"si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny

Príspevok v téme: "si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny
sweet_lolitta

Skvely film o tom, ze co vkladate do ust vas priamo ovplivnuje, pretoze kazde susto telo metabolizuje, nieco si zoberie, zvysok vyhodi, ine necha v sebe a skodi mu to... O tom aky je priami suvis s rakovinou a jedlom a aj to, ako by to dopadlo, keby zrazu lekari vedeli nieco o vyzive a rakovina by ustupila (asi by vela ludi prislo o pracu, vsak?)>>>

tu je link :)

www.green-ways.com

Co si o tom myslite vy?

rena23

To je uz asi skor otazka svetonazoru – ja neverim, ze pochadzame zo simpanzov. Darwin kratko pred smrtou svoju teoriu odvolal, ale vela sa o tom nehovori, pretoze materialistom jeho teoria zapadla do koncepcie.
Urcite som nechcela svojimi poslednymi prispevkami na Teba utocit, len, kedze som sa rozhodla byt vegetariankou pocas tehotenstva a krmit takouto stravou aj malicke deti, nastudovala som si o tom fakt vela. Stretla som sa s roznymi vyzivovymi teoriami, vratane vitarianstva. Ja som asi velmi racionalny typ, ale na vsetko potrebujem presvedcive argumenty (videla si to napr. v diskusii o amalgamoch, kde sme boli v „opozicii“ ;-) ). Jediny sposob stravovania, proti ktoremu som nenasla ziadny argument, bolo laktovegetarianstvo, preto som sa pren rozhodla. (Ked si vsimnes, ani v tejto diskusii sa proti nemu argumenty nenasli.) Nahodne som sa dostala k programu NEW START, podla ktoreho sa snazim zit, pretoze rozvija zdravie naozaj vo vsetkych rovinach. Skus pozriet toto:
www.adventorion.sk
a este nieco, co naozaj beriem:
www.akv.sk

watermelon

rena: preco sa potom na tejto strave dari krasne ludom niekolko desiatok rokov? ano ja viem, asi podvadzaju, vsak? urcite si tajne davaju masko, alebo tie zlozene sacharidy, aby im nezmakol mozog.
B12 ako som povedala, v zdravom creve je a tak mozno aj ja budem prave ta, ktora ho ma zdrave, a nebudem musiet nic doplnat. Nie vsetci vegani si doplnaju B12, pokial viem vacsinou si ho doplnaju prave taki, co maju velke sportove vykony. Navyse radsej si ho doplnim injekciou ako mliecnym vyrobkom, ktory sa mi hnusi, mozno aj vdaka tomu ako sa ziskava, ale nad tym sa ludia neradi zamyslaju, ze ta krava je neustale oplodnovana aby davala to drahocenne mlieko a pichaju jej latky na zvysenie produkcie. ze casto ani denne svetlo neuvidi, ze jej mladatko vezmu hned po narodeni, ved to je tyranie (nehovoriac o tom, ze ked nedava dost mlieka a ochorie, tak ju aj biju, kopu atd - urcite nie vsade, ale videla som uz aj take dokumenty).

watermelon

tak tomu tvrdeniu neviem zatial oponovat, nie som vseved, ale rada si nieco nastudujem, mojmu mozgu krasne vyhovuju cukry ktore dostava, ako som uz pisala, nepoznam unavu, mam lepsiu pamat, koncentraciu, som citovo stabilnejsia, mam cistejsiu mysel, atd.
Len by ma zaujimalo preco potom simpanzy ktore sa povazuju za nasich predkov nepotrebuju zlozene cukry, hm...

rena23

S tym udrziavanim B12 v organizme mas pravdu, preto, ako som Ti pisala uz vcera, je Tvoj sposob stravovania zdraviu prospesny, ale len kratkodobo. Akykolvek stravovaci system, pri ktorom treba nieco doplnat injekcne, nemoze byt vporiadku.

rena23

Watermelon, to co si tu citovala neodporuje Mirinim tvrdeniam. Myslim, ze o antioxidacnych ucinkoch zeleniny a ovocia nikto nepochybuje. Tu islo o cukry, ktore mozog potrebuje pre svoje fungovanie. Mira Ti chcela povedat, ze pre mozog je lepsie, ked ziskava energiu postupnym uvolnovanim zo zlozenych sacharidov, pretoze jej prisun je stabilnejsi.

watermelon

B12 sa nenachadza v ovoci kvoli znecistenenmu prostrediu a nadmieru vyuzivanym podam, dakedy tam vraj bol. v kazdom pripade, B12 sa vyraba v crevach, su ludia, ktori ju vedia vstrebat z nich spat, a ini nie. vola sa to intrinsic factor. B12 sa udrzi v tele z jedla min. rok, cize sa obavat zatial nic nemusim a dokonca sa tusim okolo 70% tohto vit. recykluje. V kazdom pripade vegani si ho doplnaju raz - dva krat rocne B12 injekciami, to uplne staci, na to nemusim jest nic ine, a hlavne v obilninach sa nachadza B12 len ak ho tam doplnia. prirodzenie nie.

watermelon

toto tvrdi americka akademia pre neurologiu: Antioxidants act as the body's natural defense system, helping neutralize unstable molecules called free radicals that can damage cells. They also repair the cell damage associated with neurodegenerative conditions. A study published in the American Academy of Neurology's journal Neurology in 2006 of almost 2,000 men and women over the age of 65 found that those who ate more than two servings of vegetables each day showed 40 percent less mental decline on cognitive tests than those who reported eating little or no vegetables. And when British researchers pooled eight studies that included more than 250,000 people, they found that those who reported eating at least five servings of fruits and vegetables a day had a 26 percent lower risk of stroke than those who ate less than three servings daily.

rena23

Watermelon, mira ma s tymi polysacharidmi pravdu. B sa nachadzaju aj v ovoci s vynimkou B12, ktory sa, ako jediny z vitaminov, z rastlinnej stravy neda ziskat. Jeho dostatocnym zdrojom su jogurty.

watermelon

v ovoci je tolko B vitaminov ze az. tak mi nehovor ze su len v obilninach, ludia jedia obilie len 10 000 rokov, to je nic oproti nasmu vyvinu. ovocie ti da vsetko co potrebujes pre nervovy system, ludia takto sa stravujuci sa vyliecili z depresii a inych nervovych problemov, preco potom na stranke neurology.com odporucaju jest prave na mozog co najviac ovocia? ovocie praveze stimuluje mozog.
pozri jedz si co chces, ked ti obilie vyhovuje prosim, ale nerozpravaj tu blbosti ze nebodaj ovocie mozgu skodi. za to by mali zatvarat