Hľadám kamošky na priberanie

Príspevok v téme: Hľadám kamošky na priberanie
papat

ahojte baby, pozerám, že veľa z vás tu hľadá kamošky na chudnutie, ale ja naopak hľadám kamošky na priberanie. Pomáhajme si tie, ktoré nemôžme pribrať. Na začiatok každá napíšme svoju výšku a váhu a potom každodenný jedálny lístok. Myslím, že veľa jedla a málo stresu nám pomože.A potom už budeme písať len úspechy na váhe.Čo vy na to?

Súvisiaci obsah

Nelline

odpovedam: K tomu priberaniu do brucha som sa už vyjadrovala, no neviem teraz, či si moje reakcie čítal/a, keďže to znovu opakuješ? Síce som to tu už viac krát písala, ale keďže mi po tomto vyjadrení nedá znovu nespomenúť moju skúsenosť, tak zopakujem. Minulý rok som niekedy na jar (presne v čase, keď som začala intenzívne s priberaním) vážila len cca 44 kg pri výške 179 (BMI 13,7), najviac som však dovtedy vážila 46-48 kg, preto to rátam odtiaľ. Dokázala som sa za asi 8-9 mesiacov dostať na váhu 53 kg(!) a vôbec to nebolo len do brucha. Pribrala som v tvári (už nebola taká vyziabnutá a aj najlepšia kamoška mi povedala, že moje pribratie si všimla najmä v tvári), na rukách (remienok na hodinkách, ktorý mi bol vždy voľný na najmenšej dierke som si musela uvoľniť), nohavice čísla 24, ktoré mi predtým na stehnách úplne pľantali sa mi pekne obtiahli, nebolo mi tak vidieť rebrá a kľúčne kosti, celkovo som prestala mať tak kostnatú postavu. Ja tiež keď píšem za seba (svoju skúsenosť), tak to zdôrazním a snažím sa nezovšeobecňovať. Tvoje príspevky mi však prídu také strašne jednosmerne zamerané, zmyslu "len toto je pravda a nič iné" a musím povedať, že s týmto sa nestotožňujem, napriek tomu, že s mnohými tvojimi názormi súhlasím.

odpovedam

aerobne cvicenie vam pali tuk aj svalovu hmotu, preto nie je vhodne na priberanie, ba naopak, takymto druhom pohybu nepriberiete nikdy. nemusite zdvihat cinky, existuje vela cvikov s vlastnou vahou. takze da sa to aj bez zavazi. jedinym pravidlom je, aby sval stipal, inak sa ani nezvacsi, a prijimat vela bielkovin a tukov v strave. Ak sa budete sustredit len na stravu bez cvicenia, priberiete len do brucha, nie rovnomerne do celeho tela.

Nelline

jajajka: Ďakujem moc! Budem rada, keď ešte napíšeš, ako sa ti darí alebo čokoľvek :) Priznávam sa, že ja sem chodím teraz dosť nepravidelne, ale inak...všimla som si, že už do tejto témy prispievam viac ako rok :D A musím povedať, že stále mi to pomáha. Je to pre mňa motivácia, núti ma to stále na to myslieť.

Ja som sa zatiaľ tak nejak zastabilizovala, nepriberám ani nechudnem. Ale chcela by som sa dostať späť na tú váhu čo som mala minulý rok, vtedy sa mi podarilo pribrať 7 kíl, no teraz je to už o polovicu menej. Ale je fakt, že teraz sa už ani nesnažím, nerobím si žiadne harmonogramy, nekupujem nutričné nápoje... Nie je teraz na to vhodný čas, ale keď bude tak sa k tomu znovu vrátim.

smejkooo, niki559: Ahojte! Na začiatok...tých komentárov a posmeškov som si už tiež v minulosti zažila na kvantá a teraz sem-tam tiež sa vyskytne nejaká tá poznámka (nehovoriac o tom, čo všetko si ľudia myslia, ale nepovedia to, čo je možno v istom zmysle ešte horšie). Síce hlavný dôvod, prečo chcem pribrať je, že samej sa mi nepáči, keď som taká chudá, ale je fakt, že čiastočne ma určite poháňa aj tá mienka spoločnosti. Aj keď je to často úplne nezmyselné či urážlivé. A to ja som zažila už aj iné veci, než len "nevinné" poznámky :/ (a to nie od decák v škole, ale od ľudí, ktorí majú naopak pomáhať a človek by od nich čakal aspoň trochu rozumu)

smejkooo jesť pravidelne je podľa mňa to najdôležitejšie, pretože na to sa dá naviazať. Čímkoľvek, či už zložením alebo množstvom alebo častosťou stravy, cvičením... Ale keď si dá niekto (ako sem-tam ja) za deň ledva 1 mini jedlo, tak to už je problém. Preto aj pre mňa je už prioritou naozaj aspoň to pravidelné jedenie aspoň 3x denne.

Niki559 "za osem dni som pribrala 1 a pol kila"
Taktiež gratulujem, sama si pamätám, ako ma vždy min. rok potešilo každé jedno pribrané kilo, dodáva to nádej a energiu do ďalšej snahy.

Tiež som čítala, že na priberanie je dobré len anaeróbne cvičenie, ale aeróbne športy sú fajn v tom, že človek po nich vyhladne a v konečnom dôsledku potom možno zje aj viac, než tých kalorií spálil. U mňa to síce až tak nefunguje :D (asi aj preto, že i keď som hladná, tak sa strašne rýchlo zasýtim), ale určite je to fajn, je to zdravé, prospešné celkovo fyzickej kondícií a dodáva to energiu. Ja mám najradšej bicyklovanie a turistiku :)

niki559

smejkooo- aj korculovat sa chodik i ked nie tak vela obcas ich oprasit ked bude este teplejsie zacnem castejsie :) vyskusaj mne to pomaha citim sa skvelo mam kopec energii a tak :)

smejkooo

niki559: wau, tak teda gratulujem, že sa ti darí.. tuším to skúsim aj ja a potom dám vedieť :) ja sa chodím sem-tam korčuľovať s kamoškami .. na bicykli som už dlhšie nebola :D ale máme doma stacionárny bicykel, tak to skúsim na tom.

niki559

odpovedam - ahoj, bohuzial ja nesmiem dvihat cinky lekar mi to zakazal mam problemy so srdcom a ja mozem robit iba aerobicne sporty... a dari sa mi aj ked to ide pomalicky jem vela vitaminov, sacharidov vsetko..

smejkooo - za osem dni som pribrala 1 a pol kila :) citim sa lepsie denne robim 20 km na bicykli pretoze nechodim autobusom ale na bicykli za priatelom. hodinu a pol pred odchodom sa poriadne najem ked pridem k priatelovi 10 km najem sa tiez vela a dam si aj pohar piva .. potom travim cas s nim dam si nejake to ovocie nieco sladke jogurt a tak potom idem spolu s nim behat spravime 3 km z togo 2 km chodza hned po tom sa najem chlieb alebo tak pockam hodinku a pol idem domov a doma sa zas najem..salat zelenina ryby salama vzdy striedam poriadne sa najem vecer si dam drepy a potom dzus ovocie a idem spat :) samozrejme mam aj dni volna ale jem vzdy :) zadok sa mi pekna zaoblieva nohy spevnuju po mesiaci uz zacinam vidiet prve vysledky a necitim sa byt unavena :) aj akne mi pomalicky mizne inak behat chodime k jazeru alebo niekam do lesa a behame pomaly :)

smejkooo

a pomohlo ti to? mala si nejaký jedálniček?.. inak moja učiteľka mi spomínala že jej sestra bola tiež chudučká a nevedela pribrať ale podarilo sa jej to tak že najprv si zabehala a potom sa poriadne najedla a že už vyzerá tak plnšie :) možno by sa to oplatilo vyskúšať :)

odpovedam

ked chcete pribrat, tak ziaden beh a bicykel. to naopak spaluje tuk a svalovu hmotu. ak chcete pribrat, jedlo nestaci. musite si aktivne budovat svalovu hmotu poriadnym silovym cvicenim, nezdvihat nic pod 20kg a prijat denne 2-2,5 g bielkovin, 5g sacharidov a 2g tukov na 1 kg telesnej hmotnosti. bohuzial, inak to nejde. aj som to nizsie pisala, ak sa v tejto teme preklikate na starsie prispevky.

niki559

smejkooo ach toho ja som ss uz napocuvala x milion krat...:/ uz aj take ze ci anorekticka nie som..a pritom jem sj 10x do dna :D ale uz som si zvykla :) vies co teraz som zacala s behanim a s bicyklovanim robim drepy aby som aspon trochu pribrala na svaloch je to tazsie musim jest aj viac lebo sport a ja nechcem schudnut ..problem je s rychlym metabolizmom a so stitnou zlazou ja by som mala priberat z nej ale nic sa nedeje :D

smejkooo

niki559: takze asi vies, ze to neni nic moc.. a najviac ma dokazu vytocit taky ludia ako moja jedna "super" spoluziacka minule do mna rypala ze co som taka chuda, ze by som mala zacat uz priberat lebo ma za chvilu ani videt nebude.. takych ludi zboznujem,nevedia o co ide a staraju sa.. inak skusala nejako pribrat a pomohlo ti to?