Úzkosť a depresia - vyliečenie a prekonanie samého seba

Príspevok v téme: Úzkosť a depresia - vyliečenie a prekonanie samého seba
blond86

Túto tému som založila preto, lebo som sama v minulosti trpela úzkosťami a depresiami a hľadala som radu aj v diskusiách na tomto fóre. Chcem len dodať silu všetkým ľuďom, ktorí trpia týmito chorobami a povedať im, že si musia veriť a dá sa z toho dostať. Navštevovala som aj psychiatričku a brala lieky, som už viac ako rok bez liekov a iných utišujúcich prostriedkov. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a mne táto choroba dala dosť veľa. Uvedomila som si, že šťastie je v maličkostiach a človek si je jeho strojcom sám. Za ten rok som skončila úspešne školu a našla som si prácu, kde je komunikácia s ľuďmi základom a vrtochy úzkosti tam nemajú šancu. Všetkým vám držím palce a ak sa niekto z toho pekla tiež dostal, pridajte svoj príbeh a povzbuďme spolu tých, ktorí s týmito hnusobami ešte bojujú.

Loba

Lucka, perfektne! Gratulujem :)

Zazit to svoje "dno" vobec nie je na skodu. Clovek v sebe najde taku silu o ktorej ani nevedel.
A vazi si a je vdacny za situacie, ktore predtym prehliadal ako "bezne" :)

Lucka13

Tak ja Vam sem tiez niečo napisem, pretoze viem aku velku nadej a ako velmi dobre mi padlo dozvediet sa, ze sa z tohto zacarovaneho kruhu da dostať. Plati vsak ze clovek musi chciet a robit preto vsetko, je to boj sam so sebou. Pred vyse rokom som zo dna na den ostala psychicka troska, pred tym som byvala vacne vysmiata, nic ma nerozculilo, krasa no proste krasa, fajcila som marihuanu, raz za cas nejaka ta slabsia droga na party, pitie a antikoncepcia, ktoru som nebrala zrovna ukazkovo a stres. Jedneho pekneho vecera som dostala panicky atak, vtedy som este samozrejme nevedela co to jee! Bola som vyplasena, cely vecer som sa nespoznavala, co sa to so mnou deje? Isla som spat s vedomim, ze sa zobudim a vsetko bude zas ok. Lenze nebolo, napadali ma pocity nerealna - derealizacia, niekedy taka silna ze som myslela ze sa z toho zblaznim, kvoli tomu som zazivala pocity uzkosti, a potykala som si aj s depkou a je to pekny humus - citila som sa prehnita zvnutra. Zacala som si samozrejme googlit, co sa so mnou asi deje a zacal sa moj boj. Prve tyzdne boli tazke, stale som len plakala, nevychadzala som pomaly ani z izby, neprajem najhorsiemu nepriatelovi. Nechcela som ist psychiatrovi, pretoze aj v tej mojej nazatemnenejsej mysli stale zila ta optimisticka cast, pestovala som si nadej! Kupila som si ajurvedsky caj, ktory som pila 2 krat denne, ten ma upokojil, ale vsetko mi bolo jedno ale stale lepsie ako tie uzkosti:) Vzdy vecer mi ostalo lepsie. Zacala som chodit na prechadzky, upravila stravu, davala si dva krat za den magenzium, vysadila som antikoncepciu, vzdy ked som vedela ze uz je zle - prechadzka! Za kazdeho pocasia, sama. Chcela som sa namotat na nejaky serial, tak sa aj stalo, odporucam serial priatelov :) prestala som hulit a vsetko s tym spojene, tu som si nasla super diskusiu, kde si dennodenne pisali ludia ako na tom su, aky mal den, iba som si to citala a bolo mi fajn, pretoze som vedela ze niesom jedina na svete, postupne som sa zacala chystat na prijimacky na VS, skoncila som v starej brigade kde to nemalo zmysel a nasla som si novu brigadu, postupne pomaly sa to zacalo zlepsovat, den po dni o trosinku, ked uz bolo po mesiaci a pol dobre zas sa vratilo zle ale ja som stale mala nadej, CHCEM byt stastna, CHCEM si uzivat zivot naplno a UROBIM preto vsetko.. a tak som bojovala, naucila som sa pozerat na svet inymi ocami, zacala som si vazit veci, a zmenilo ma to k lepsiemu, takze vlasne som za toto obdobie vdacna.. Samozrejme, boli aj take dni, ze som to uz chcela vzdat a chystala som sa k psychiatrovi, hladala som info ktory je dobry atď., ale nechcela som to v sebe zadusit liekmi! A dobre som urobila, nikto vam nepomoze tak ako vy sami sebe, naucte sa o sebe co vas robi stastnym a uberte sa tou cestou :) ja si myslim ze toto mi bolo treba aby som sa neubrala tou temnejsou cestou.. budte vdacny, a VYDRZTE, vasa snaha neostane neocenena :) este aj teraz, sem tam mam den kedy je mi blbo, ale kto take dni nema??? :) je to prirodzene, drzim vam vsetkym palce :)

Foreigner12

Chcela som hned napisat spravu pre Ribezlu7! Som v uplne rovnakej situacii... ale na bodku. v zahranici sama a prezivat tie iste pocity. ak by si mala zaujem rada by som sa s tebou spojila. ak mas zaujem daj vediet a mozme pokecat.

Zaklimak

Mili prispievatelia, mozete sa z toho dostat. Ano, magnezium, kontrola stitnej zlazy - mozu pomoct. Vo vacsine pripadov vsak ide o tzv. vyucenu depresiu. Ludia sa roky utvrdzuju v negativnom zmyslani, casto uz od detstva, hlavne ak im niekto dolezizty (otec, matka, ucitel, knaz, starsi brat, sestra) hovoril o nich negativne veci. Dieta si tieto frazy zvnutorni a uveri, ze je to pravda. Nasledne hlada v okoli POTVRDENIA tohoto presvdecenia. Nie z masochizmu, ale preto, ze nam ludom je prirodzene selektivne vnimat veci, ktore potvrdzuju to, v co verime.

Dobra sprava - da sa z toho dostat. Naucit sa mysliet inak. A za myslienkami idu emocie. Treba zacat o sebe zmyslat na novo a tento krat relisticky. Pomozu Vam s tym odbornici psychoterapeuti, ak neviete ako na to.

ANO, AK ZACNETE NA SEBE PRACOVAT TAK SA Z TOHO DOSTANETE. CIM VIAC NA SEBE BUDETE PRACOVAT, TYM RYCHLEJSIE SA Z TOHO DOSTANETE. Drzim palce!

Ribezla7

Ahojte. Prvy krat co prispievam do nejakeho fora, a tak si hovorim ze asi mam uz naozaj problem. Dopredu chcem povedat ze som sa nikdy neliecila ambulantne na depresiu, no som tu prave preto ze o tom zacinam uvazovat. Dlhodobo zijem mimo nasej krajiny a clovek tak dokaze trpiet celkom slusnou samotou. Je jedno kolko ludi je okolo vas a ako vsetci hovoria jak su vasi kamarati. Nieco je inak. Bohuzial nedavno som sa vratila na kratko dmov, a vsetko bolo len horsie.Teraz som opat naspat no nic sa nezmenilo. Vzdy som mala nabeh na precitlivelost, vykyvy nalad a depresivne stavy. Cierne myslienky,sebadestrukcia, beznadej, smutok, uzkost, nizka sebadovera, nervzita z ostatnych ludi. Aj ked toto pisem zacali sa mi neskutocne potit dlane. V poslednej dobe sa mi to vsak vsetko zhorsilo. Mam pred sebou celkom narocne obdobie, ktore sa uz vlastne zacalo. Musim skoncit skolu no ja sa nedokazem sustredit lebo som o to stratila absolutne zaujem. Nezalezi mi absolutne na nicom a rovnako ma nic nenaplna. Pred tym ma aspon sport vzdy ako tak upokojil no teraz nic. Zle a este horsie. Zle spim...som stale unavena no neviem spat. V noci sa budim a preto su rana este horsie. Kazdy vecer si zelam aby som sa to dalsie rano zobudila a mala elan a vsetko bude inak...no bezo zmeny. Mam so sebou este zopar tabletiek Ginka, vitamin C a chystam sa zohnat si nejake magnezium. Vraj to moze pozitvne vplyvat. Mozno aspon ako placebo. Ja neviem. Kazdopadne to ze o tom rozpravam nepomaha. To som uz zistila. Len som sa na vas, kedze mate podobne skusenosti chcela obratit s prosbou o radu co robit dalej. Co som zatial citala a pocula vraj to treba preckat...ale tento stav mi trva uz viac ako mesiac. Dokedy mam cakat?

IVAN 22

dobrý den presne tento problém prežívam aj ja nepríjemné pocity návaly nespokojnosti a strachu uzkosti, negatývne sebadeštruktývne myšlienky nervozita. Je to velmi nepríjemné pocitujem to uz cez dva týžne a nechce to nejako prejst sem tam to prejde myslim si ze uz to je kus ok a potom sa na to nesnazim mysliet ale potom zaučinkuje nejaky iny faktor napríklad nevyspatost či bolest brucha proste príde nejaké oslabenie a potom to znova príde zacne to nepríjemným pocito zvýšeným tlakom nervozitou , zapalnou šnurov bolo aj to ze som raz sedel pri kamaratoch a dali mi potiahnut z marihuany vtedy mi prišlo velmi zle a mal som pocit ako keby som sa nevedel prebrat tomuto sa racej vyvarujte lebo myslim si ze aj to bol podnet toho vsetkeho.

Velkov chybou a aj príčinu na tom má ze dlhšiu dobu som bez práce a bol som velmi dlho zavretý v byte pretoze som bol v cudzom meste v ktorom som hladal pracu, nemal som tam rodinu ani kamarátou s ktorýmy by som mohol porozprávat ist niekam a tak to bol velky problem tomu by sa mal každy vyvarovat!!! Dalšou vecou ktorú by ste nemali podcenovat Nerište problémi sami zo sebou skuste sa niekomu zdôverit a prebrat to s niekym lebo vas to bude zvnútra požierat.

Prvý krát sa mi to stalo presne v tom byte vsetko bolo v pohode celý den som zasa sedel doma a cakal som na priatelku nic mi nebolo absolútne ani zle ani nič prešlo par minút a zacalo mi byt z nicoho nic zle tlak do hlavy krútenie hlavy zimne ruky a nohy zimný pot, no nevedel som ze co mi je bol to fakt strašný pocit nikomu to neprajem... uz ked to bolo na nevydržanie zak som zavolal rýchlu ale nijak mi nepomohli este si zo mna robily srandu ze mladý clovek a robý takéto stresi nepadlo mi to príjemne ale co uz. celu noc som nespal nevedel som nic robit ani zjest bol som totálne hotový o den na to som volal domou aby proste prišli po mna lebo nijak ma to neprechádzalo.. tak sa aj stalo a teraz som doma a snazím sa s toho zotavit pobehal som rôzne vyšetrenia všetkého mozneho druhu navštívil som aj psychologičku ktorá bohužial má vela pacientov az na mesiac dopredu ale dala mi termín o ten mesiac tak za nou pôjdem ale dúfam ze to uz bude lepšie ako teraz !!!
Snažím sa aj pozitívne mysliet hoci to velmi nepomáha lebo ked nenvnímam teraz nejako tie pozitýva. dobre mi padne ked z niekym rozprávam vtedy na to zabudam velmi mi pomáha moja mama ktorá fakt stojí primne a zo všetkým sa s nou mozem porozprávat je to moja velká opora a zato jej velmi dakujem.

A ked máte taketo stavy ako ja teraz niesom žiadny odborník ale poradím vám len z vlasnej skusenosti NEPITE ALKOHOL vo vecej miere, nefajčite MARIHUANU asi ani cigarety, vyvarujte sa NEVYSPANIU, STRESOVIM situaciam, filmom, nepozerajte Televízne noviny a nezamýšlajte sa nad vecami ktoré niesu podstatné, Nebudte sami, A skuste hrat spoločenské hry alebo si vydite do prírody ale ties najlepšie z niekým koho mate radi a kto vás chápe lebo najhoršie co je je nachápavý človek ktorý vás odbije slovami VED TI NIČ NIEJE, TO SI LEN NAMYŠLAŠ...

Všetkým Vám co mate taketo problémi ako ja prajem aby sa Vám to zlepšil a aby ste boly zdravý a plný elánu a aby sa to uz nikdy nevrátilo lebo dovtedy clovek toto nepochopí kým sa mu to nestane. Takze držím palce.

František.S

No jo ja to dobre poznám :) Take vtierave myšlienky .. vkuse dookola ja som nemohol ani na záchod isť sám tak ma to ničilo.. porob si tie vyšetrenia potrebné že maš istotu :)

No tak sa drž ! Prejem veľa sily do života :) :!

PAVOLoOO

František ide o to ze mna sa taka blba nalada drzi vkuse potom si namyslam...uz fakt neviem či ta hlava ma boli z toho zapalu alebo si to len vymyslam tak ako ked som bol 4x na KRV a CT hrud e apozerlaa lekarka na mna ako na chuja znama mi povedala z toho ako mi je ze mozem matpanicku poruchu rozmyslam do dvoch dni letiet na sr navstivit neurologa a ked mi povie ze vsetko je ok tak psychologa ale čakat nechcem tak mi nikdy nebolo a pozitivne sa mozem snazit mysliet jak chcem stale sa ma to drzi :)

František.S

Ešte jedna vec .. :) može to byť aj trávením bol si gastro vyšetrenie ?
ked nie popros svoju lekárku nech ta dá vyšetriť na trávenie..
Môže to byť aj Napr otrava ťažkými kovmi.. ortuť,hliník !
Máš blombu v zube?resp.zuboch ?
može to byť spôsobené aj tím bolo veľa takých prípadoch ked človek nevedel čo mu je a mal otravu od blomby zo zuba ..