Je normálne, aby rodičia zakázali 17-ročnému chalanovi ísť s dospelou priateľkou na festival v rámci Slovenska? Nie z nejakého špecifického dôvodu, proste preto-lebo... Ja osobne mám pocit, že je to prílišná kontrola a obmedzovanie...
rodičovské zákazy-za hranicou únosnosti?
zuzic :D ja som si dôveru u rodičov tvrdo získala... a ak hovorím tvrdo, tak tvrdo... v 17 tich som mala večierku o 21:00 :-)) ale bez reptania, bez hádok a bez nejakého "hádzania sa o zem" som si to postupne s nimi dohodla na neskôr a neskôr...
a napr. na deviatackej rozlúčkovej či čo to bolo všetci ostávali minimálne do polnoci vtedy vonku a ja som musela byť o 19:30 pekne krásne doma...jediná som odtiaľ vtedy odchádzala...to nás tam bolo asi 100 :D a jediná ja som odchádzala o siedmej aby som o pol ôsmej bola doma... :-)) tak aby si mala približnú predstavu ako to bolo u nás :)
whee_ee, s tymi starsimi bez rozumu je to tak, ze rodicom zostavaju uz len oci pre plac, lebo si nevedia pomoct a nad nimi uz nemaju ziadnu moc, bohuzial...
whee_ee, s tymi starsimi bez rozumu je to tak, ze rodicom zostavaju uz len oci pre plac, lebo si nevedia pomoct a nad nimi uz nemaju ziadnu moc, bohuzial...
liones no moze to byt aj tym ze si vyspela, no aj tym ze si nezazila ake to je ked ti rodicia neveria a ty im aj cez to vsetko veris a nakoniec ta zradia...
ok beriem, keby som mala 17rocnu dceru, mala by uz dlhsie priatela, ktory ma aspon 20 a vedela by som, ze je zodpovedny a da na nu pozor, tak by som ju asi pustila... ale ak by tam chcelo decko ist s nejakou partiou, tak asi do 18 nie...
a som toho nazoru, ze ak rodicia svoje dieta nechcu pustit, tak asi dobre vedia preco...
isabella, v pohode, ja si tiež tu na tomto fóre pripadám, jak 40 ročná ženská s troma deckami doma :D a to mám 21 a dieťa žiadne, ani na ceste žiadne, a ani sa cca 4-5 rokov nechystáme mať... tak neviem... čím to bude... :D
bibba - no a takisto je veľa starších bez rozumu :D:D
asi hej... je to individualne.
whee_ee
neni 17 rocny ako 17 rocny. to je pravda. ludia su uplne rozni. ja som si uz vsimla vela mladuckych a pritom rozumnych ludi... co ja viem...
ja by som to uzavrela tak, že je to všetko o vzťahu medzi rodičmi a dieťaťom, o vyspelosti a inteligencii, resp. zdravom rozume dieťaťa a o dôvere.. ťažko škatuľkovať všetko podľa veku :)) ...