Aky volne predajny liek na mykozu?

Príspevok v téme: Aky volne predajny liek na mykozu?
sun444

Zrejme mam kvasinkove ochorenie/mykozu. mam svrbenie v okoli posvy a slaby biely vytok, ktory je len velmi jemne hrudkovity. pocula som o lieku Candibene aj Canesten. Chcela som sa spytat, ktory sa v lekarni predava aj bez lekarskeho predpisu, ci su lepsie tablety alebo krem a aky je postup liecby.Pripadne cena jedneho aj druheho lieku.este by som chcela dodat ze navsteva lekara momentalne nieje mozna preto som sa chcela spytat len na pristupne lieky v lekarni ktore by to najlepsie vyriesili. dakujem velmi pekne za skoru odpoved

pauli 73

usiko, aj ja som žena a chodím ku gynekológovi...a prečítaj si ešte raz čo som napísala, že pri opakovaných mykózach ano a to je aj tvoj prípad, keďže ti to gynekológ predpisuje bežne...ale nie pri prvej a sun mala s tým prvú skúsenosť...mycomax sa má užiť keď lokálna liečba nezaberie alebo sa candida opakovane vracia...usiko, nie som múdrejšia ako lekár a ja to nemám z vlastnej hlavy...

pauli 73

usiko, aj ja som žena a chodím ku gynekológovi...a prečítaj si ešte raz čo som napísala, že pri opakovaných mykózach ano a to je aj tvoj prípad, keďže ti to gynekológ predpisuje bežne...ale nie pri prvej a sun mala s tým prvú skúsenosť...mycomax sa má užiť keď lokálna liečba nezaberie alebo sa candida opakovane vracia...usiko, nie som múdrejšia ako lekár a ja to nemám z vlastnej hlavy...

usiko.

pauli,

chces rypat? tak ryp, ale do zeme.....tak hadam gynekolog s praxou vie, co ma zene dat na mykozu, alebo chces povedat, ze si mudrejsia ako lekar? lebo si jedna z tych, ktori lekarom neveria lebo su to sarlatani?

abaj

V lekárni je dostupný Fungicidin masť. Potrebuješ ale nejaký aplikátor. Je žltý, takže farbí nohavičky. Zaberá dobre. Tuba stála okolo 1,70 eur.
Vysadiť sladké z jedálnička a sex len s prezervatívom, pretože nakazíš aj partnera...

sun444

Zakupila som si canesnet gyn kombi kde mam 5 tabliet a mast, s tym ze sa pouzije jedna tableta do posvy a kremom sa natiera 7-10 dni. Tak dufam to zaberie :) a dakujem za rady.

aj ja som rozmyslala ci sa smie pouzit aj canesten aj mycomax. preistotu som kupila len canesten.

pauli 73

ano ak máš opakovanú mykózu tak ano...ale lokálna infekcia sa nemá riešiť hneď celkovými liekmi...Usiko, ak sa v tom nevyznáš, zdrž sa svojich rád lebo môžeš viac uškodiť...

usiko.

Canesten combi pack a Mykomax sa mozu spolu, lebo to ide do inych otvorov, mne lekar predpisovalbezne Mycomax plus candibene krem aj tablety do posvy /a to je to iste ako canesten/

vevericka

Upozornite svojho lekára, ak užívate niektorý z nasledovných liekov!
warfarín alebo kumarínové prípravky (používajú sa na zníženie zrážavosti krvi);
azitromycín (makrolidové antibiotikum);
benzodiazepíny (hypnotiká a sedatíva);
perorálne deriváty sulfonylmočoviny, ako chlórpropamid, glibenklamid, glipizid alebo tolbutamid (lieky používané na liečbu cukrovky);
diuretiká ako hydrochlórotiazid (používajú sa na odvodnenie a liečbu vysokého krvného tlaku);
fenytoín (používa sa na liečbu epilepsie);
rifampicín (antibiotikum);
cyklosporín (používa sa napr. po transplantácii orgánov alebo kostnej drene);
teofylíny (používajú sa na liečbu astmy);
terfenadín (používa sa na liečbu alergie);
cisaprid (používa sa na liečbu ezofageálneho refluxu). Súčasné užívanie cisapridu a lieku MYCOMAX je kontraindikované;
astemizol (používa sa na liečbu alergie);
rifabutín (antibiotikum);
takrolimus (používa sa po transplantácii orgánov);
zidovudín, známy aj ako azidothymidín alebo AZT (používa sa na liečbu pacientov s HIV infekciou).

pauli 73

Canesten combi pack a Mycomax by sa nemali užívať spolu...
Ja ti odporúčam Canesten combi pack a plus probiotiká...