rodičovské zákazy-za hranicou únosnosti?

lioness_01

zuzic :D ja som si dôveru u rodičov tvrdo získala... a ak hovorím tvrdo, tak tvrdo... v 17 tich som mala večierku o 21:00 :-)) ale bez reptania, bez hádok a bez nejakého "hádzania sa o zem" som si to postupne s nimi dohodla na neskôr a neskôr...

a napr. na deviatackej rozlúčkovej či čo to bolo všetci ostávali minimálne do polnoci vtedy vonku a ja som musela byť o 19:30 pekne krásne doma...jediná som odtiaľ vtedy odchádzala...to nás tam bolo asi 100 :D a jediná ja som odchádzala o siedmej aby som o pol ôsmej bola doma... :-)) tak aby si mala približnú predstavu ako to bolo u nás :)

isabella

whee_ee, s tymi starsimi bez rozumu je to tak, ze rodicom zostavaju uz len oci pre plac, lebo si nevedia pomoct a nad nimi uz nemaju ziadnu moc, bohuzial...

isabella

whee_ee, s tymi starsimi bez rozumu je to tak, ze rodicom zostavaju uz len oci pre plac, lebo si nevedia pomoct a nad nimi uz nemaju ziadnu moc, bohuzial...

zuzic

liones no moze to byt aj tym ze si vyspela, no aj tym ze si nezazila ake to je ked ti rodicia neveria a ty im aj cez to vsetko veris a nakoniec ta zradia...

isabella

ok beriem, keby som mala 17rocnu dceru, mala by uz dlhsie priatela, ktory ma aspon 20 a vedela by som, ze je zodpovedny a da na nu pozor, tak by som ju asi pustila... ale ak by tam chcelo decko ist s nejakou partiou, tak asi do 18 nie...
a som toho nazoru, ze ak rodicia svoje dieta nechcu pustit, tak asi dobre vedia preco...

lioness_01

isabella, v pohode, ja si tiež tu na tomto fóre pripadám, jak 40 ročná ženská s troma deckami doma :D a to mám 21 a dieťa žiadne, ani na ceste žiadne, a ani sa cca 4-5 rokov nechystáme mať... tak neviem... čím to bude... :D

bibba

whee_ee
neni 17 rocny ako 17 rocny. to je pravda. ludia su uplne rozni. ja som si uz vsimla vela mladuckych a pritom rozumnych ludi... co ja viem...

whee_ee

ja by som to uzavrela tak, že je to všetko o vzťahu medzi rodičmi a dieťaťom, o vyspelosti a inteligencii, resp. zdravom rozume dieťaťa a o dôvere.. ťažko škatuľkovať všetko podľa veku :)) ...