Hľadám kamošky na priberanie

Príspevok v téme: Hľadám kamošky na priberanie
papat

ahojte baby, pozerám, že veľa z vás tu hľadá kamošky na chudnutie, ale ja naopak hľadám kamošky na priberanie. Pomáhajme si tie, ktoré nemôžme pribrať. Na začiatok každá napíšme svoju výšku a váhu a potom každodenný jedálny lístok. Myslím, že veľa jedla a málo stresu nám pomože.A potom už budeme písať len úspechy na váhe.Čo vy na to?

Súvisiaci obsah

niki559

smejkooo ja mam uplne presne ten isty problem...ked to citam ako keby som to ja pisala ... a tiez sa snazim pribrat ak chces mozme si mailovat :)

smejkooo

Caute babule :), som tu nova. Kazda pisete ako ste vysoke a kolko vazite .. ja mam cca. 170cm a vazim 47 kg, je to strasne malicko :/. Chcela by som fakt pribrat ale moc sa mi nedari, bola som aj po doktoroch ale tí mi nic nezistili, jedine to, ze mam problem zo stitnou zlazou. Zevraj by som ju mala mat taku od ktorej sa pribera, lenze nejako to nesedi. Posledny mesiac a pol si davam pozor kedy papam, cize jedavam pravidelne a zacala som aj ranajkovat. Za kazdu radu dakujem :)

jajajka

neline aj ja mam teraz poriadny blazinec.... verim ti ze ak mas nedoriesene veci ani jest ti nechuti... ja som dnes v skole nestihala ani jest ...o 12 som si dala malu žemľu, potom este v autobuse dalsiu ... co je velmi malo .... doma som mala obed, a potom som sa pustila do ucenia , sekla som s tym vtedy, ked uz po mne hucali ze som este nic nezjedla :D teraz sa este ucim momentalne mam oddych a pcham do seba cukriky :) prajem Ti vela stastia , aby si vyriesila vsetko co treba a nemala uz tolko starosti :)

Nelline

jajaka: Ja sa vážim snáď každý deň, ale to len v tých obdobiach, keď sa snažím. Inokedy mám úplný des z toho sa na tú váhu postaviť :D Tak držím palce, aby si už nerástla :) Buď rada, že nemeriaš koľko ja :D ale aspoň som nepresiahla 180, heh.

Ja mám teraz zas to obdobie, že sa nad niečim trápim a to jedenie mi teda ide ťažko. (ono to vyzerá, že tu pomaly každú chvíľu píšem, že niečo riešim, že som v strese a tak a v podstate je to tak, ale to len posledné asi 3 roky (odkedy mám istú vec nedoriešenú). Ale sa mi nechce veriť, že ma to až tak môže ovplyvňovať. Dnes som napr. obedovala o 12:30 kuracie stehno z ryžou, je pol 9 večer a ja mám ešte stále pocit, akoby mi to vôbec nestrávilo. Tým nemyslím len, že nie som hladná, ale mám úplne pocit plného žalúdka. Myslím, že bežne by človeku jedlo malo tráviť tak 5 hodín, takže to nechápem. A vidím to ešte tak minimálne na pár hodín, takže to asi zas nebudem večerať, hm.

No nič, som sa potrebovala len trochu "vykecať", nechcela som, aby to pôsobilo moc negatívne. Ale sranda je, že tieto moje problémy s jedením si uvedomujem fakt len ten posledný rok, čo sa popri tom priberaní detailne sledujem. Predtým som si myslela, že jem veľa. Tak buď sa to zmenilo fakt len teraz, alebo (čo je pravdepodobnejšie) som si to len v minulosti nevšimla/neuvedomila. No teoreticky by som mala byť rada, lebo som si odskúšala, že keď normálne jem, tak priberám (hoc aj s nutridrinkami), ale či je to až taká výhra, keďže s tým normálnym jedením mám často problém, je otázka :D

jajaka

Ja som sa vážila po veelmi dlhom čase dnes aj to len tak zo srandy lebo sme porovnávali kto má "hrubšie" stehna :D Mám 43 kg, to by bolo fajn , keby som zase nevyrastla, už mám 170 cm.... Netuším dokedy ešte budem rásť ale už dúfam ,že nie .

Nelline

Tak dnes som sa konečne odvážila odvážiť :D a schudla som z tých 7 kg len nejak 2-3. To vôbec nie je také zlé ako som čakala. Na to, že ani nerátam koľko krát som v januári a februári za deň mala max. len 2 jedlá...

Nelline

jajajka nutridrinky sa dajú kúpiť voľne, ale sú dosť drahé. Mne ich však nechcela obvodná predpísať, že to môže len odborný lekár... Inak nie len že vidím pokrok, som dokonca presvedčená, že som minulý rok pribrala vďaka nim. Ja som ich užívala vždy tak 2 týždne 2x denne (a vždy sa mi za ten čas podarilo pribrať aspoň 1 kilo), potom prestávka (cez ňu som nikdy nepribrala) a zase 2 týždne 2x denne atď. Jedna vec je, že ja fakt nedokážem jesť viac ako 3x denne a vďaka tým drinkom to zjavne na pribratie stačilo a ďalšia vec je, že ma to motivovalo v tom zmysle, že keď som ich pila som aj viac jedla, lebo som si vravela, že keď už ich kupujem za tie peniaze, tak nech to má aspoň nejaký efekt :D Takže z mojej skúsenosti nemôžem inak než doporučiť :)

jajajka

Nelline ja si tiež niekedy myslím že nejem dostatočne veľa ale keď som takýto jedálniček opísala lekárovi tak nehovoril nič , že je to málo alebo podobne .... ja už niekedy ani neviem :D ked som jedla fakt dost lebo boli práznniny 2 mesiace tak som pocas toho schudla 2kg ale ked som mala obdobie stresov , nic som nejedla , nespala... tak som pribrala 3 kg tak neviem ci to na mna vplyva opacne ...A ešte som sa chcela spýtať tie nutri drinky sú na predpis alebo sa dajú voľne kúpiť ? a vidíš nejaký pokrok odkedy ich užívaš ?

Nelline

jajajka ja tiež niekedy mám dni, kedy toho zjem veľa, ale odkedy som si to jedenie pred rokom začala sledovať a strážiť, zistila som, že to tak zďaleka nie je stále. Hm vždy som si myslela, že jem dosť, len z nejakého dôvodu (metabolizmus, dedičnosť...) nemôžem pribrať. Teraz som už ale prišla na to, že asi nikdy som nejedla dostatočne, lenže som si to neuvedomovala. Odkedy sa snažím dodržiavať aspoň to jedenie 3x denne, zisťujem, že je to pre mňa niekedy dosť problém. Asi to bude aj jedno s druhým, ale ako to tak teraz sledujem, to jedenie bude v mojom prípade asi ten najväčší problém :(

Tak ja som dnes zatiaľ mala 2 chlebíky s maslom a šunkou a šalátom, 2 jogurty, takmer celú pizzu a nutridrink... A bola som nazbierať medvedí cesnak, mňam! Na ten sa už strašne teším. Zatiaľ je len taký malinký mladučký, ale už v lese rozvoniava krásne :)

odpovedam

Je pravda, ze zenam trva dlhsie nez naberu svaly, ale da sa to. ja na tom poctivo makam a ma to vela benefitov pre zdravie. zaroven mam stravu upravenu podla potrieb a vyzivove doplnky mi zabranuju katabolizovat - teda stracat svalovu hmotu v dosledku nejedenia, pripadne vypadku pri cviceni. Chude baby maju problem probrat len stravou - kedze maju rychly metabolizmus, ide to velmi tazko, a naopak, velmi rychlo to schudnu. Preto je silove cvicenie omnoho lepsim riesenim a hlavne trvacnym. jajajka, mas v strave same sacharidy a tuku, pritom na stavbu svalov potrebujes prijat cca 2g bielkovin na 1 kg hmotnosti denne. Inak lahko sklznes do svaloveho katabolizmu. A stale je lepsie stracat tuk nez svalovu hmotu.