rodičovské zákazy-za hranicou únosnosti?

rofl

no z pravneho hladiska je to v absolutnom poriadku. podla zakona si este dieta. bohuzial, zmier sa s tym. inak je to asi otazka dovery. asi ta dobre poznaju, tak ta nechcu pustit :))
na festivale som v zivote nebol, ale nikto ma nepresvedci, ze je to len o sexe, alkohole a drogach. aspon teda nie u kazdeho.

isabella

bibba, doveru si treba vediet aj vybudovat a to ide najlepsie tym, ze decko vie same zvazit co je pre neho uz vhodne a co nie a vie to dolozit skutocnymi argumentmi a nemyslim typu "vsetci tam idu, len ja nie"... ked vsetci skocia do studne skocis za nimi?
ja som si doveru vybudovat ako teenagerka vedela a nemala som problem sa niekam dostat ak som chcela, ale zasa som vedela, ze trepat sa na festival v 17 je hlupost... ak samo dieta ukaze, ze vie kde su hranice a nebude sa "buchat od jedu o zem", ze ho nechcu rodicia niekam pustit, zacnu mu doverovat...

lioness_01

nechcem sa vyvyšovať ani to nerobím, ja som to chcela vedieť iba z toho dôvodu, aby som vedela, či tvoj názor pramení z tvojho veku alebo z niečoho iného... to je všetko... nemienila som ťa ani uraziť ani nič, a nemyslím si, že mám neviem aký vyspelý názor, mám ho úplne normálny... racionálny...

whee_ee

nuž, čím viac držíte dieťa nakrátko, tým viac klame a robí horšie veci - zakázané ovocie chutí najlepšie a je to predsa forma vzbury, rebélie.. mňa rodičia vychovávali dobre, boli a sú hranice, ale je tam rešpekt, kompromisy, dôvera a nechali ma vybúriť - to neznamená, že som drogovala a súložila prvú ligu s prepáčením a jasné, že občas mi dávali "dychové" skúšky, či som pila atď :D ... ale myslím, že je to aj o inteligencii daného dieťaťa, akú formu si zvolí. kebyže chcem, prístup k drogám získam atď atď. ale ja som nikdy nechcela.. o tom to je.. treba odhadnúť správne hranice... a držať sa hesla - niečo za niečo, nech sa človek učí aj zodpovednosti atď...

chcem raz svoje deti vychovávať tak, ako som bola vychovávaná ja - a ešte stále som, mám pomaly len 19 a bývam s rodičmi, takže sú určité pravidlá.. ale na všetkom sa dá dohodnúť atď... :))

zuzic

suhlasim s bibou..je velmi krasne citit ze rodic doveruje vtedy nepodkopne jeho doveru...no ked citi ze mu nedoveruju beru len ako vec za ktoru su zodpovedni len aby oni nemali pruser vtedy to vie boliet

bibba

nemusis so mnou stracat cas, vidim ze sa tu xces len vyvysovat nado mnou, ze aky mas ty vyspely a dospely nazor, citim to aj z toho jak ta velmi zaujima aka som stara. :))))

lioness_01

bibbuška, nerozumieš? rodič je zodpovedný za svoje dieťa do jeho 18tich narodenín... pokiaľ by sa niečo stalo, tak by mal prúser rodič, nie decko - to je po prvé, a po druhé...17 ročný človek je často ešte veľmi ovplyvniteľný a nedokáže rozlišovať niektoré veci ako dobré a zlé...

koľko máš ty rokov, aby som vedela či má cenu to ďalej vysvetľovať alebo nie...

bibba

ani rodicia nevedia ake je to pekne pre dieta ked citi, ze mu veria... take dieta sa mozno casto krat sprava ovela rozumnejsie nez take, ktore stale riesi doma take somariny s rodicmi uplne zbytocne a sa casto citi ako cierna ovca v partii. a fakt nehovorim len o rozbijackach.

bibba

whee_ee

to ano, to je presne to ocom hovorim, je velmi velmi smutne ak si rodicia o svojich detoch myslia len to najhorsie, ze pokial niekam pojdu tak tak sa tam ozeru, zaspia v krikoch dostati, vyspia sa tam s barskym... mozno prehanany priklad. ale ak si toto nemyslia, tak preco ich teda nexcu pustat? ze im niekto ini ublizi? to je sice pekne, ale aj taky strach je mozno zbytocny, ok, pokial to je len o tej plnoletosti, som velmi zvedava ci zmenia nazor hned den po jeho 18. narodeninach.

isabella

whee_ee, ide skor o tych ostatnych ludi, chodia tam pochybne typy, co radi vyvolavaju konflikty a doslova sa chcu na takej akcii pobit s niekym na koho si trufnu... o to ide...