rodičovské zákazy-za hranicou únosnosti?

lioness_01

bibba - nepustiť 17 ročné dieťa na festival nie je nič také za čo by sa muselo otočiť chrbtom a v staršom veku si to už treba nejako zariadiť, a to teraz nevravím o festivaloch, môj priateľ má tiež prísnu maminu ale vieme si to zariadiť tak ako to chceme my, to je už po tom na samostatnosti toho "dieťaťA"...

bibi1234

anandang-mne rodicia v 18tke kupili byt, sice bol 3poschodia nad nimi, ale nebali sa o mna, lebo vedeli, ze mna ziadne festivaly a podobne akcie vobec nelakali a ani nelakaju... Ak ti nieco zakazaju, znamena to, ze ta miluju(ja som napr. v 17tich mohla chodit von cez prazdniny max do 20:00), doveru si vybudujes len tym, ze budes robit to co treba a budu sa moc spolahnut, ze neurobis nic, co by sa im nepacilo, co je nazakonne-pitie alkoholu pod 18 a pod... Aj ked nam rodicia, ked sme deti, vela toho zakazuju, znamena to, ze nas lubia a nechcu, aby sa nam nieco stalo... Za par rokov budes vdacny a hlavne, ked uz clovek s rodicmi nebyva, uvedomi si, ako su rodicia pre cloveka doleziti a ziadni kamarati, frajerky ich nemozu nahradit...

whee_ee

to, že sa niekto ide zabaviť na festival, neznamená, že tam bude celý čas ožratý, zhúlený, presexovaný a neviem čo.. zabaviť sa dá aj bez toho, s dobrou partiou a hudbou atď... je to už len o tom človeku, o jeho zvážení a keď sa chce niekto takto správať, nepotrebuje k tomu festival.. len toľko..

isabella

... a vysvetluj potom policajtom co tam robilo neplnolete dieta ak sa mu nieco stane... asi vam stale nedochadza suvislost, ze ti rodicia su za dieta zodpovedni a ked ho niekam pustia a nieco sa stane, maju problemy oni a nie to decko

isabella

lioness, zasa sa raz zhodneme :-DDD
biba, vazne asi pochopis az ked sa stanes matkou, 17 rocny chlapec je este dieta, povedzme, ze ako matka by som uz takeho 20rocneho pustila, ten uz snad ma rozumu dost, pretoze tam je to cista ozieracka a zavana to pruserom... neviem ako rodicia 15rocnych deciek co ich pustaju hocikam na diskoteky, ale s tym by som tiez nesuhlasila, pretoze je to o tom istom...

bibba

no aby sa tie niektore deti nestihli za take zakazy rodicom otocit chrbtom dovtedy kym budu mat 20... niektori maju takych prisnych rodicov, ze sa staraju do vsetkeho aj ked maju 19-20. rodicia by mali svojim detom viac doverovat. nemyslim zrovna festivaly. ale aj nejake kompromisy mozno. deti rodicom hrozne klamu potom. a to uz neni podla mna zalozene ani na respekte takyto vztah...

lioness_01

bibba, uvidíš raz, keď budeš mať dieťa... či svoje neplnoleté 17 ročné dieťa pustíš dakde pekných pár kilometrov niekam na festival plný opitých , nahúlených ľudí :)) jasné, že 17 ročný už neni také dieťa, ale ja osobne by som nepustila... a to mám iba 21 rokov a takýto názor :))