Hľadám kamošky na priberanie

Príspevok v téme: Hľadám kamošky na priberanie
papat

ahojte baby, pozerám, že veľa z vás tu hľadá kamošky na chudnutie, ale ja naopak hľadám kamošky na priberanie. Pomáhajme si tie, ktoré nemôžme pribrať. Na začiatok každá napíšme svoju výšku a váhu a potom každodenný jedálny lístok. Myslím, že veľa jedla a málo stresu nám pomože.A potom už budeme písať len úspechy na váhe.Čo vy na to?

Súvisiaci obsah

Nelline

jula m. Mňa pravdu povediac desí práve to, ako budem vyzerať v 40-ke ak nepriberiem. Čo tak sledujem, tak chudosť vekom na ženách vyzerá stále horšie a horšie. V TV som už pár krát videla chudé "staršie" ženy, ktoré tiež nemôžu pribrať a vyzerá to doslova nechutne. Aj mne vravievali, že keď dospejem priberiem a výsledok? Ani náznak. Okrem iného, ja už nechcem čakať do neviem akého veku, aby som so svojim telom bola spokojná. Život je krátky a čas uteká, preto som sa konečne rozhodla vziať to do vlastných rúk. Toho, že priberiem až moc sa nebojím vôbec, pretože ako sa tak od minulého roka sledujem, zisťujem, že mne stačí jesť veľmi málinko. Keby som nemusela, stačilo by mi jedno malé jedlo denne. Jednoducho ja nezvyknem moc pociťovať hlad.

Takže áno, môžeš mať pravdu, ale určite by som to nezovšeobecňovala na každého.

niki559

odpovedam - vydrzim behat hodinu obcas hodinu aj pol..ja ked som bola mensia tak som bola velmi dobra v atletike :) potom na strednej som zlenivela :/

jula m.

nečítala som diskusiu ale napíšem svoj názor..vždy som bola ako trieska. ani rici ani cici. ručičky ako paličky. no otras. mala som okolo 48 kg..a naraz prišiel 35 rok môjho života a ja mám 57 kg a som úplne normálna postava. a nič som s tým nerobila, jedla som ako predtým. Proste to ide vekom..tak bacha, ak teraz priberiete ako bdete vyzerať v 40 ke

Nelline

odpovedam: Ok, ja som len musela reagovať na tú jednu vec. Ako to mám ja osobne s cvičením som sa tu už vyjadrovala dávnejšie, rovnako ako som ho tu aj viac krát vyzdvihovala a sama radila.

No a brucho mám totálne ploché (keď 2 dni nejem, tak až akoby preliačené dovnútra) a som úplne chudá a jedávam veľmi málo, tak fakt si neviem predstaviť už kto by mal mať toho viscerálneho tuku menej :D inak teraz si pripadám ako nejaká anorektička čo sa vychvaľuje, neviem už ani ako sme sa k tomuto dostali, ja sem chodím skôr pre to hľadanie kamošiek s podobným problémom, myslím že tém na priberanie cvičením a stravu pri cvičení a vôbec o tom ako pribrať je tu dosť. Ale tak uznávam, že nie každý tam zablúdi, tak sa to musí riešiť asi tu, mno :)

odpovedam

o cinky nejde. svalova hmota sa buduje akymkolvek cvicenim, zavazia nepotrebujes. Ak ich vsak pouzivas, vysledok je rychlejsi. vezmi si, ze sprinteri maju perfektny svalovy korzet, stacia im ich nohy. oproti tomu vytrvalostni bezci maju svalovu hmotu spalenu, aj tuk. Svaly "zeru" vela energie, a to je zabijakom vytrvalosti. bezny clovek vsak nepotrebuje vydrzat behat hodinu, nebodaj viac. Viac sa ti zide sprint, napr. ked budes utekat na autobus ;-). Treba len vediet, ako stimulovat telo k tomu, aby svalovu hmotu budovalo, nie stracalo. preto aerobna aktivita vhodna nie je, radsej intervalove sprinty. tie stacia 2x tyzdenne po 20-25 minut. Da sa to robit aj na bicykli, ci korculiach, zaklad je vsak vzdy ist intervalovo, na maximalny vykon. vysledok bude lepsi. naco sa mordovat kazdy den vytrvalostnym konstantnym behom, ked to nema ziaden zmysel, iba taky, ze sa mozes pochvalit, ako dlho vydrzis behat?

odpovedam

niki, ale ved to nijako neodporuje tomu, co pisem ja. pises, ze tvoja sestra dlhe roky cvici. no ved cvicenim sa buduje svalova hmota, ved to iste odporucam aj ja a sama to robim ;-)

niki559

odpovedam - moja sestra uz dlhe roky robi to co som zacala robit teraz aj ja tiez bola chuducka ako ja a odkedy cvici pravidelne e nezenie do seba iba sacharidy proteiny a nwm co vsetko ma nadhernu postavu pevnu vytvarivanu a 55 kg.. prave podla nej som sa zariadila a ide mi to... nemam iba tuk na sebe pribrala som kilo a pol do celeho tela nie iba na brucho behanim a bicyklovanim som nic nespalila postavu sa snazim spevnit. robim jeden velmi ucinny cvik dam sa do polohy ako ked chcem robit kliky ale laktami sa opriem o zem ako ked si date ruky pod bradu nadvihnem sa celym telom a tak drzim 20 sekund uvolnim a opakujem tri krat ti lepsi mozu aj viac. pekne vam to spevni kazdu cast tela vyrysuje brucho.

odpovedam

ja pisem o zdravom priberani a trvacnom. Tiez som v minulosti priberala stylom "vela jest a vsetko". jasne, ze nepriberies len do brucha, skor som mala na mysli viscelarny tuk, ktory je velmi nebezpecny. Vola sa to skryta obezita a pokojne ju mozu mat baby, ktore na prvy dojem vyzeraju chuducko. Idealne (pre zdravie) je mat okolo 18% telesneho tuku, aby tvoja hormonalna sustava pracovala spravne. neviem, kolko % telesneho tuku mas, no odhadujem, ze to bude viac nez tych 18%. Ale to ta nesudim, to tak neber. Je to len odhad. Ja mam tiez viac. Priberat len stravou je riesenie, no ako si aj niekde nizsie pisala, pridu stresy a nebudes jest, schudnes. Cvicenim si zabezpecis, ze tvoja svalova hmota ti ostane a postavu ti vytvaruje, nebude ti vaha kolisat. samozrejme, je to kazdeho vec. No ako clovek vzdelavajuci sa v oblasti vyzivy a fitnessu ti naozaj radim to, co je pre teba (pripadne ostatne baby) najprinosnejsie, najzdravsie a najudrzatelnejsie. A naozaj staci cvicit doma, fitko na to nepotrebujes. Len sa vyhnite aerobnemu pohybu, pripadne zaradte si 2x do tyzdna intervalove sprinty na cca 20-25 minut. Porastie vam svalova hmota, nebude sa stracat ako pri behu, korculiach, bicykli atd.