Úzkosť a depresia - vyliečenie a prekonanie samého seba

Príspevok v téme: Úzkosť a depresia - vyliečenie a prekonanie samého seba
blond86

Túto tému som založila preto, lebo som sama v minulosti trpela úzkosťami a depresiami a hľadala som radu aj v diskusiách na tomto fóre. Chcem len dodať silu všetkým ľuďom, ktorí trpia týmito chorobami a povedať im, že si musia veriť a dá sa z toho dostať. Navštevovala som aj psychiatričku a brala lieky, som už viac ako rok bez liekov a iných utišujúcich prostriedkov. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a mne táto choroba dala dosť veľa. Uvedomila som si, že šťastie je v maličkostiach a človek si je jeho strojcom sám. Za ten rok som skončila úspešne školu a našla som si prácu, kde je komunikácia s ľuďmi základom a vrtochy úzkosti tam nemajú šancu. Všetkým vám držím palce a ak sa niekto z toho pekla tiež dostal, pridajte svoj príbeh a povzbuďme spolu tých, ktorí s týmito hnusobami ešte bojujú.

Brandy

Zdravim vas,možno aj moje slova pomozu niekomu kto trpi touto chorobou....mozno ani nie tak chorobou ale skor bi som to nazval niecim čo vas vedie k lepsieniu zivotu,pretože prekonanie sameho seba je pre človeka velkim viťaztvom.Aj ja trpim touto chorobou a učim sa nanu pozerat tak že ma vedie k uprave samho seba.Nemožeme sa donekonečna sanovať skuste sa začat milovat,milovat sameho seba a nie lutovať.Moj nazor je nato taky ze uzkost je iba viplav strachu,strachu z nicoho a timto sa zacina zacarovani kruch.Treba zacat zit v pritomnosti a nie v strachu z buducnosti.Viem sam na vlastnej koži že je to strasne tazke ale ak žijete čo len malu chvilku v pritomnosti uzkosť ako bi opadla.a ako žit v pritomnosti???musime milovat sami seba mozno to znie blbo aloe určite je to takto nebute naseba nahnewani preto co sa s vami deje pri tichto stavov ale budte naseba hrdi a mozno sa nam to podari.dakujem

uzivatel1205

asi je rozdiel depresia/uzkost z rozchodu (7 rocny vztah)a nejaka vyvolana nejakou hormonalnou poruchou. V mojom priapde to Bola cisto uzkost po rozchode teda ziadna choroba ani nic podobne.

Vedel som o Tom okamzite ten stav bol premna novy kedze som taka ta vesela optimisticka kopa ktora je stale medzi ludmi.

Pocas tejto doby som rapidne schudol mal som stavy ze som nedokazal za den zjest ani rohlik.. bez spanku som existoval asi 3 mesiace.. a nechybal mi.. preplakal som mesiace doslova. V praci som vycerpal celu dovolenku a nasledne dal aj vypoved nedalo sa chodit.. uzkost prerastla do bolesti a skruteny som lezal na posteli kazdy den.. obcas som sa prekonal a pustil si nejaky film ci pc hru ktore mi pomahali zmenit myslienky co zaberalo ale nebolo to dost. U mna to netrvalo dlho ale zato to bolo intenzivne. Prestal som chodit von, bavit sa s ludmi uplne som sa uzavrel ako nejaky trezor.
Tento stav som sa par krat snazil zmenit ale marne nebola vnutorna sila ktora by prekonala ten smutok.
Dohnalo ma k zmene uvazovania lebo o Tom to cele je az totalne dno ..
Prestat pocuvat smutne pesnicky :D, prestat citat a vyhaldavat celkovo veci ktore ma utvrdzuju v Tom ze som smutny .. :D ironia ze? A celkov oprinutit sa ist von, sportovat, spoznat novych ludi aj ked to slo tazko nevedel som sa smiat vyzeral som ako keby osm mal Plakat. Dovtedy som za cely zivot nevyronil ani slzu. Doslova som sa dokopal z toho dostat, prinutil osm sa k zmene lebo ja osm neznicitelny optimista a nakoniec to aj pomohlo. Najvacsi probelm bolo vzdy zaspat a zmenit pocas zaspavania myslienky. Za tento cas som zazil tie klasicke priznaky uzkosti, palenie pokozky, zvieranie brucha / hrude a nepravidelny tep. mal som pocit, ze moje srdce to nezvladne a busilo tak silno ze ma v noci nadvihovalo .. proste cele zle.

Potom som sa totalne nasral, ze takto to dalej nemoze pokracovat. vymyzal a zablokoval osm byvalu a vsetko s nou spojene aj jej kamaratky a kamaratov. Prestal som sediet Doma a chodil medzi ludi. zacal som si nasilu pustat hudbu ktoru som pocuval v detstve ktora vomne vzbudzovala totalnu euforiu. behom dvoch dni som koencne bezrpoblemov zaspal a ked som sa rano prebudil vsetko bolo prec .. ziadna uzkost, ziadny strach, smutok ani bolest. Koencne oslobodene telo od krcov .. pomohla len vola to zmenit nic viac. Dokopy asi 6 mesiacov v mojom zivote ktore ma zmenili k nepoznaniu. Za tuto skusenost dakujem lebo od tej doby som jednozancne rozhodny a hned si viem vybrat a nemam Problem zmenit veci aby fungovali. Rozbehol som podnikanie a nemal som s tym Problem .Hladina kde zacina probelm zu neexistuje po tomto zu premna celkovo nie je nic probelm. Je to take nutne sebauvedomenie a preiva to asi kazdy.. lieky by osm do seba urcite netrepal lebo tie vacsinou pridaju este nejaky probelm naviac a stav mysle ze potrebujem lieky to nie je moja Kava .. ano mam silne sebavedomie aj hrdost a asi aj preto je to premna pozitivna skusenost s negativnym priebehom :)

Drzim palce kazdemu kto nevie najst silu na zmenu a prekonanie seba sameho ;)

A ako Bonus prisla Nova baba hned s prichodom dobrej nalady :) .. rpste ked je clovek na Tom zle siri okolo seba negativnu energiu pritahuje zle veci ako magnet .. to treba mat na pamati .. nie okolie je zle ale kazdy sam si vytvara svoje okolie. Vzdy je chyba v nas preto hladajme riesenie u seba a je to fakt "lahke".

Je to ako s fajcenim. Niekto prestava fajcit cely zivot a iny skonci okamzite ;)

Frantisek.S

No ahojte vidim ze je tu viac a viac ludi ktory trpia tim co uz som prekonal ja. ti co citali cele forum vedia ze som sa tu uz par krat vyjadril. a musim povedat ze v celku je to v.poriadku ale trvalo to teda skoro 3 roky.neviem ani sam ako som to prekonal.no.ked pozeram spat ake to bolo tak.som rad ze som to zazil ze viem ake to bolo..no ale moja situacia teraz je taka ze som okolo seba postavil mur a nejak nenecham ludi mi ublizovat co je logicke ale hacik je v tom ze mam teraz mensie paranoje a uz neverim nikomu v mohom okoli aj ti co mi boli najblizai som ich odvrhol a to ma serie neviem si pomoct ale stale mam pocit ze im nemozem uz verit. a nedokazem nadviazat ani vztahy s novymi ludmi ..som dost uzavrety ale mozbo si poradim aj s tim postupom caau ale berobim to na silu lebo by to bolo aai este horie.. tak neviem ..ako dalej v momebtalnej situacii..

BezUzkosti

Mne neskutočne pomohla psychologička Albertová. Snáď sa to už nevráti. Ale verím, že aj na tej diéte niečo môže byť.

nessi

ahojte...kedysi som sem dala prispevok o depresii aj ja...no tymto by som sa chcela velmi pekne podakovat pouzivatelovi menom ZEWA, za vyjadrenie, ktore mi pomohlo..clovek si mozno ani neuvedomi ako mu pomozu niektore slova..po tej rade som vyhladala psychiatra aj psychologa a velmi mi pomohli ku stastiu...prestahovala som sa, nasla som si priatelov...nehovorim ze som z toho vsetkeho uz vonku ale je to o 80 % lepsie ako predtym...a to som zacinala od nuly...stale chodim k tym odbornikom a nehanbim sa za to pretoze som pochopila ze je to ochorenie a nie len akesi vnutorne pocity...je to ochorenie, ktore si vyzaduje liecbu...medikamentoznu (cize liekmi) ale aj terapeuticku (cize rozhovor so psychologom)...nikto si nepripusti ze je na tom az tak vazne ako si mysli, bol to aj moj pripad..ale som rada ze som spravila to co som spravila a zacinam opäž zit..mozno niektori ludia si ani nemyslia ze ked nieco napisu na forum tak to moze niekomu pomoct..ale mne to nenormalne pomohlo, takze este raz velmi pekne dakujem za rady...:)

romix

Mam 21 moje problemy tiez zacali z nicoho nic pred 3mesiacmi a stale pokracuju, už som zufala lebo sa neviem pohnuť vpred :( .uacalo to tak,že bola som s rodinou na plavarni vratili sme sa a zacal ma hrozne boliet chrbat . sedeli sme a bavili sme sa a naraz som dostala taky neprijemny pocit uzkosti alebo neviem to popisať akokeby clovek na sekundu vypol zabudla som dychat srdce sa mi rozbusilo a zacali mi trpnut casti tela . tento stav bol hrozny a po dalsie 2mesiace neprestaval -nebolo to už take hrozne ale trpnutie a tie stavy ze kazdu chvilku odpadnem boli stale. chodila som po doktoroch - ortoed,kardiolog,plucny lekar a všetky vysledky su v poriadku bola som u neurologicky ta mi povedala ze njeake vlny nie su v poriadku a ze mam vysoku tetaniu(zvysenu neuromuscularnu drazdivost) nasadila mi lieky na epilepsiu lebo ze to v mozgu sa jej nezda . ako som brala lieky stav sa mi zhorsil pripadala som si ako skizofrenik alebo ako keby som to skratka nebola ja stale som plakala telo sa mi triaslo a mala som hlupe myslienky. lieky som vysadila aj ked mi to nikto neodporučil . uz som mesiac bez nich , stav sa mi zlepšil ked to porovnam ako to bolo ked som ich brala ale napriek tomu asi som upadla do dopresie alebo všetko nasvecuje panickej poruche . velmi ma to trapi lebo z nicoho nič sa mi toto stalo a citim sa taka sama taka ina . bojujem s tym kazdy den kazdy den sa usmievam a tvarim ze je všetko v poriadku a pritom vnutri v tele ma všetko boli všetko mi trpne a kazdu chvilu cakam ze kedy odpadnem alebo niekedy ze odpadnem a zomriem . tieto myslienky ma desia pretože nemyslim na smrť a ani na nič taketo ale ono to same a bohužial neviem to ovplyvniť - vacsinou vecer ked som sama to na mna dolahne a placem a hovorim si preco ja . viem že niektori sa maju aj horsie a preto si opakujem ze musim byt silna ale tieto stavy su silnejsie ako ja . v blizkej dobe chcem ist k psychiatricke aj k psychologicke a nejak to riešiť lebo sama to nezvladnem ( a to mi pritom pomaha rodina a aj priatel ) dufam že tieto stavy skor ci neskor prekoname !!!
ps: taketo stavy mavala aj moja mamička a vzdy som ju v tom podporovala a hovorila si že keby som to radšej mala ja ako ona že ja to zvladnem :( :)

DRžíM PALCE VšETKýM !!!

ester161

Liecim sa A zmenilo mi to ZIVOT:-)
Ano zmenilo. Mam 35rokov. Presla som si socialnou fobiou, vzdy akukolvek diagnozu som mala, tam hrala prvu rolu Uzskost.
K psychiatricke som sla sama, necakajte ze vas vezme hned!
Ordinacie Psychiatric su v tejto dobe plne, zvacsa za 2mesiace. Mala som stasttie uvolnil sa termin, vzala ma za7dni. Bola som na dne, pochitila ma osesivna porucha m horsiu vec som nezazila..
Liecim sa uz druhy ROK a kazdy den dakujem, za to ako som sa rozhodla.
Nikto vas nebude tlacit, psychiatricka ma nenuti chodit na kontroly, ci po lieky.. Toto je choroba mozgu! Nerovnovaha chemicka. atd. Prikl. Pred dvoma rokmi,v ibchode pocitam kusy v kosiku :-) ked ich bolo viact ako 4_6 strach..ze budem dlho pred pikladnickou. Dnes som kludna, nakupujem ako nikdy :-) :-) dam sa do reci s kazdym :-) milujem ludi, oni miluju MNA. Odporucam, moja skusenost, lieky! Meditacie,knihy! YouTube hudba alpha tonov! Psychologicka . Kto ma chce kontaktovat, rada pomozem :-) .Pa

Dominika2011

Ešte sa chcem opýtať či niekto bral lieky. či pomohli? a aké? A ako je to s tým psychológom či naozaj pomôže?

Dominika2011

Dobrý deň, mám 17 rokov. Trápia ma takéto poruchy už 3 roky. Všetko sa to začalo v škole na základnej z ničoho nič. Jedného dňa som nemohla zaspať strašne sa mi dýchalo hrozný pocit :/ začalo sa to stupňovať prišlo im zle, triaška, bolesť hrudníka stres všetko. Mama zavolala rýchlu lekársku pomoc. V nemocnici mi urobili všetky vyšetrenia a diagnóza? že vraj láska... Zdalo sa mi to blbé kedže v tom období som zažívala pocit šťastia a žačiatok niečoho nového vzťahu krásneho vzťahu ktorý mám až do teraz. Potom ma poslali na ortopédiu kde mi diagnostikovali skoliózu. Lenže problémy sa zhoršovali musela som navštíviť svoju neurologičku tam mi povedala že je to UZKOSTNÁ PORUCHA predpísala mi sertralin užívala som ho aj počas strednej školy mala som sa dobre strašne dobre nič mi nebolo áno mala som občas stres aj obavy no žiadne poruchy s dýchaním proste nič. Potom mi liek vysadila kedže mi bolo dobre. No teraz keď som druháčka na strednej začalo to zas teraz v Januári som doma a zajtra pôjdem do lekára na kardeológiu neviem prečo. Trápi ma že ma nikto nechápe každý mi hovori prečo to riešim atď dnes som sa na nete dozvedela že nie som sama takže to poviem a uvidíme či mi opäť dajú lieky alebo neviem inak to nejde :( a ja do školy chodiť musím. Som rada že som našla takúto tému a môžem byť aspoň trochu pokojná že nie som sama. Ďakujem :)