ahojte baby, pozerám, že veľa z vás tu hľadá kamošky na chudnutie, ale ja naopak hľadám kamošky na priberanie. Pomáhajme si tie, ktoré nemôžme pribrať. Na začiatok každá napíšme svoju výšku a váhu a potom každodenný jedálny lístok. Myslím, že veľa jedla a málo stresu nám pomože.A potom už budeme písať len úspechy na váhe.Čo vy na to?
Hľadám kamošky na priberanie
Ahojte, tak ako sa vám darí? :)
Ja som sa síce dlhšie neozvala, pretože som nemala veľmi nič nové, ale na túto tému myslím a stále sa snažím myslieť aj na to priberanie.
Nataly, to je skvelé (myslím teraz ohľadom toho jedla), ja by som to asi v súčasnej dobe nezvládla z viacerých dôvodov, ale snáď raz... Prednedávnom som si inak pozerala také odporúčané jedálničky pre podváhu a bolo to niečo podobné ako si vymenovala, vlastne ešte viac. Ja som len na to pozerala, že či si robia srandu :D
No čo sa mňa týka, trápi ma, že sem-tam ešte niekedy vynechám večeru. Je to spôsobené tým, že niekedy zvyknem neskoro obedovať a potom mi trvá dlhú dobu než vyhladnem a večer som už unavená. Takže sa hlavne snažím o tú pravidelnosť, lepšie si rozvrhnúť to jedlo počas dňa a tak...
No ale mám jednu novinku ohľadom tých nutridrinkov. Volala som na infolinku, kde mi povedali, že sa v nich nachádza len klinicky zanedbateľné množstvo laktózy. Takže už pár dní pijem 1 denne. Viac by som zatiaľ ani nemohla, pretože je to dosť sýte. Ten s neutrálnou príchuťou mi trocha pripomenul Maltofer (Fe tabletky na cmúľanie), ale čokoládový je oveľa lepší, dokonca mi aj chutí, ja totiž milujem kakao, horúcu čokoládu a tak.
Inak na váhe nemám žiadne väčšie viditeľné výsledky, niečo som už myslím pribrala, aj keď to nie je celé kilo. Stále sa snažím dostať aspoň na tú váhu, čo som mala v lete.
Nelline ale zasa ani u mna to nie je vzdy taketo, to som si vcera davala pozor a myslela na to, ze musim jest a celkom som to do seba aj tlacila miestami. Ved uvidime aky bude dnesny den. :)
A inak aj ja som si myslela, ze ma fitko nikdy nebude bavit, ja aj priatel sme uplne outdoorove typy, ale kupodivu tam chodim celkom rada. :)
Nataly, ja sa asi idem radšej zahrabať dakam :D u mňa to je trocha stručnejšie. Tak ráno som mala len 2 smotanové jogurty (čokoládové), na obed cestoviny so šunkou, hubami a cesnakom, potom pomaranč a večer kukuričnú kašu s kakaom, škoricou medom a mandarinkami. A inak teraz práve popíjam sójové kakao :) Radšej by som mliečne, ale tak čo už.
K tomu cvičeniu, ja mám rada pohyb, ale keď tak ako som už spomínala, v prírode. To fitko ma akosi vôbec neláka. Ale tak možno raz...
Dost ma prekvapuje, ze kardio cvicenia su vraj lepsie na pribratie, kedze kardio sa vyuziva na palenie tukov. Rovnako tak castejsie jedenie zrychluje metabolizmus. Ale z vlastnej skusenosti viem, ze posilovna pomaha na pribratie. Cvicim cca od 15-tich a pomohlo mi to nabrat objem. nie nejako vyrazne, priblizne 5 kg, no rozhodne uz nevyzeram tak chudo. Cize ja osobne posilovnu odporucam. Na pomalsie, ale o to trvacnejsie priberanie do svalov pomahaju cviky s vlastnou vahou. Tam sa ale pribera cca 1 kg/rok. Strava robi vela, ale nejde o mnozstvo jedla, ale kvalitu. Ak niekomu rychlo spaluje, moze sa ujest ako ja a nepriberie ;-). Mam dojem, ze pohybom to pojde lepsie...
Aj ja som si uz toho kopec precitala, ale teda zostavam pri tom, ze budem nadalej robit to co ma bavi. :)
A co sa tyka toho jedalnicka, aj pre mna je celkom tazke nejako ho dodrziavat, kedze je celkom narocne si to rozplanovat uz rano aby som si jedlo mohla zobrat so sebou z domu. Ale tak pre predstavu, dnes som mala na ranajky taku malu bagetku s maslom, sunkou, listovym salatom, paradajkou, syrom a uhorkou, potom doobeda pomaranc, vanilkove acidko, styri take tie kinder cokoladky, na obed hrachovu polievku a polovicu sampionovej pizze a taku tu coko torticku s makkym vnutrom :) potom poobede som prilis nestihala, tak som jedla len hrozno a taky mix orieskov. Potom som bola vo fitku s trenerom. Akurat idem vecerat mrkvovy krem s opecenymi krutonmi. Inak toto je na mna dost vykon, dnes som sa fakt snazila, som dost prejedena.. Ale ako vravim, aj u mna sa tie jedla striedaju. :)
A ty ako Nelline? :)
Ahoj Nataly_07, tak teraz som si zas inde prečítala takú radu, že práve bicykel a turistika sú lepšie na priberanie než posilovanie. Tu: www.zdravie.sk Tak neviem kto sa v tom má potom vyznať :D
No a ja mám často problém vyhladnúť aj medzi tými 3 hlavnými jedlami, preto si medzi tým dávam obvykle len niečo menšie. Napríklad druhú rovnocennú večeru by som už asi nezvládla. Ale určite tá pravidelnosť je tam veľmi dôležitá, potom sa dá jesť aj viac krát denne. V tomto sa ešte snažím polepšiť, hlavne neraňajkovať a neobedovať príliš neskoro.
Ahoj Nelline :)
O tom Peritole som pocula aj ja, ale nemam s nim ziadne skusenosti, ani nepoznam nikoho kto by ho uzival, najde sa niekto taky?
A k tomu pohybu, - aj mne uz viacero ludi povedalo, aby som nerobila to alebo ono, ale na toto ja nedam, mam rada pohyb, ci uz vnutri alebo vonku, takisto mam rada turistiku a nevzdam sa toho vsetkeho hoci aj za cenu nepribratia. ;)
Co sa tyka mojho jedalnicka, tiez sa absolutne neobmedzujem, jem prakticky vsetko, iba sa snazim nejest tolko fast foodov a takisto prilis nepijem sladene napoje. A vzdy ked sa da, tak jem patkrat denne.
Ahojte :)
Nataly07: No tak teraz mi zas iná lekárnička povedala, že to laktózu obsahuje tiež, tak asi sa na to ešte spýtam pri najbližšej kontrole. Tiež mám len také hraničné hodnoty, no u mňa je to trocha komplikovanejšie (preto si dávam aj väčší pozor), ale radšej to tu ani nebudem rozpisovať, nech vás tým neunudím :D
K tej snahe pribrať a jedálničku nebudem asi ani ja vhodný príklad, ale tak pokúsim sa to trocha priblížiť. Najčastejšie pijem vodu, citronádu a vodu s troškou sirupu, kedysi som dosť pila aj rôzne sladené nápoje, ale s tým sa už snažím prestať. A inak snažím sa jesť 3 krát denne, keď tak medzi tým niečo drobné, ovocie alebo tak. No a inak jem všetko možné, nejak sa neobmedzujem v ničom. Teda na raňajky buď chlieb s praženicou, syrom alebo s niečim alebo jogurty (10% tuku) s cereáliami, na obed mäso a príloha, cestoviny alebo pizza a tak a na večeru zas obvykle niečo také ako na raňajky (prípadne ako na obed) alebo kaša, palacinky, hrianky a tak.
Inak v minulosti som skúšala B12, droždie a pangamin. Akosi ale po ničom som nebývala viac hladná a keďže to na mňa nemalo žiaden účinok, tak som s tým prestala. Ešte mi jeden známy veľmi odporúčal sirup Peritol, on vraj po tom dosť pribral a bol vraj stále hladný, lenže to je zas na predpis. Necvičím ale zato milujem turistiku a bicyklovanie (čo som zas ale niekde čítala, že zrovna na priberanie nie je dobré, pretože sú to aeróbne aktivity).
Doubledog - v tomto sa pridavam, aj ja ich pijem.
Inak baby, mna by teda celkom zaujimalo, ako vyzera vas standardny jedalnicek? :)