Úzkosť a depresia - vyliečenie a prekonanie samého seba

Príspevok v téme: Úzkosť a depresia - vyliečenie a prekonanie samého seba
blond86

Túto tému som založila preto, lebo som sama v minulosti trpela úzkosťami a depresiami a hľadala som radu aj v diskusiách na tomto fóre. Chcem len dodať silu všetkým ľuďom, ktorí trpia týmito chorobami a povedať im, že si musia veriť a dá sa z toho dostať. Navštevovala som aj psychiatričku a brala lieky, som už viac ako rok bez liekov a iných utišujúcich prostriedkov. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a mne táto choroba dala dosť veľa. Uvedomila som si, že šťastie je v maličkostiach a človek si je jeho strojcom sám. Za ten rok som skončila úspešne školu a našla som si prácu, kde je komunikácia s ľuďmi základom a vrtochy úzkosti tam nemajú šancu. Všetkým vám držím palce a ak sa niekto z toho pekla tiež dostal, pridajte svoj príbeh a povzbuďme spolu tých, ktorí s týmito hnusobami ešte bojujú.

jedulka

ameliee,tak tak, jiná cesta z toho nevede.Jsem na tom momentálně psychicky dobře, no zas mi jako naschvál abych neměla chvilku klidu bolí záda už několik měsíců a já potřebuji ven ...

ameliee

Jedulka...co ty a ad? Zdielam tvoj nazor...uz rok sa sa s tym perem. Po pol roku mi zacalo byt celkom fajn. Brala son venlafaxin 150 mg. Ale tlmil ma a obcas som sa pre zmenu citila ako naspeedovana.viem ze mi pomohol, no lekarka bola vyslovene proti tomu aby som ho zacala vysqdzat. Nakoniec som to sama skusila a celkom to slo. Ale prilis son sa s tym zacala zaoberat a na druhej strane "prestala zit". Nakoniec zase berem 150mg. A citim sa zase totalne ko. :( tiez si myslim, ze je to hlavne o zmene zivota a zivotneho stylu. Treba zit zo dna na den,z tyzdna na tyzden. A toho sa drzat a nerobit si velke plany. Lieky su len barlicka a podla mojho nazoru sa ich treba pomaly oprostovat ak to ide.

jedulka

vidím,že už jsem sem přispívala ... žiju s tím 35let.Někdy jsem z toho byla úplně venku a jindy na dně.Nejdříve zaujmete k této poruše postoj.Nejste sami kdo jí má.Má jí 100miliónů lidí na celém světě!Nebojte se jí.Strach má velké oči.Často slýchávám a čtu, je to dřina ale jde to ... prdlajs,nejde to samo jen tak od sebe,že se budete snažit.Proč?Protože právě vaše vůle a síla je napadená.Prostě to přijměte jak to je,ano mám tuhle poruchu.Je moje.Ale jak si pak pomoci?Někdo to už tady zmínil - přebijte špatné chvilky dobrými.To je podstata celé téhle hnusoty a jediný způsob jak se jí zbavit.Komu z Vás se chce každý večer na 30min. procházku?Kdo z vás s klidem vypne TV?Kdo z vás si najde nějakého koníčka,který Vás bude naplňovat?Hudba a příroda dělá úplné divy.Nechce se vám ani jedno?Nedivte se,že je Vám špatně.

jessi87

dobry den ziadam vas o radu a zaroven neviem sama ako si poradit nikdy som sa s nicim podobnym nestretla poseldne tyzdne mam hrozne stavy nespavam bojim sa zaspat aj ked uz pocitujem hroznu unavubusi mi srdce a zviera ma proste mam silnu uzkost zacina to hlavne v noci a rano ked sa prebudim posledne 2tydne beriem lieky ale niejako mi nezaberaju uz mam aj zaludocne problemi je mi z toho do placu nikdy som tay problem nemala a ani neviem co robit taktiez cez den mam strach stretnut sa s ludmi kamaratmi znamyi ze mi pride zleaj ed uz sa premozem a idem pocitujemuzkost ktorusa snazimnevnimat ale oblieva ma horucava a stlaca mi hrud a hrdlo poradte mi co mam robit neda sa takto pokracovat

peterson

z depresie ci uzkosti sa da zbavit rychlo ak uverite ze je to vasej mysli mne pomohli videa krestanske videa prijal som boha do svojho srdca a som z toho vonku .najdite si na youtube vedecky dokazane studie o tom ako sa vyliecili ludia z neviliecitelnych chorob vdaka viere a ako sa telo samo lieci staci ak na youtube napisete "obnova ludskeho tela" je to hodinovy zaznam ktory vam zmeni pohlad na zivot ci choroby ...nikto vas k nicomu nenuti aby ste verili a podobne ale to video vas dostane ..a zacnete inak rozmyslat ako ja .moj zivot predtim bol strasny diskoteky chlast,sex .ale zmmenil som sa a som konecne na spravnej ceste

Mike43

Zdravím chcel by som poradiť neviem či je to depresie alebo úzkosť ale pri preventívnej prehliadke mi povedali že mám vysoký tlak tak ma posielali rôznym doktorom na vyšetrenia odvtedy som sa začal sledovať a každá bolesť ma vystrašíva potom si všetky príznaky hľadám na internete a potom premýšľam nad tým najhorším čo ak potom mám návali tepla a pocit na vracanie málo jedávam v poslednej dobe spánok mám dobrý. Viete poradiť?

zbyndo

Dakujem /blond 86/ za tuto temu,ja som v tom pekle poriadne,snazim sa z toho dostat,je to velmi tazke,popisal by som viac,no som cely roztraseny,snad neskor,ak sami s tym podari zabojovat,zatial tiez drzim palce vsetkym,kto je na tom podobne,drzte sa

jedulka

...neuróza,neurastenie, je jedno jak tomu budeme říkat,je to svinstvo a pro nic za nic samo od sebe nepřišlo a ani nepřejde.Musíme pro to něco udělat.Čím dříve, tím lépe.
Co se s námi bude dít, když s tím nebudeme zabývat? Pamatujete si ještě když jste jako děti stavěli sněhuláka?Tak přesně se chová tahle psychická porucha.Bude stále jen větší a větší a na ní se budou nabalovat postupně panika,deprese,obsese a další poruchy nemluvě o Vašem zdraví jako celku.Protože v těle všechno se vším souvisí.Vše musí být v rovnováze.
Co za vznikem toho stavu stojí?Stres, emoční napětí a strach.
Všichni jeden za každého se nejdřív podívejte jak žijete co Vás trápí,z čeho Vám vzniká stres a emoční napětí.To za Vás nemůžu rozhodnout.V životě platí jedno železné pravidlo.Zbavte se příčiny. následky sami odezní.
Vaše nervy doslova řvou, neznají jiný způsob jak se ozvat.
Nejdříve jim tedy dodáme co jim chybí.To jsou vitamíny a minerály.
Milgamma N,Magne B6 forte,Vitamín C v 1000mg,Omega 3 fish oil 1000mg,Calcium + vitanín C,jód, draslík,kupujte jen nejkvalitnější značky.Dodali jsme nervům jejich potravu.
Teď musíme udělat něco pro jejich klidný chod.Zbavíme se jejich příčiny.Budete muset změnit svůj zaběhnutý styl života.Po ránu, než vyjdete do škol a nebo do práce,nastartujte svůj organizmu. Dobrý je běh venku,nijak se nepřepínejte,kdo to nesnáší,tak na to jděte opatrně a pomalu.Kdykoli se to dá, tak jděte do přírody,alespoň o víkendech.Nepodceňujte jí ona umí léčit.Naučte se relaxovat!Večer před spaním,opět procházka,minimálně 30 minut.Ošetřete svůj spánek!Je to velmi důležité.Spát se musí dobře a celou noc. PROČ ? Máme dva druhy "snění"
Rem - zvládání stresu a strachu, fáze zaplněná negativními procesy,probuzení v tomto stavu,příčina deprese.
NREM - pozitivní myšlení-dobíjení energetických sil.
Můžete si koupit ke spaní třeba výtažky z luboníka bodkovaného. Udělejte si z něj čaj před usnutím.Musíte prostě změnit svoje zvyklosti,když se s tím chcete poprat sami.Nekoukat na TV, jen na nějaké přírodopisné programy, nehrát hry na PC.Počítač používat pouze informativně.Když už jste s tím začali a cítíte pomalu zlepšení,přidejte jakýkoli sport.Musí Vás bavit,dělejte ho pro vaše potěšení a radost!
To jsou rady pro lidi,kteří se s tím dokáží poprat sami.Ostatní kteří už necítíte tolik sil,abyste to zvládli sami,běžte k psychiatrovi.Správný postup psychiatra by měl vypadat takhle.Napíše Vám něco ke zklidnění.Na světě nejsou jiné léky které by zabírali lépe, než Benzodiazepiny a anxiolityka. Neměli byste je užívat déle jak 3 měsíce a lékař by Vám měl s nima předepsat i AD a pomalu vysazovat, výše zmíněné látky.Tyhle látky jsou velmi účinné ale vysoce návykové!
Žárlivost - je váš problém, Vaše nemoc a jen Vy se s ní musíte poprat.Poradí Vám s tím, taktéž psychiatr.
Nepodceňujte vliv psychoterapie.Ale i tady musíte být obzvláště velmi vybíraví a za Vaše peníze chtít jen toho nejlepšího.
Přeji Všem abyste tohle nepěkné období svého života vyřešili.Jde o jeho kvalitu!Živoření není šťastná volba.Přesvědčíte se o tom sami.