Ahojte, trpim nadmernym ochlpenim, ciastocne si ho odstranujem no najviac ma trapi v okoli bradaviek, kvoli comu sa hanbim ukazat pred priatelom Vysledky vysetreni u gynekologa aj endokrinologa boli v poriadku Ako si mam pomoct?
Nadmerné ochlpenie - ako si mam pomoct ?
no, zrejme si asi alergicka na dany prostriedok. Skusala si si to najprv na kusku koze, pred tym, nez si si to supla na brusko? A co sa tyka hornej peri, skus si to vydezinfikovat, napr. alpou, ta nie je tak velmi agresivna. Osobne som sa nestretla s tym, ja na hornu peru pouzivam niečo na spôsob pemzy - no nie je to pemza. Je to v tvare kruhu, ma to drsny povrch, a kruzivymi pohybmi sa chlpky odstrania. Kupila som si to v katalogu asi pred 5 rokmi. No potom som to uz nevidela. Pouzivam to vsak len na tu peru, lebo tam su neni chlpky az take tvrde, efekt vydrzi asi 2 tyzdne. Mne sa to osvedcilo lepsie ako depilacia voskom.
No s tou mojou pokozkou po depilacii je to tak, ze mi tam tie cervene bodky jednoducho ostali, uz je tomu niekolko dni. Predvcerom som si dep. Veet odstranila chlpy nad hornou perou a bodky tam sice nie su, no za to sa mi vyhodili male hnisave pupaky. Neviem teraz co s tym. Neviete ako sa tomu nabuduce da zabranit? Inka co sa tyka toho peroxidu - neviete kde sa ta v BA zohnat ten 6% - poznate daku drogeriu ci lekaren? Diky moc za radu.
nie nie s vodou :D napriklad v drogerii predavaju peroxid (6,9 a 12%) (alebo oxidacne cinidlo alebo co to je, taka biela vonava vodicka) a k tomu taky modry prasok, to sa spolu zmieša na taku kašicku a nanesie na chlpky alebo vlasy alebo kam chcete.
a moze sa stan ze na tele zostane svetleksi fliacik ale to by malo zachvilku zmiznut
ahoj lokaloka, neni to len podrazdenie z depilacie, tie bodky? ostali ti aj potom?
problem s kupanim poznam, je to hruza, same vyhovorky, preco nemozem. Tak zavidim ostatnym. Ale ked uz k tomu pride, tak len s celymi plavkami. Na bikiny mozem zabudnut, lebo to brucho je hruza. Kebyze sa jedna iba o nejaky pasik, ale mne sa to rozsirilo, ze si to uz aj bojim depilovat, lebo cim viac som si to depilovala az k blondavym chlpkom, neskor mi na tych miestach, kde boli blondave, zacali tmavnut. Bojim sa,ze takymto postupom zachvilu budem muset depilovat vsetko. A ta bolest Najhorsie je, ze depilacia noh mi vydrzi asi tak 2 tyzdne, potom sa zacinaju chlpy prebudzat z podkoze a zapalujú sa mi korienky. Som z toho zufala, strasne sa preto trapim...
no, inak, aj mna zaujima postup s peroxidom. 1 ku 1 znamená,ze mam 6% peroxid zriedit 1:1 s vodou? alebo čo???
Vdaka za radu. A drzim vam vsetkym palce.
Ahojte. Mam podobny problem ako vy. Je to dost zle - tmave chlpy na celych nohach, bruchu a pod. - a tiez mam z toho znizene sebavedomie a depresie, vsak to ási poznate. :-( Ale chcela som sa spytat predovsetkym na dve veci. Pred casom som si depilacnymi voskovymi pasikmi odstranila chlpy na bruchu. No vysledok bol taky, ze chlpy tam sice uz nemam, ale zato sa mi tam objavili cervene bodky, dost vidtelne. Kazdy by hned spoznal, ze som sa depilovala. Neviete co s tym? Zatial mi ziadny krem nepomohol. Dost ma to trapi, tak strasne sa chcem ist kupat, ale nemozem, strasne sa hanbim. Predstava, ze sa objavim na plazi s mojim telom sa podoba tej najtemnejsej nocnej more. A uz ma nebavi stale si vymyslat vymyslene dovody preco sa nechcem ist kupat, alebo si nedam na seba shortky. Ako to riesite vy? Ja uz fakt neviem, co mam mame povedat.
ahoj dada, musela si niekde spravit xybu, mala si pomer 1: 1 a 6 % peroxid, ? a to zbielena pokozka do pol hodny hodiny, sa vrati do normalu
na ochlpenie vraj pomaha bylinka lastovicnik.to sa myslim nejako rozmixuju byliny a tym sa potiera koza.musi sa to drzat v chladnicke.docitala som sa o tom v knihe od svetoznamej bylinkarky marie trebenovej