Je normálne, aby rodičia zakázali 17-ročnému chalanovi ísť s dospelou priateľkou na festival v rámci Slovenska? Nie z nejakého špecifického dôvodu, proste preto-lebo... Ja osobne mám pocit, že je to prílišná kontrola a obmedzovanie...
rodičovské zákazy-za hranicou únosnosti?
bibba, pretože som mala 14 a pol roka :D preto som nemohla ostať s ostatnými do polnoci :D :D :D či myslíš, že preto lebo som bola jedna nechutná feťáčka ktorá chodila na akcie zásadne bez nohavičiek ? :D :D
myslím si, že je úplne pochopiteľné, ak rodičia svoje 14 ročné decko nenechajú dlho vonku s asi 100 deckami a úprimne ti poviem, necítila som sa na tej rozlúčke dobre :-))
ako sa cítim teraz ? úplne v pohode :-)) absolútne mi nič neušlo... čo som chcela som si zažila, čo som nechcela ma netrápilo... priateľa mám od svojich 17tich, kamarátky mám stále tie isté, nikto ma neopustil iba preto lebo som musela byť skorej doma a necítim sa vďaka tomu múdrejšia, len si dokážem možno viac vážiť niektoré veci a som vďačná svojim rodičom za to, že aj vďaka tomu niektoré veci prišli vtedy keď mali a nie zbytočne skoro :-))
whee_ee, ano je, lenze aj tak ako mas diskoteky v mestach... myslim na urovni... ze nepustia dovnutra pod 18, tak by to malo byt aj s festivalmi, vseobecne...
je pekne ked sa da dietatu doverovat, ale bohuzial pozrite sa okolo seba... velakrat ta dovera zo strany rodicov ani nie je na mieste a je len stastie, ze sa nikdy nic horsie nestalo...
whee_ee
no hej hej ved viem :) stari blazni proste :)
liones ja nemozem byt pomaly ani do tej deviatej:) a s rozluckovou to bolo presne rovnako aj u mna nemysli si. volam kazdych desat minut ked som vecer vonku a ani to nestaci. ze nejaka disko alebo kamarati nemoze byt rec..ale toto mi nevadi neveria mi v inych veciach a ja neviem preco lebo fakt som nidky ich doveru nesklamala. a ani sa nehadzem o zem teraz momentalne je mi to lahostaje a zas im vadi to ze mi je to jedno...niekedy mam pocit ze vyhladavaju hadky ze jednoducho si chcu dokazat lebo som ticho vadi to poviem vadi to...som kludna tak nadavaju ze nemam nazor a ked mam tak spochybnuju nazory ze co ja o tom viem...
17rocna ako jedina o pol osmej doma.. no neviem, to uz je huste...
bibba, nie staršie deti, ale starší, dospelí ľudia :D :))
lioness
a aky mas pocit? ze to dobre, ze tvoji rodicia taki boli? vcom ti to pomohlo? citis sa teraz mudrejsia? alebo ze si o nieco prisla? ved si rozumna, preco si ako jedina musela byt tak skoro doma...
niekto tu povedal, ze rodicia co nexcu pustat asi vedie preco nexcu pustat...
starsi bez rozumu... akoze starsie deti bez rozumu? :) no ja poznam aj vela normalne tridsat rocnych sprostych ludi bez rozumu. je to jedno :))
isabella, veď vravím, že je to všetko strašne individuálne... ale treba odhadnúť tú správnu zlatú cestu, pretože samé zákazy sú takisto zlé ako prehnaná voľnosť a nezáujem rodičov... výchova je ťažká vec :)))