ahojte baby, pozerám, že veľa z vás tu hľadá kamošky na chudnutie, ale ja naopak hľadám kamošky na priberanie. Pomáhajme si tie, ktoré nemôžme pribrať. Na začiatok každá napíšme svoju výšku a váhu a potom každodenný jedálny lístok. Myslím, že veľa jedla a málo stresu nám pomože.A potom už budeme písať len úspechy na váhe.Čo vy na to?
Hľadám kamošky na priberanie
Plne súhlasím s Nelline ,pochybujem že pri 40 kg a 170 cm možeš mať jojo efekt... ale nehádam sa stať sa to môže , ja mám zas obdobie keď jem veľa napr. v škole 3x rožok s niečím , 2x keksa (cokolada) doma normálny obed, potom na olovrant chlebík s niečím ,vecera napr krupica, a dalsia vecera rozok, chlebík a nakolko mám ťažký týždeň tak som ešte aj v noci keď už každý spal vyjedala chladničku :Dsamozrejme ,že ešte medzi tým som stále niečo zobkala :D ale váha sa nepohne , stále ručička ukazuje 42 už 3 mesiace ... a to cvičenie cvičím samozrejme sa snažím byť vo forme a športovať ale zas mám dlhodobe problémy s nohou a to mi neumožňuje cvičiť tak , aby som mohla pribrať... a neviem, či mám dobre info ale ženy cvičením priberajú vraj iba minimum pretože rast svalov je výraznejši u mužov ...
odpovedam: Idem teraz písať za seba... Som presvedčená, že u mňa to žiadnym jojo efektom nie je, ale skôr psychikou. Nerada to priznávam, ale od predvčera do dnes do tretej som nejedla nič okrem 1 jogurtu a kúsku syra, aj to som do seba musela vtrepať nasilu. A žiaľ, v poslednej dobe to, že málinko jem, nie je výnimka. Ako som už písala, riešim v tomto období určité veci, to vplýva na moju psychiku a vtedy ja prose nedokážem jesť. V minulom roku som za vyše pol roka pribrala 7 kíl a teda musím povedať, že ani náhodou to nebolo len do brucha a bokov. Nevylučujem, že to tak môže fungovať napríklad u ľudí, ktorí nie sú až tak extrémne chudí, ale ja, žiaľ, som. V každom prípade ja som pribrala napr. v tvári (nemala som ju už takú vyziablu), na hrudi (nebolo mi až veľmi vidno rebrá), na rukách, nohách... Jednoducho celkovo. Viem, že to ale myslíš dobre, cvičenie je zdravé a správne, nevravím že nie, len som musela opísať aj svoju situáciu a skúsenosť. A inak gratulujem k výsledku :)
Baby, ak nebudete budovat svalovu hmotu silovym cvicenim, bude u vas platit rovnaky jojo efekt ako u zien, co nevedia schudnut. Ja som za posledny polrok pribrala 4 kg - cvicenim a vhodnou stravou. Stravou priberiete len do brucha a bokov, nepriberiete sumerne do celeho tela.
jajajka: Niekto ti môže pichnúť :D Na strednej keď sme si robili testy krvnej skupiny, tak tí čo si nevedeli sami, tak im pichala do prsta profesorka. A inak neviem ako to je, ja tiež mám niekedy (tak raz za 1-2 mesiace) krče v bruchu a nevylúčila som úplne, že by to mohla byť taká občasná alergická reakcia na to mlieko. Podobne ako s tým kašľom, tiež ho nemám vždy keď si dám niečo mliečne, skôr len v určitých obdobiach. Ale radšej tu nejdem písať svoje (možno úplne neopodstatnené) dohady.
No inak ja som to teraz po*rala tak, že už sa viac ani nedalo. Zas riešim rôzne osobné veci a pritom veľmi málo jem. Teraz som ale schudla riadne :( Dokonca sa obávam, že na moju pôvodnú váhu. Vidím to na sebe, cítim... Dokonca sa úplne bojím aj odvážiť.
Takže zase asi využijem túto diskusiu a verejne si tu teraz dávam predsavzatie, že sa chcem od tejto chvíle do konca marca snažiť ako to len bude možné a pribrať späť. Ak sa pridá niekto ku mne, budem rada! :)
Počula som už o tom teste a aj som ho chcela vyskúšať , aj som si pozrela video ako sa to používa a to ma stoplo :D nemám problem ak mi niekto cudzi berie krv ale keby som si mala sama vedome pichnut do prsta tak to by som musela predýchať :D :D hoci sa mi 100x stane, že sa nechtiac pichnem ihlou /špendlíkom a neriešim to , ale vedome by som to asi nedokázala :D psychika robí divy ...Ale tento s múkou nemám vždy, všimla som si ,že je to iba pri niektorých výrobkoch ,možno sú z inej múky ???
A ešte k tebe :) je super, že hoci si schudla tak si sa nevzala ... :) ja nemám pevnú vôľu a preto to zvyknem vzdať ale potom zas začnem :D momentálne mám "mániu" ktorú mi natáral spolužiak , že keď nepriberiem nech aspoň cvičím :D :D ale nejako sa mi nechce :D
jajajka: To som rada! :) Ja si aj jedlo počas dňa v čisto teoretickej rovine rozhodiť viem, ťažšie je to však dodržať :D Všetko je to ale na vôli :)
Žeby alergia na nejakú zložku potravy? S tým mám tiež trocha skúsenosti, mám intoleranciu laktózy (ale len hraničné hodnoty) a zistenú miernu alergiu na mlieko, vajcia a orechy. A napríklad prednedávnom som tiež mala trochu kŕče po zjedení zemiakovej kaše (keďže tam sa dáva mlieko). Aspoň teda myslím, že to mohlo byť z toho. A hlavne, keď som mala také obdobie, že som dlhodobo pila nutridrinky (tie mliečne nápoje na pribratie), tak som dosť začala kašľať. Ale nemám istotu ani jedno že je z toho. A normálne sa bojím aj to zisťovať, keďže už minule mi zakázala alergologička mliečne produkty. Ale keď mne sa z nich úplne najlepšie priberá a neviem sa ich vzdať.
Keď múčne, tak by to možno mohla byť celiakia al. alergia na lepok...? Na celiakiu inak existuje aj taký jednoduchý rýchly test, ktorý sa dá kúpiť v lekárni a urobiť si ho doma. Ja som dokonca čítala, že ľudia s celiakiou bývajú obvykle chudí, tak som si ho chcela tiež spraviť (raz som aj videla, ako sa to robí), no ešte predtým som si pozrela správu z gastroskopie, čo mi robili relatívne nedávno a tam bolo, že celiakiu nemám.
Ja som inak tiež nikdy nemala problémy s potravinovou alergiou a podobne, o to viac som bola prekvapená, keď mi ju zistili. A intoleranciu laktózy mi spôsobilo jedno bakteriálne ochorenie, čo som prekonala pred pár rokmi.
Nelline :) tak mne sa aj celkom darí , neviem napísať čísla lebo mám pokazenú váhu ale ja som spokojná. Dokazala som si jedlo pocas dna rozhodit tak , aby mi to vyhovovalo (skola, cestovanie,atd...) akurát ma hneva to co som doteraz nespozorovala, že po zjedení istých produktov z múky mám krče v bruchu .... Neviem, doteraz sa mi to nestavalo...
Ahojte, som sa dlhšie neozvala, ale to preto, že som teraz riešila trocha iné veci než priberanie a akosi to neviem skĺbiť, i keď by som mala. No bohužiaľ po tých 7 pribratých kilách som niekoľko kíl znova schudla (a potom niečo aj znova nabrala, ale to nestačí). Začalo to Vianocami, jasne že vtedy keď všetci ľudia priberajú, tak ja som mala asi týždeň tráviace ťažkosti, čiže najskôr som nejedla vôbec nič, potom po troškách len také dietne veci. No a po sviatkoch som zase riešila zdravotné problémy môjho psíka a to ma už úplne odrovnalo. Asi tak 1 až 2 týždne som jedla strašne málo, trápila som sa a vtedy ja vôbec nedokážem jesť :( Takže som sa z 53 dostala na 48 (výška 179), ale odvtedy, ako vravím, sa snažím znova pravidelnejšie stravovať, no horšie je to s tou motiváciou. Beriem to tak, že trišvrte roka neuveriteľnej snahy a námahy som dokázala "zahodiť" za mesiac a teraz už proste nemám silu sa znova do toho oprieť. Ale nechcem aby to zas pôsobilo moc negatívne, i keď som z toho smutná, ale ešte stále som to nevzdala :) Vždy treba rátať s tým, že to nepôjde tak hladko a že prekážky a problémy sa môžu vyskytnúť...
Chcela by som inak veľmi privítať všetky baby, ktoré ste objavili túto tému, naozaj ma to teší, že si môžem vymieňať pocity a skúsenosti s niekym, kto má podobný problém a som rada, že to tu ešte stále viac-menej žije, naozaj aj toto ma núti to nevzdávať a vytrvať!
lenkasolt: Jasne, držím palce a prosím ak sem ešte niekedy zablúdiš, napíš ako sa ti darí. No inak hej, tie komentáre sú na porazenie...a ešte takto :D Jednoducho si to nevšímaj, sama najlepšie vieš, že sa snažíš a že pre nás to vôbec nie je také ľahké pribrať. A jasne, tiež ma to štve a musím povedať, že hneď potom, že mne samej sa nepáči, že som tak chudá, sú najväčším dôvodom zmeniť to práve tie predsudky ľudí. A s tými som sa stretávala najmä v detstve, no zato, že teraz sa už nestretávam s posmeškami to neznamená, že tie predsudky tu nie sú...
jajajka: Aj ty prosím napíš, ako sa ti darí :)
kafik: Super, gratulujem! I keď žiaľ u mňa by táto metóda asi nefungovala, keďže večer ako dôjdem s práce som už obvykle príliš unavená (s čím súvisí aj že nebývam už vôbec hladná) a obvykle som rada, ak si dám aspoň malú rýchlu večeru a nieto ešte niečo väčšie variť :( V každom prípade ale ďakujem za tip!
pandorka: Držím palce moc, ja som si dala záväzok pred rokom na úplnom začiatku tejto diskusie, že sa chcem do konca roka dostať aspoň na tých 50kg a podarilo sa mi to dokonca prekročiť, verím, že aj tebe sa to podarí!
Ahojte baby,som velmi rada ze som tu nasla vasu diskusiu lebo som uz bola zo seba zufala az mi do placu bolo.Pri vyske 167 vazim ledva 47 kg,vzdy som bola chuda a ako malej sa mi zato casto posmievali (napr.ze mi prstami obtiahnu zapestie a pod..) tak som na vahu citliva.Navyse to mam dane aj genetikou.Najviac som mala 49kg a nic si neprajem viac ako dostat sa nad hranicu 50kg.Bohuzial priatel ma v tom nepodporuje,jemu sa pacia az prilis chude zeny.Ako novorocny zavazok som si dala pribrat,tak dufam ze sa mi to podari a ze sa to podari aj Vam :) budeme sa vzajomne motivovat :-)
*oprava 2,5g