Nadmerné ochlpenie - ako si mam pomoct ?

arcobaleno

Ahojte baby, aj ja mam problem s nadmernym ochlpenim. Ked som brala antikoncepciu, tak to bolo celkom ok, ale hned ako som ju vysadila, tak sa mi spravili chlpky na brade- dost viditelne. Tak som si dala predpisat antikoncepciu prave kvoli tomu. vola sa Chloe a je fakt ucinna. Berie sa aj cez 7- dennu prestavku. chlpky na brade a na chrbte su uplne prec. tento problem ma uz netrapi. jedine co, ze mam pocit, ze som vdaka tejto antikoncepcii pribrala.takze treba sa rozhodnut, bud chuda a chlpata, alebo tlsta, ale bez chlpov. ale ak sa dokazete udrzat na uzde a nezrat aj ked mate stale na nieco chut, tak je to fakt super riesenie. len je to zase o nacpavani sa hormonom. takze rozhodnutie je na vas, len som sa chcela s vami podelit a mozno aj niektorej poradit. drzim palce babulky!ale myslim, ze aj tak je kazda z vas krasna....:)caute a vela stastia!

cica890

fuzata,je mi blbe ta takto oslovit, ale meno si nenapisala tak...ja len, ze si dobodky opisala moj zivot, viem sa presne vcitit do tvojej situacie a tiez som po tych rokoch bojovania s chlpmi pochopila, ze sa neda robit nic ine len zmierit sa s tym aka som a naucit sa mat seba samu rada aj s takymto niecim...nie je to jednoduche, stale to mam niekde v podvedomi, ale ludia ziju s ovela vacsimi defektmi...mozem sa spytat, kde vsade ta chlpky trapia?

bobrik22

Fuzata: tiez poviem len klobuk dolu, mas toho uz poriadne za sebou...
Mna tiez dost trapili cierne chlpy,ktore som "zdedila":)No naucila som sa s tym nejako vysporiadat,poskusala som vsetko mozne,no najviac mi vyhovuje ziletka a pinzeta/najlepsie pomocnicky/. Teraz mam uz cierne chlpy aj na dekolte a s tym si teda poradit neviem. Kozmeticka mi to nechcela odfarbit,lebo vraj take este nevidela,nech s tym idem radsej k doktorke.Tak som objednana ku endokrinologicke, som zvedava co povie. Antiku uz par rokov odmietam, hoci moje okolie ma presviedca ze to pomoze aj na chlpy. Ale ja sa toho nejak stale obavam. uf...nie som nejaka "antichemistka" ale nieco z mojho vnutra mi stale krici nie...

julista

mna trapia chlpky nad hornou perou neni to az take hrozne ale dost ludi si to vsimlo a citim sa velmi trapne. Neviem co mam s nimi robit prosim, prosim poradte mi................

baby

fuzata, musis byt uzasny clvek, klobuk dole..., nad diane rozmyslam asi rok, ale vzdy mi instinkt vravi nie...orientalna, mi pomaha, aspon s casti, asi zavisis od znacky, este raz diik za tvoj prispevok

fuzata

no tak co sa tyka chlpov, som absolutny expert ZIAL.skusala som vsetko,doslova. mam naozaj nadmerne ochlpenie, potvrdene aj lekarmi. pricina? genetika - nastastie len to. prosim robte , co chcete len sa nepustajte do DIANE 35. absolutny nezmysel!!!totalne, kruto mi to znicilo zdravie. 14 rokov chodim po lekaroch, takmer som ako 24 rocna prisla o zenske organy - to bolo vyvrcholenie mojich porblemov, dufam.ziadne, naozaj ziadne chlpy nwstoja za zdravotne tzrapenie. co som si ja vytrpela posmechov aj tak trochu komplexov a vdaka tomu, resp. aj vdaka tomu sa inym smerom formovali moje nazory a hodnoty, no a predstavte si, ze nakoniec som aj napriek chlpom na vyske bola konecne vnimana ako velmi pritazliva zena, az tam som zacala mat aj sebavedomie tohto druhu. samozrejme, ze sa trapim doteraz s odstranovanim, no neberiem to tragicky, jto otrava a sledujem novinky. co by som dala za to, keby som sa mohla holit aspon ziletkopu...jednotlive metody podla mojej osobnej skusenosti:
epilacny strojcek - rokmi som si znicila uplne pokozku, zarastanie, zapalovanie, spociatku efekt fantasticky, cim dlhsie pouzivanie, tym viac problemov,pdobne skusennosti maju aj kamosky
depilacny krem: ako kedy, na moje chlpiska vacsinou nestaci, caste podrazdenie, to, ze efkt vydrzi 10 dni blbost,lespie ako ziletka bo chlpy tak nepichaju, rastu vsakt takmer tak isto rychlo a krem mozno pouzit az raz za tri dni, inak vyrazne podrazdenie
ziletka : milerada by som pouzivala, ale zila neda sa, absolutna folikulitida, neriesitelny problem.kto moze, osterujte pokozku, lebo castym holenim mierne hrubne, chlpy nie, tie su furt rovnake aj pocet, avsak mozu sa zvaraznit
peroxid a melir, farba: perfektny efekt, ale kratkodoby, coskoro vidiet cierne bodky, ako chlpky rastu. znova odfarbit, moze byt podrazdenie koze ale chlpky su slabsie, jemnejsie, u nezarastenych dam mozno aj trvaly efekt, casom samozrejme
intimne miesta: kapitola samam o sebe, neodporucaju gynekologovia, chlpy totiz podporuju imunitu posvoveho vchodu, velmi jedoducho povedane, bibkiny oukej ale to je asi tak vsetko, naco trapi este aj tieto citlive partie a ako povedal moj partner, nie je pedofil aby potreboval pocit, ze ma nieco s dietatom....sohlasim, staci pozriet slavne obrazy a kvalitne akty, samozrejme vec nazoru
laser : no kapitola sama o sebe, vrazila som uz 15 000 a ktovieaky efekt to neni, avsak chodim tam, robim dlhsie pauzy, mam bradu aj fuzy, po epilacii bol efek ako na nohach, takze hnisanie to vyriesilo, chlpy su jemnejsie, ovolaco, nic ine mi nezistava, pod nosom a brada jedno sedenie v ustave lek. kozmetiky cca 2000 - 3000 sk
vosk : detto co epilator
orientalan epilacia : absolutna blbost efekt ten isty, co vosk
CO SA MI OSVEDCILO: holenie elektrickym strojcekom, ziadne zapaly, ziadne podrazdenie, mala som REMINGTON absolutnne delo, na mokre aj suche holenie, dve planzety, pred tym strihacia hlava, super vykon, zial chudak po 4 rokoch skonal, a nic adekvaten ani panske na nasom trhu nie je, remington dostat ale len taky hracaksrky,teraz pouzivam panska braun, ujde ale chlpy sudo pol dna prec lebo je len na suche holenie, skusala som aj pansky philips bydogroom, - slabota
JA VIEM, asi to vyzera totalne hrozne a negativisticky, ale je to moj osobny pohlad, jednoducho v tomto nic dokonale neexistuje, a mysli, ze cim skor sa s tym zmierime, tym skor budeme chopne najst sposob, ktory nam aspon trochu vyhovuje, pokym budu referencie na domaci laser:))
diane 35 s prepacenim a vyraz svinstvo
, co malo byt stiahnute z obehu, som sokovana, ze to chcu predpisovat mladym dievcatkam, spytajte sa skutocnych, al naozaj skotocnych odbornikov na edokrinologiu, verte nie je lekar ako lekar, to sa mi tu nechce rozpisovat, ale ak sa do toho pustite aj napriwek skodlivosti majte na pamati jedno PAR MESIACOV PO DOBRATI DIANE JE VSETKO TAM ,KDE AJ BOLO !!! okrem toho ja som aj dlho mala anovulacne cykly, uplne mi to natrvalo poskodilo floru nielen v posve, nasledovalo imunitne zlyhanie atd atd. mam znamu, ktora ma problemy s plesnami a kavsinkami aj napriek tomu, ze to uz prestala brat, dalsia pani v cakarni u lekara skoncila po diane 35 s nezhubnym nadorom pecene. nechcem tu robit proroka , kazdy sa musi rozhodnut sam, avsak ja si myslim, ze perd tym ako sa rozhodujeme v takychto veciach, mame pravo mat info aj z druhej strany. rozmyslite si to aj kvoli tomu, ze naozaj, chlpky su za par mesiacov uplkne spat. apropo, diane ma antiandrogenny ucinok, no kolke z nas boli na trojtyzdnovom liceni v lubochni, aby mali potvrdeny alebo vyvrateny nadbytok ANDROGENOV????okrem toho, moja teta trpi vypadavnim vlasov, zial diane nepomohlo, resp velmi mierne, efek priniesla az trasnplantacia.
takze tak.vsetko vplyva na pokozku, vyberajme co kazdej z nas vyhovuje, miesta, ktore netreba nezatazujme a tesme sa zo sbojeje zenskosti, nikedey bledej, dlhovlasej kratkovlasej, naladovej, veselej, chlpatej, plesatej ale hlavne instinktivnej, zivocisnej a spatej s prirodou, sdusou, paneboze, nikedy ma pocit akoby tu naozaj bol znamy orwelovroman, kto tu urcuje pravidla? budme krasne, pritazlive, budme otravene s neustaleho odchlapovania, ale nazabudnime byt hlavne zenamy, tajomnymi, s hlbokou dusou, vtipne, prijemne spolocnicky, take neodmietne ziadny MUZ.

marianna 9

Mam problemy s nadmernym ochlpenim na celom tele,skusila som nedavno krem na zosvetlenie ochlpenia,je to celkom fajn chlpky su uz menej viditelne,ale stale to nie je bohvie co.Nasla som aj jednu stranku kde sa da objedant domaci depilacny laser,stoji okolo 10 000 Sk ale neviem ci je to dobre...