Túto tému som založila preto, lebo som sama v minulosti trpela úzkosťami a depresiami a hľadala som radu aj v diskusiách na tomto fóre. Chcem len dodať silu všetkým ľuďom, ktorí trpia týmito chorobami a povedať im, že si musia veriť a dá sa z toho dostať. Navštevovala som aj psychiatričku a brala lieky, som už viac ako rok bez liekov a iných utišujúcich prostriedkov. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a mne táto choroba dala dosť veľa. Uvedomila som si, že šťastie je v maličkostiach a človek si je jeho strojcom sám. Za ten rok som skončila úspešne školu a našla som si prácu, kde je komunikácia s ľuďmi základom a vrtochy úzkosti tam nemajú šancu. Všetkým vám držím palce a ak sa niekto z toho pekla tiež dostal, pridajte svoj príbeh a povzbuďme spolu tých, ktorí s týmito hnusobami ešte bojujú.
Úzkosť a depresia - vyliečenie a prekonanie samého seba
Občas ešte aj ja zacítim taky jemný nával stachu ale je to len tak na sekundu a hneť prejde :)
To je tak že mozog je rozdelený na 2 časty
Vedomú: to je ta ktorou vnímaš všetko okolo seba to si ty sám :)
a potom tu druhu nevedomu :
to je ta časť mozgu ktorá reguluje všetky procesy v tele srdce,teplotu dýchanie,tráveie atd..
ked zažívaš stres dlhodobo ovlivnuje to celý mozog možo si to človek až tak neuvedomuje ale je to tak potom všetok stres čo zažívaš sa prejavuje aj telesnými atakmy ..
Návaly tepla ,trpnutie, bolesť hlavy. brucha,pálenie na hrudi krče v končatinách atd.. Hlavne je myslieť pozitívne :) a sorry za gramatiku :D
Dakujem za kazdu radu:) vravim nikdy som nič take nezazil..včera som mal zas zachvat uzkosti lebo ho vo mne vyvolala jedna baba rečami tak ma to laklo dost som si začal zasa nahovarat...ale večer pri TV s kamaratmi to prešlo trošku som mal problem zaspat ale zaspal som kedz emi dali aj nejake utisujuce lieky na spanie....cely den chcem byt pozitivny mozem robit čo chcem čitat knihu stale som myslou uplne pesimista a to som nikdy nebol. Proste mne je isto aj tak z toho ze som vkuse doma zatovreny čo som stale bol s ludmi v izbe som travil najmenej času teraz som tu ako vo vazeni...uz mi bolo trapne ked som bol 4x na pohotovosti kde mi brali krv z troch roznych miest robili CT hrude a povedali ze vsetko je regulerne ze mam este raz povedat čo citim ...takze mozno ten strach čo ma zviera v hrudi srdce si ani necitim vlastne ma tak čudne ako keby palilo v cicke ...u mna bolo maximlane angina raz za 2 r. toto bolo ako znamenie pre mna vravim od vtedy som stopol canabis ihned ...lenv iete ako to ked v obyvyčke su stale ludia čo fajčia a nechcem byt v izbe zatvoreny lebo vtedy to je najhorsie...
PAVOLo Netrba si s toho robiť velku hlavu ja som do dňa prežíval vkuse strach a to prejde :)
aj ked ja som satím trápil asi 5 mesiacov musím povedať že je to už v pohode dokonca už behávam čo som v tedy nerobil lebo som sa bál že skolabujem :/ :D hrajem fudbal :D cvičím nepojde to naraz .. ale da sa to zvládnuť vždy si povec nech je to ako koľvek zlé tak to vždy prejde ..
ja som zažíval atky asi 5 krát do týždňa a prešlo to :)
Podla toho čo som sa tu dočital nemal by som nič skrývať byvam s ludmi čo hulia denno denne niektory uz roky. Dostal som sa do takej partie vlastne s nimi aj byvam pred dvoma tyzdnami ked som sa zhulil po ceste domov som mal zly pocit po prichode ked som si sadol na gauč vedla mna ludia som sa chytil za srdce s tym ze niečo na mna ide naraz bum necitil som si cicku ani tlkot srdca začal som sa prechadzat po dome ze to rozchodim no medzi tym ma strasne pichlo aj v hlave to bol postačujuci dovod aby som o pol noci utekal na pohotovost len som to musel vysvetlit ostatnym čo mi radili si lahnut a neviem čo vsetko nakoniec sme sli na tu pohotovost. Kontrolovali mi srdce brali krv robili CT hrude prisli nato ze mam zapal podhrudnice s tym prisla aj sinusitida (zapal dutin) strašne bolesti hlavy mam uz druhy tyzden mal som dni aj kedy som nespal viac ako 30 hodin nechodim do prace do fitka ani do skoly ,,.studujem v zahranici a to mam 23 rokov nikdy sa mi nič take nestalo hulim pol roka !!!!! od kedy sa to stalo som autmaticky prestal ale mam vkuse neviem či depresie alebo čo to je pociti uzkosti proste pride to na mna hocikedy cez den som uplne pesimista vkuse čo som bol smajlo nonstop zabavač ,,,,ci čitam knihu alebo robim niečo ine stale mam halusky v hlave treti tyzden čo mi predlzili marodku vkuse do mna jebu antibiotika bol som uz asi 4x na krv an na CT stale ze mam vsetko v normale. Fakt uz rozmyslam navstivit psychologa...stači ze niekto povie niečo negativne alebo som niekde a pride mi zle začne ma palit v hrudi boliet brucho aj ked pocuvam danu osobu myslou som uplne začne ma palit prsnik ako je srdce a uz chytam šoky. Ak mate nejaku solventnu radu tak šup s nou von :)
fidorka 2.. ahoj aj ja to viem no len lekári to tak povedali skor to je spôsobené tým stresom v detstve a to že ma nechala priateľka a odstahoval sa aj moj najlepší kamoš tak som nemam veľmi s kím byť a tak som hulil sám :/ najprv to bolo len tak hej občas potom som fajčil aj 3 krat denne potom už aj ked som šiel do práce dokonca aj v práci chcel som na všetko zabudnúť a isť dalej tak tobolo umňa a potom to postupne začalo hlavne pri hulení..
neprijemný pocit na hrudi také pálenie
nebral som to vážne ale stale sa to zosilovalo po každom huleni ale ja nééé hlupak sprosty prestať vždy som si hovoril že teraz zahulim a istto to nepríde a potom asi po 7 dnoch prestávky od fajčenia ked som akurát cvičil mi jeden krát silno udrelo srdce skôr to bolo ako taky ja neviem krč ? dosť ma to bolelo ale to prešlo behom sekundy a za dalšiu sekundu take rany srdce mi skoro vyskočilo z hrude celý som strpol neskutočné krče do brucha a do končatín nemohol som ani pohnúť prstmi nejak som si zavolal záchranku na hrudníku ako keby som ma tonu zavažia nemohol som sa nadýchnuť strach zo smrti sa stupnoval tak rýchlo že kým prišla záchranka tak som prežil asi najhoršie depresie v živote to bolo asi najhoršie potom to už po fyzickéj stránke nebolo až tak hrozne ale skôr po tej psychickej stánke.. a teraz si obas vipijem dokonca som aj si zahulil po 3 mesiacoch ale nebolo to až tak hrozné prave že naopak ked mam pr sebe partiu tak je to oki na 1 :D verím že sa to dá prekonať ja som to dal a som rád že za dosť krátky čas ale nehovor hop dokým nepreskočíš tak to je .. :)
Ahoj František S., chcem ti len napísať, že trpím tými istými ťažkosťami, ako si opísal 16.3., a myslím si že to nemáš z užívania marihuany v minulosti, lebo ja som ani trávu ani nič iné nikdy ani len neskúsila, a trápim sa už 23 rokov, a žiaden lekár mi nevie pomôcť. Beriem AD, sedatíva a prášky na spanie.
Našla jsem zajímavý články o depresích
Jeden je na téma jak jste na tom s depresí www.medicin.cz
A druhý je takový více informativní www.medicin.cz
Ahoj no asi po 20 dnoch čo som tu písal sa to ziernilo žiadne atky žiadne bolesti.. mam niečo s hypotalamom alebo neviem to je centrum strachu v mozgu a bolo to sposobené uživaním marihuany malo kedy sa to stane ...podla lekárov hlavne u dlhodobých fajčiarov trávy a to aj po 10 a viac rokoch no mne sa to stalo asi po 1 roku konzumacie užívam tablety Frontin je to v pohode :D
už nefajčím :D piť nemožem no ale aj tak si vipijem :D s kamošmi.. je to v pohode noci mam kľudne dobre spávam..
mam ešte pár sdení s psychologom ten mi hlavne poradil čo mam robiť ked to náhle pride inak všetko oki prekonal som sam seba pochopil som čo mi tím moja duša chce povedať a ja ju chápem to je najdoležitejšie ked prídu ešte občas ataky nebránim sa tomu necám to plinúť a snažim sa hlavne ukľudniť žiadna panika snažím sa pochopiť sám seba :D :D a viete čo do prdele s tabletkami viete čo naviac pomáha PORIADNY SEX :D mne to pomohlo :D :D a tak všetkým prajem veľa stastia pri problémoch nech ste v pohode :)
Derealizáciu som mala cca 7-8 mesiacov ..ktomu sa pripísala depresia, úzkosť, panika, stres, samovražedné sklony,celková nechuť k životu...mne to začalo po fajčení marihuany. Bolo to všetko neuveriteľne ťažké prekonať a ešte občas sa mi niekedy takéto dni vrátia. Ale ak niekto chcete pomôcť,poradiť, stačí mi napísať na e-mail. LadyM008@azet.sk .Väčšina ľudí Vám bude vravieť- navštívte psychológa, psychiatra, berte antidepresíva,modlite sa k Bohu však to prejde...Haha :)všetko toto som ja absolvovala a žiadny výsledok...Psychológ? Dobre..Je to fajn sa s niekým porozprávať ked sa nemáte s kým alebo sa nechcete..Lenže je to všetko len jeho práca, nepozná Vás, nemôže presne vedieť čo prežívate ...Psychiater? Ten Vám len šupne lieky a tie z Vás spravia živú chodiacu mrtvolu, žiadne lieky Vám nepomôžu..Boh? existuje? neexistuje? každý má naň iný názor :) avšak jediný kto Vám pomôže je kto?? predsa VY SAMI! VY ste si pánom svojho sveta, osudu...Čo mne vlastne pomohlo postaviť sa znovu na nohy? :) V prvom rade prestala som s marihuanou...Zmenila som stravovanie, začala som sa venovať fitness, zistila som, že ma to neskutočne baví, a teraz sa mi rysuje aj súťaž :), chodila som na prechádzky, začala som piť bylinné čaje, veľmi dobrý je Lubovník Bodkovaný alebo Valeriána Lekárska, prestala som aj s pitím, neustálym flákaním sa s kamarátmi...jasné že vybehnúť von s kamošmi je super, ale čo tak miesto bujarého večera ísť do kina? do fitka? len tak sa prejsť? ísť na večeru? na nákupy?kúpať sa niekam? alebo robiť len to čo vás ozaj baví ?...Nepôjde to zo dňa na deň...ja som čítala rôzne fóra ked som mala derealizaciu a neverila som tomu, že mi niečo pomôže..ale pomohla som si SAMA , začala som robiť presne tieto veci :) zmenila som všetky návyky.. začiatky sú vždy najťažšie, no ehm, ale my to predsa dokážeme ;) sme silné osobnosti ;)a teraz aj ked mi príde niekedy tá otravná derealka, divná myšlienka, a tak dalej a tak dalej :D.. Ignorujem to, idem si ďalej a pošlem ju do prdele :) Takže keby niečo , tak e-mail ;) Papa :)