"si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny

Príspevok v téme: "si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny
sweet_lolitta

Skvely film o tom, ze co vkladate do ust vas priamo ovplivnuje, pretoze kazde susto telo metabolizuje, nieco si zoberie, zvysok vyhodi, ine necha v sebe a skodi mu to... O tom aky je priami suvis s rakovinou a jedlom a aj to, ako by to dopadlo, keby zrazu lekari vedeli nieco o vyzive a rakovina by ustupila (asi by vela ludi prislo o pracu, vsak?)>>>

tu je link :)

www.green-ways.com

Co si o tom myslite vy?

rena23

Žaluď, šimpanzy sa stavaju vsezravcami iba v zajati (to mas ako s tymi psami). V prirode sa zivia (rovnako, ako vsetky opice) vylucne rastlinnou stravou. Rozdiel medzi jednoduchymi a zlozitymi cukrami urcite nie je len v tom ako ktore zatazuju organizmus (jednoduche z prirodnych zdrojov v malych davkach urcite neskodia). Ale o tom si mozes precitat nizsie.

žaluď

watermelon: Prečo si myslíš že jedlo je jediným dôvodom tvojich problémov? O tehotenstve nehovorím, to nie je problém, ale prirodzená vec.

watermelon

jasne mira, prepac, nechcelo sa mi to vypisovat, je to hrozne dlhe, dufam ze si na to najdem cas, lebo prave idem balit...

rena: smiem sa spytat, ako prebiehal tvoj prvy trimester? nevolnosti, zvracania, strata chuti do jedla? pretoze ja do seba nedokazem skoro nic dostat, byva mi cele dni zle, alebo skratka neviem nic zjest...dokazem jest len trochu ovocia a uhorku, potom sa citim dobre. skusala som aj chlieb a dokonca aj varene jedlo ale to hned vyvratim za strasnych muk. takze viac menej hladujem.

žaluď

- Cukry sa ukladajú v bunkách do stromčekov, zložitých sacharidov. Nie je životne doležite jest zložité cukry. Zjedené zložitejšie cukry iba menej zaťažujú organizmus.
- watermelon: Ješ iba ovocie? Ako dlho? Ako vyzeráš?
- Šinpanzy a ľudia majú spoločných predkov, nepochádzame z opíc :-) Šinpanzy bežne jedia mäso. Či už ulovia iné opice podobne ako vlci, jedia mravce, iné zvieratká. Zjedia čokoľvek, sú všežravce ako človek. Diéty sú proti prírode, okrem prípadu kedy kompenzujú nejaký nedostatok.

- mira

Prepáč, v angličtine nie som tak dobrá, tak ťa prosím, stručne napíš argumenty po slovensky.

Šimpanty nežijú v miernom podnebí ako my, takže pre nich môžu byť banány prirodzenou potravou.

watermelon

asi by sa to malo brat ako celok, nie len casti tela. Vraj su k nam anatomicky a fyziologicky najblizsie simpanzy, orangutany, gorily a bonobos - to ani neviem co je :)
ale do uplne presnych vymenovavaciek sa nejdeme pustat vsak?

watermelon

rena a to s tymi simpanzmi, tak to nikto asi nevie na 100%. ale to je asi iste, mam dojem, ze su nam pravdepodobne najpodobnejsi.

watermelon

rena ja to vobec neberiem ako utocenie, ty reagujes naozaj normalne :)), su ini inde co iba utocia a argument ziaden.
dakujem za tvoju starostlivost, ved ked ti to vyhovuje, to je hlavne.
Ja som na tuto stravu prechadzala roznymi stadiami, bola som dlho vegetarianka - mala som rovnake zdrav.problemy, potom som vylucila sladkosti a vyprazane a stale nic, potom som vylucila obilie a uz sa to zacalo. syry - kozie a ovcie surove som jedla este donedavna, kedze boli z malej bio farmy, nemala som akosi problem s ich ziskavanim, ale aj tak som sa po ich zjedeni citila velmi divne, rozbolela ma hlava, brucho sa burilo. tak som ich vynechala a prisla som k tomu co robim teraz. navyse aj ja som si toho strasne vela studovala, ale mame obe ine zdroje. tuto stravu som si vybrala aj podla ludi a ich skusenosti s nou na forach (viem nie je to velmi vedecke) a prave tento typ vitarianstva sa vraj povazuje za najuspesnejsi, naozaj ma svoje specifika, ktore tu len nevypisujem lebo na co.
a tie predstavy niektorych tu, ze vitarian musi hned byt kost a koza su uplne obmedzene, ale v poho.

watermelon

mira, tak v mojej mudrej knizke som nasla snad nieco, co by mohlo oponovat potrebe zlozenych sacharidov, snad sa to spravne prekopci, lebo prepisovat to ani nahodou nejdem: We must heat starchy carbohydrates to dextrinize them, thus facilitating their breakdown into glucose. Unfortunately, heating caramelizes these complex carbohydrate foods, fusing their molecules into a sticky, molasses-like goo. (Dextrin and starch are the two principal vegetable-based adhesives, commonly used as glue for corrugated packaging and wallpaper.) The body can realize only perhaps 70% of the energy potential of cooked starchy foods.
This melting of sugar molecules occurs in carbohydrate-based foods subjected to cooking temperatures whether or not we witness it, and it causes them to produce an extremely high glycemic response in the body. Blood-sugar levels predictably spike after we eat cooked carbohydrate foods, especially grains that have had their fiber refined out of them. Heat the
carbohydrates further and they will char, or blacken, as happens to burnt toast. This blackened carbohydrate is toxic, a known carcinogen.
The digestion of cooked complex carbohydrates is typically impaired by the fatty and sugary foods with which they are consumed, leading to fermentation. The byproducts of fermentation are gas, alcohol, and acetic acid. Alcohol is a protoplasmic poison that kills every cell with which it comes into contact. Acetic acid in its pure form is a known poison. When diluted with 19 parts water, it is called vinegar. The acetic acid in vinegar is still toxic, regardless of dilution.
Of great concern is acrylamide recently discovered to be produced in high-carbohydrate foods by the chemistry of cooking. This potent chemical killer was found in high concentrations in the food supply in 2002 by a Swedish researcher. High levels of acrylamide are found most prominently in bread, chips, crackers, french fries, and other dry-cooked carbohydrates.