Dozvedela som sa istu vec..

Príspevok v téme: Dozvedela som sa istu vec..
TrapiMaTo

prostrednictvom istej socialnej siete som sa dozvedela o svojom dlhorocnom priatelovi, s ktorym planujem buducnost istu vec... Vraj so mnou vobec nie je stastny :( Strasne ma to teraz trapi, jednak som prekvapena, lebo sa snazim vo vsetkom, staram sa o to aby bolo stale navarene ked pride unaveny, periem, upratujem, prejavujem mu lasku, ci uz pohladenim, alebo bozkami, v posteleli je to trosku chudobne, ale ked som sa ho pytala a rozpravali sme sa, tak mu vraj nic nechyba .... :( ja uz vazne neviem, strasne ma to trapi, citim sa dost neschopna :((((

cim to moze byt? alebo co by som mohla na sebe zmenit? :((

TrapiMaTo

jajka

ved uz som s nim o tom hodila aj rec, ked som po roku opet zavitala v jednej "domacnosti" s nim a zistila ze minulorocna skusenost kedy hrozil rozchod ho vobec nezmenila. Povedala som mu uprimne, ze ma to nielen vytaca, ale som kvoli tomu nervozna, lebo sa jednoducho bojim aby sa nezopakovalo podobne, on si ku mne prisadol a povedal ze to sme si vteddy vysvetlili a ked mam s tym problem mozme sa rozist. Ja mu na to, ze ano, vysvetlili ale to nemeni nic na situacii ze mam proste strach, ked ho znovu vidim za tym pocitacom.... a tak dookola, nehadali sme sa, skor to bol rozhodovor, ktory skoncil niekde uplne inde (planovali sme si kam pojdeme ked mame volno, teda on planoval). Takze akoby sme tento problem nedotiahli... priebezne som ho aj napominala, ci uz priamo/nepriamo.. napr. ked ho volal kamos na pivo, a on si akurat pisal tak som povedala ze nech radsej ide (on na to: aby som si tu nepisal,vsak?) jednoducho on vie dobre co je vo veci a ze ma to trapi, len preto nic neurobi. A raz sa dokonca ozval, kedze som mu povedala ci mu nestaci fcb,ze tam ma znamych, ludi ktorych pozna, a ktorych poznam aj ja, teda ci mu skutocni priatelia nestacia... a on na to "to by ti nevadilo keby som sa vyspal s kamoskou z fcb,?" JA "takze to na pokeci hladas dievcata na sex?" ... ostal trosku zamrznuty, odvetil ze "to isto nie" ......

rozumiem ti

:) kondom nie je garanciou na nic. a to, ze nejde naplno popri hak nepripisuj jeho zodpovednosti, ale prave naopak... ma priserny strach " zamiesit " si na problem, z pripadnej zodpovednosti za dieta a preto sa isti ako sa len da.

skus si pozriet, ako sa prenasa taky virus hpv. a to je len jeden z mnohych prikladov...

Tvojim najvacsim problemom vsak je, ze Ty vlastne od neho nechces odist. Takze nase rady su Ti vlastne nanic... som tvrda? mozno. Zivot neni pericko devenko... a ak nie my, tak on uz Ta nauci.... vsetko ma svoj cas. Vela stastia.

jajka001_

napr. take hpv , genitalne bradavice, tam ta kondom neuchrani a co som pocula teraz je to rozsirene velmi,aj ostatne choroby

TrapiMaTo

rozumiem ti:

zase nie je az taky hlupy ze by siel bez ochrany, ked ma problem so mnou ist naplno pricom beriem HAk. V tomto je zodpovedny. Ale nikdy nehovor niky, je pravda ze choroby sa daju hocjako preniest,... :(( a je pravda ze odkedy som s nim mavam mykozy co som nikdy nemala (ale to mozem pripisat i HAK).

jajka001_

ked dnesna doba je taka cudna...spolocensky zivot ide viac menej skor cez ten net...toto je nieco nove, vznikaju nove situacie. keby sa tak bavil len s ludmi ktorych uz pozna a pripadne sem tam s novymi ale ked vyhladava prave baby a stretka s nimi...je to akoby mal teba len tak prechodne...a este je aj taka konzumna doba, vztahy su take nestabilne...treba sa zamysliet, preco to vlastne robi...treba sa o tom porozpravat. mozno by sa s tym dalo este nieco robit, niekedy si ludia neuvedomuju co vlastne robia. ked ty k tomu pristupujes tak ze mu to vlastne tolerujes...mozno by si mu mala dat viac najavo ze ta to trapi a preco. neviem ci ta teda naozaj niekedy fyzicky podviedol, ale toto robi teraz vela chlapov a nie je to spravne. nie je. pretoze to svedci nieco o kvalite vztahu. spytaj sa ho , co mu chyba, ze to hlada na nete. mozno si potrebuje dokazovat ze je atraktivny, zvysuje si tak ego. ale tebe tym ublizuje. a to nie je ok.

rozumiem ti

zlaticko, uz len voci svojmu zdraviu by si mala mat tolko respektu, ze takeho vy*ebaneho hajzla, ku*evnika posles do afriky chrusty zakopavat... si si vedoma, co vsetko mozes od neho dostat, ked on zije takym sposobom a ty mu to tolerujes? stoji ti to za to?

zbav sa ho a daj si hned urobit vsetky mozne testy na pohlavne choroby. krute, ale je to tak. nepremyslaj na tym, urob to... je to tvoja jedina moznost.

TrapiMaTo

jajka

no to, co ste tu aj vy pisali, ze je to nevhodné, pokial ma priatelku, teda mna. Ja sama viem, ze to nie je uplne spravne, ale prave preto, ze je ku mne dobry nedokazem to radikalne riesit,...ale len sposobom neustalych pripomienok typu "jaaj, zas ten pokec" "este ta to nezunovalo?" "ze ta to stale drzii" . Popravde mozno aj naivne verim, ze z toho kvazi vyrastie, dospeje hoci už nemá -násť!

TrapiMaTo

jajka dakujem za prispevky, rady...

určite popremýšlam nad tým a urobím čo bude vhodné. V každom prípade, keby si poznala toho mojho chlapa, ani zdaleka by si nepovedala ze by bol niecoho takeho schopny, zdal by sa ti ako jediny exemplar spomedzi muzov, ktory je takmer dokonaly. Aspon tak ho vidia vsetci kamarati, kamosky, baby co s nim pisu na nete, ucitelia... Zvlastne, paradoxne... :-(

jajka001_

zatvaras oci pred problemami a dufas ze zmiznu, ze bude vsetko ok, ked budes tolerantna a prisposobiva, ze zivot pojde hladko, ale pred problemami sa neskryjes, treba ich vidiet a ak mozes, tak riesit, inak ti narastu, prerastu ta a zahubia...moze byt ze s tymto chlapikom ostanes (velmi pravdepodobne) a budes sa tvarit ze nevidis co robi, ze to budes ospravedlnovat, otehotnies, vezmes si ho, budete mat deti, bud spolu ostanete alebo rozvediete sa, - tazko povedat, muzi sa narodenim deti zmenia, aj zeny - zeny si zacnu viac uvedomovat o com je zivot - mozno mu budes nadalej tolerovat jeho nevery ...a nebudes s nim stastna...lebo si nahovoris ze takyto zivot ti musi stacit lebo ty si nula ktora moze byt rada ze ma to co ma...nieco ti poviem, kazdy ma pravo na lasku, ak budes bojovat o svoje stastie, najdes ho, len si musis verit. co myslis, ako ti uspesni ludia prisli k uspechu? nestacili im odrobinky, chceli viac, vedeli ze si zasluzia viac, neuspokojili sa s tym co mali.

popracuj na svojom sebavedomi, a riadne. skus navstivit psychologicku, alebo si to vyries sama...ale rob s tym nieco.