Vazne som nemal chut citat niekolko stran o tom ako sa dohadujete, tak budem reagovat len na nieco ...
rena v rastlinach aj v mase mas bielkoviny A aminokyseliny, no nenajdes rastlinnu stravu s celym spektrom aminokyselin, ktore je pre telo potrebne. Ano ich travenie je tazsie, ale prave tepelnym spracovanim sa to zjednodusi. Rovnako ako komplexne sacharidy, ktore v ovoci nenajdes su dolezite, lebo sa uvolnuju postupne a nemusia zatazovat organizmus, napriklad maltodextrin, sice to nie je komplexny sacharid, ale 18 retazcov glukozy, ktore sa uvolnuju postupne v traviacom trakte, vdaka comu vyvolavaju nizsiu inzulinovu odozvu, nehrozi hyperglykemia a nasledna hypoglykemia a zaroven neviaze tolko vody ako glukoza a tym nevyvolava traviace tazkosti. Fruktoza zase nevyvolava inzulinovu odozvu, koli comu nedokaze zabranit svalovemu ubytku po sportovom vykone, toto sice vacsinu ludi nezaujima, no okrem toho ak je fruktozy vela tak sa lahko premiena na tukove zasoby. Ovocie = glukoza a fruktoza. Ovocie je urcite zdrave ale same ovocie pre ludi ktorych sportovy vykon je otvaranie chladnicky sa nehodi. Kazdy kto sa trochu venuje sportu vam povie ze pocas bezneho dna komplexne sacharidy. Co sa este tyka ovocia a zeleniny, je v tom vela vitaminov a to moze pomoct, lebo priebezny prijem je urcite lepsi ako narazovy alebo ziadny. No dnes vam nitko nepovie presne davky vitaminov. A co sa eskimakov tyka, ich jediny prijem C vitaminu je z velerybieho tuku a vela dalsich vitaminov chyba, takze tam by som sa ich stravovanim velmi neohanal.
A teraz som si spomenul na jednu drobnost ohladom prekyslenia, aj predtym watermalon spominala ze sport je zdravy pokial sa netvory kyselina mliecna. Ked sa svaly prilis zatazia, obzvlast tie netrenovane, tak sa vytvori kyselina mliecna, co pocitujeme ako svalovicu, lenze! ta sa po niekolkych hodinach odstrani a preto sa nevie presne povedat co nasledne sposobuje tu bolest, najpravdepodobnejsie prilisne poskodenie svalov(co je vlastne princip ich rastu). Takze to ze je prekysleny organizmus je bullshit.
Spevnenie kosti cvicenim spravne napisal zalud, pisal som to uz aj ja ale asi to niektori nedokazu pochopit, znovu to pisem, astronauti, ziadna gravitacia, ziadna zataz, ziadne svaly, ziadne kosti, do you finally get it?