"si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny

Príspevok v téme: "si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny
sweet_lolitta

Skvely film o tom, ze co vkladate do ust vas priamo ovplivnuje, pretoze kazde susto telo metabolizuje, nieco si zoberie, zvysok vyhodi, ine necha v sebe a skodi mu to... O tom aky je priami suvis s rakovinou a jedlom a aj to, ako by to dopadlo, keby zrazu lekari vedeli nieco o vyzive a rakovina by ustupila (asi by vela ludi prislo o pracu, vsak?)>>>

tu je link :)

www.green-ways.com

Co si o tom myslite vy?

Well

watermelon.....ty si myslis,ze niekto kombinuje desat ovoci naraz a az vtedy vznika zla reakcia????
Tebe nic nehovori jahoda,mandarinka,pomaranc a podobne ovocia,ze su alergeny???
Alergicka reakcia vznikne priamo z jedneho ovocia a ziadny mix!!

žaluď

TrainingBoy: Môžete mi dať adresy stránok z ktorých ste čerpali informácie? Chcel by som si niečo doštudovať.

watermelon

aj ja o tvojich, je to vzajomne. ano aj ovocie sa da zle skombinovat. nema sa jest sladke s kysly, cize pre zabezpecenie najlepsieho travenia nemas zjest pomaranc s bananom. ani polokysle so sladkym. ani tucne ovocie ako durian so sladkym, to ale mozes skombinovat s kyslym. a tak dalej, nejdem to vypisovat, lebo clovek ako ty to aj tak nepochopi

watermelon

trainingboy: zivocisne bielkoviny su varenim denaturovane, vznikaju rozne molekuly ktore su pre telo neprirodzene a nevie ich rozlozit, to plati pre akukolvek rastlinnu stravu. Navyse varenim od 40 stupnov miznu enzymy, 70 stupnov vit a min. a pri 120 stupnoch vznikaju rakovinotvorne latky.
nechapem preco davat telu zlozene sacharidy ktore aj tak musi rozkladat na tie jednoduche. ovocna strava nevyvolava ziadne traviace tazkosti a nesposobuje ani cukrovku. to by si musel zjest strasne obrovske mnozstvo ovocia naraz aby ti vznikla ta inzulinova reakcia. ovocie je o inom.
na stranke 30bananasaday.com a foodnsport.com mas tolko sportovcov co jedia presne taku stravu o akej pisem, nepotrebuju ziadne zlozite sacharidy ani bielkoviny z masa.

rena23

TrainingBoy, asi si predsa len precitaj debatu aspon od dnesneho popoludnia, lebo na vsetko, co pises uz reagovane bolo a okrem toho si trochu poplietol, co sem kto napisal.

TrainingBoy

Vazne som nemal chut citat niekolko stran o tom ako sa dohadujete, tak budem reagovat len na nieco ...
rena v rastlinach aj v mase mas bielkoviny A aminokyseliny, no nenajdes rastlinnu stravu s celym spektrom aminokyselin, ktore je pre telo potrebne. Ano ich travenie je tazsie, ale prave tepelnym spracovanim sa to zjednodusi. Rovnako ako komplexne sacharidy, ktore v ovoci nenajdes su dolezite, lebo sa uvolnuju postupne a nemusia zatazovat organizmus, napriklad maltodextrin, sice to nie je komplexny sacharid, ale 18 retazcov glukozy, ktore sa uvolnuju postupne v traviacom trakte, vdaka comu vyvolavaju nizsiu inzulinovu odozvu, nehrozi hyperglykemia a nasledna hypoglykemia a zaroven neviaze tolko vody ako glukoza a tym nevyvolava traviace tazkosti. Fruktoza zase nevyvolava inzulinovu odozvu, koli comu nedokaze zabranit svalovemu ubytku po sportovom vykone, toto sice vacsinu ludi nezaujima, no okrem toho ak je fruktozy vela tak sa lahko premiena na tukove zasoby. Ovocie = glukoza a fruktoza. Ovocie je urcite zdrave ale same ovocie pre ludi ktorych sportovy vykon je otvaranie chladnicky sa nehodi. Kazdy kto sa trochu venuje sportu vam povie ze pocas bezneho dna komplexne sacharidy. Co sa este tyka ovocia a zeleniny, je v tom vela vitaminov a to moze pomoct, lebo priebezny prijem je urcite lepsi ako narazovy alebo ziadny. No dnes vam nitko nepovie presne davky vitaminov. A co sa eskimakov tyka, ich jediny prijem C vitaminu je z velerybieho tuku a vela dalsich vitaminov chyba, takze tam by som sa ich stravovanim velmi neohanal.
A teraz som si spomenul na jednu drobnost ohladom prekyslenia, aj predtym watermalon spominala ze sport je zdravy pokial sa netvory kyselina mliecna. Ked sa svaly prilis zatazia, obzvlast tie netrenovane, tak sa vytvori kyselina mliecna, co pocitujeme ako svalovicu, lenze! ta sa po niekolkych hodinach odstrani a preto sa nevie presne povedat co nasledne sposobuje tu bolest, najpravdepodobnejsie prilisne poskodenie svalov(co je vlastne princip ich rastu). Takze to ze je prekysleny organizmus je bullshit.
Spevnenie kosti cvicenim spravne napisal zalud, pisal som to uz aj ja ale asi to niektori nedokazu pochopit, znovu to pisem, astronauti, ziadna gravitacia, ziadna zataz, ziadne svaly, ziadne kosti, do you finally get it?

rena23

Žaluď, ano termity a prezuvavce su jedine schopne travit celulozu, vdaka bakteriam, ktore obyvaju ich traviaci trakt. Ale nie vsetky bylinozravce patria k prezuvavcom!
Maso, kvoli nedostatku vlakniny a preto, ze jeho travenie trva ovela dlhsie ako travenie rastlinnej stravy velmi pomaly prechadza traviacim traktom- preto dochadza k jeho zahnivaniu.

watermelon

to ti nevysvetlim, lebo podla mna to neexistuje, ak ma niekto akykolvek problem s ovocim je to len preto ze ho kombinuje zle navzajom, kombinuje s inou stravou, aj ked ho nezje hned s nou, ale aj do niekolkych hodin (ved taky chlieb s maslom sa travi niekolko hodin, nehovoriac o mase) alebo ma v tele iny problem, nejaku nerovnovahu vdaka zlym stravovacim navykom a to sa javi ako neznasanlivost ovocia. Ale vazne, to je uplne mizive mnozstvo ludi oproti alergiam na kazein, laktozu, lepok atd