorové jedálničky pri podváhe: www.idealni.cz Ja by som toľko ale asi nedokázala jesť, ale môže to podľa mňa pomôcť. Veď z čoho iného sa dá pribrať než z jedla? Z ničoho. Aj tie výživové doplnky (vitamín B, droždie, pangamin, peritol) sú len na zvýšenie chuti do jedla. No a ešte to spomínané cvičenie môže pomôcť k spevneniu tela a nabraniu svalovej hmoty a tak. Podľa mňa ide aj o to, že ak sa niekomu nedarí pribrať, príčinou môže byť genetika, metabolizmus, problémy so štítnou žľazou (ja som mala dlhodobo hraničné hodnoty a teraz idem znova na kontrolu) a podobne, preto aj mne niektorí lekári vravia, že ja už asi nepriberiem, že som tak proste stavaná. Ale vieš čo? Pribrala som 2 kilá, síce som potom znova schudla, ale teraz som ich nabrala späť. Ide to! Vždy keď sa snažím, tak to ide.
Z toho čo jesť ti môžem poradiť pár vecí o kt. si myslím, že by mohli byť vhodné na priberanie, ale nie som žiadny výživový poradca ani nič podobné, tak to ber s rezervou prosím. Skús rôzne potraviny, kde je základ cesto ako pečivo, koláče, pirohy, palacinky, cestoviny..., ďalej zemiaky, rôzne mliečne jedlá (smotanové omáčky, smotanový jogurt, tvaroh, syr...), z ovocia banány.... Ale strava by mala byť hlavne pestrá, nemalo by chýbať ani mäso, ovocie, zelenina a jednoducho čo máš rada.
No a michael nám chcel myslím o stránku dozadu poradiť niečo špeciálne, potom som si tuším všimla, že niekde dosť vyzdvihoval delenú stravu, tak možno to bolo ono. Ale ak je tu a číta, nech ma kľudne opraví, pretože to celkom vzbudilo moju zvedavosť.
Inak prunella, určite budeme radi, ak tu sem-tam ešte prídeš a niečo napíšeš :)

prunella

ahojte baby... mam rovnaky problem ako vy... uz od puberty mam 48 kil pri vyske 175 cm. nie zeby som sa citila zle, ale ked sa vidim v zrkadle, je mi strasne trapne - nohy chude, ruky chude, klucne kosti odstavaju, kazde rebro je ako na vystavke. mam casto aj nedokrvene koncatiny, su takej hnusne sivasto ruzovej farby, vraj to je z toho, ze tak malo vazim... no neviem :/ ako vravim, necitim sa zle, strava je normalna, ranajkujem, pocas dna sa snazim jest pravidelne, niekedy, napr ako vcera, som sa ale nemohla uvladnut, tak som zjedla tri buchty s natierkou :D nie zeby som inac hladovala, skor jem vela, oproti mojim blizkym (casto si pripadam ako bezodna studna :D) a kila sa stale nenaberaju. pre niekoho mozno sen, ale pre mna nocna mora, ked si v lete nemozem ani suknu obliect, lebo nohy mam ako palicky... chcela by som pribrat skor na nohach a rukach.. poradte nieco... :)

dagminka

baby, v septembri som mala 160 cm a váhu 42.43kg..teraz mám 46-47kg..rovnakú výšku, smaa nemôžem uveriť! nikdy sa mi nedarilo pribrať!! ....ale ako jediné mínus dávam to,že mám teraz celulitídu na zadku, ktorej sa snažím zbaviť, síce je to už lepšie,ale snažím sa priberať už len pestrou stravou..čiže už žiadne pašteky 5-krát denne a k tomu ešte xy jedál

Nelline

Ahojte!
Tak chcela som napísať až keď tiež priberiem, ale nevydalo :D Vlastne ja sa snažím dostať na tú váhu čo som mala v lete pred rokom a myslím, že chvíľami som od toho už len krôčik. Ale mám tento rok také blbé obdobie, nie som v pohode z viacerých dôvodov a potom sa to aj takto odráža. Síce teraz na to stále aj aktívne myslím, že chcem pribrať, ale o to viac som si uvedomila, ako často nevládzem jesť. Snažím sa o tú pravidelnosť, ale keď nie som v pohode, tak to jednoducho nejde. Teraz ma len mrzí, že som sa do toho takto aktívne nepustila už v minulosti, keď som na to mala viac sily. No lenže vtedy som zas neverila, že by to šlo, teraz tomu už verím.
K tomu čo ste písali, keď sa dostanem na váhu, s ktorou budem spokojná, tak sa budem snažiť ďalej. Myslím, že práve to je riešenie, aby sme znova neschudli. Jednoducho to tým nesmie skončiť. Ja mám dokonca dojem, akoby môj organizmus bol nastavený na váhu 46. Keď som chorá a schudnem, potom v priebehu pár dní naberiem na ňu späť a to isté bohužiaľ aj keď priberiem. Preto sa treba snažiť stále.
Ako sa vám inak zatiaľ darí? :) Nataly, písala si, že ťa čaká náročné obdobie. Ako to zvládaš? Mne sa niekedy stáva, že keď mám toho veľa, tak si poviem, že to priberanie nie je až taká priorita. Ale mala by byť a musím o tom samu seba neustále presviedčať. Inak didianka111, tiež moc gratulujem! Pevne verím, že sa ti to podarí udržať.
Heh inak tie nutridrinky, mne to začalo dokonca chutiť, ale zdá sa mi, že sa mi po tom zhoršili kožné problémy. Mám aj zistenú miernu alergiu na mlieko, ale neviem, či to môže byť tým. V každom prípade som si ich dávala len sem-tam a teraz ich plánujem dlhodobo vysadiť, či sa zlepší tá koža.
No a teraz na jar sme chodili každý víkend do lesa zbierať medvedí cesnak, tak som si z toho robila ráno šalát (syr, korenie, soľ a olivový olej) a k tomu chlebík s maslom. Najlepšie je, že s tým šalátom som dokázala toho chleba zjesť fakt veľa :D A inak čo som písala, že na večeru jedávam kašu, tak to som tiež objavila len nedávno a myslím, že by sa z toho snáď mohlo priberať: je to instantná kukuričná kaša (alebo kukurično-ryžová, kukurično-pohánková a rôzne kombinácie...), do tej prilejem len vriacu vodu, štipku soli, trocha premiešam, ďalej med, kakao, škorica a madarinky. Je to veľmi rýchle a strašne chutné :) Tieto kaše obvykle predávajú v obchodoch so zdravou výživou a tak.

didianka111

No tak ja nemam žiadny špecialny jedaliniček v podstate jem co mi pride pod ruku :D ale tak rano zvycajne rozok a sladku buchtu, na obed normalka polievka a druhe jedno samozrejme domaca strava na olovrat vačšinou nieco sladke a na veceru nic specialne chlieb alebo si dam este raz obed a kazdy den sa snazim pit plnotucne mlieko :) to je asi tak vsetko

Nataly_07

Wow, Didianka, gratulujem! :) A mohla by si napisat tvoj priblizny jedalnicek co papavas? :) Ja mam za sebou dnes zatial ranajky - dva take tie makove rozky s maslom a jeden s medom, druhy este s dzemom a este cerstve jahody.

didianka111

Ahojte baby tak prešli necele 2 tyzdne a kilečka ostali chvalabohu a esťe som 1 kilo pribrala a ani neviem ako proste len vela jem :) tak dufam, že vas to povzbudí :)

Nataly_07

Ahojte baby :)
didianka111 - mne tie B12 nepomohli, ale tebe samozrejme gratulujem! :) Inak to je rpesne to, co zaujima aj mna - ci si tie kila udrzis alebo ci odidu tak ako aj prisli, ale snad to bude ten prvy pripad. ;)
Nelline - aj ja som si presla kopec takych vzorovych jedalnickov a snazim sa ich ako tak pridrziavat, ale tiez mi to az tak nejde, kedze to minimalne pre mna znamena dost vela casu navyse straveneho planovanim a pripravou jedal. Co sa tyka tych nutridrinkov, aj ja som mala aj cokoladove, ale ja som z kazdeho to zelezo nenormalne citila a strasne ma z neho napinalo. :/ Ale tebe to snad pojde lepsie, drzim palce! :)
Inak co sa tyka mna, prakticky nic sa nezmenilo, vahu mam stale tu istu, hoci som sa cez sviatky snazila jest viac.. Teraz ale prichadza take narocnejsie obdobie, tak uvidim ako to budem cele zvladat.

Nelline

didianka111: Úžasné, teším sa! Ani nevieš ako povzbudivo to znie :)
Ja by som celkovo chcela pribrať asi 10 kg. Aj tak by to bola ešte stále asi mierna podváha, no mne by to úplne stačilo. Ale ja pri tom mojom jedení, ktoré asi nebude celkom dostatočné zatiaľ nemám veľké oči. Každý malý úspech ma poteší.

didianka111

Ahojte tak ja som uz dobrala u lekarky poslednu B12 a podarilo sa mi pribrat 2 kila takze som stastna uz len si ich musim udrzat a bude to fajn ale este take 2 kilecka by som priala :) a vam drzim palce samozrejme