"si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny

Príspevok v téme: "si to co jes"- klamstva zapadnej mediciny
sweet_lolitta

Skvely film o tom, ze co vkladate do ust vas priamo ovplivnuje, pretoze kazde susto telo metabolizuje, nieco si zoberie, zvysok vyhodi, ine necha v sebe a skodi mu to... O tom aky je priami suvis s rakovinou a jedlom a aj to, ako by to dopadlo, keby zrazu lekari vedeli nieco o vyzive a rakovina by ustupila (asi by vela ludi prislo o pracu, vsak?)>>>

tu je link :)

www.green-ways.com

Co si o tom myslite vy?

- mira

Teorie o plnohodnotných bielkovinách priviedli ľudstvo k nadužívaniu živočíšnych potravín a k civilizačným chorobám

žaluď

Aminokeselín sú možno stovky. Väčšinu z nich si človek vyrobí v pečeni transamináciou. 10 z nich si nevie vyrobiť (deti ešte viac), preto ich musí prijať v jedle. Týchto 10 aminokyselín sa označujú ako esenciálne. Z aminokyslín sa zostavujú bielkoviny podľa predlohy RNA. Ak nejaká aminokyslina chýba, bielkovina nemôže byť zostavená. Ak je v potrave kopa rôznych aminokyselín, ale je tam napríklad menšie percento lyzínu ako v ľudských bielkovinách, tak sa využije aj menšie percento ostatných esenciálnych aminokeslín. To čo je navyše sa spáli a vylúči ako moč.

Takže aj tvoje ovocie má nejaké aminokyseliny, ale esenciálnych je tam len pár. Ak budeš jesť iba ovocie, nebudeš mať prakticky žiaden príjem využiteľných aminokyselín.

Well

watermelon- tak potom nezavadzaj a rovno napis,ze nech je kazdy to co mu chuti.
Ja jem presne takym sposobom a neriadim sa nejakou blbou normou co kto niekde napise.
Ak mam chut na mlieko.....pijem mlieko ,ak mam chut na maso....jem maso a ak mam chut na zeleninu....jem zeleninu. Moje telo vie najlepsie co moze a co nie......ja nemozem udene, papriku napriklad.

watermelon

zalud ty sa naozaj nemas co vyjadrovat k tehotenstvu. mam zopar kamosiek co sa stravovali pocas tehotenstva, normalne ako by si to ty nazval a pregrcali aj 5 mesiacov cele dni - z toho jedna japonka, ktora by sa zrejme mala stravovat zdravo, nie?, v porovnani s nimi som na tom velmi dobre.

rena23

Watermelon, pripomenula si mi kampane z mojho detstva typu: "Spravna vyziva - jedno vajce denne!", aby JRD mali odbyt vajec. Tomu dnes uz asi nikto neveri. :-D

watermelon

Okrem toho sa odhaduje, že len malé percento živín v potrave bolo doteraz izolovaných a identifikovaných. Je možné, že tie, čo ešte len budú objavené, sú dokonca dôležitejšie než tie, ktorých dostatkom sme posadnutí. Ako väčšina mylných predstáv o zdraví, strach z nedostatku živín nepochádza z pravdivého vedeckého dôkazu, ale z marketingovej snahy priemyslu, ktorý získava z nášho zmätku – mäsopriemysel, mliekarenský, zdravotnícky, farmaceutický priemysel, výrobcovia výživových doplnkov – aby sme menovali len pár.

rena23

Žaluď, a na zhorsenu pamat je dobre ginko - vracias sa k veciam, ktore su boli vysvetlene a vydiskutovane uz vcera. ;-)

rena23

Mira, o tom lyzine sa tu pisalo vcera- v strukovinach naozaj velmi nie, ale v kyslomliecnych vyrobkoch, pivovarskych kvasniciach, zemiakoch...