Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

Z-uzka

Miška
Ahoj Miši! To je super, že vyrážky ustupujú, neboj za chvíľu sa ani nenazdáš a nebudeš vedieť, že si mala aj nejaké vyrážky :)) A s tou kamarátkou je to presne tak, ako písala alternatíva, treba sa naučiť vedieť dať, ale aj brať.. Ty máš dosť svojich problémov a ako vidím si jej skvelou kamarátkou, no teraz sa musí rozhodnúť a zabojovať aj ona.. Dúfam, že raz nájde to niečo, čo ju doženie k boji zdolať tú chorobu.. A samozrejem si tiež veľmi prajem, aby si si raz aj ty, aj ja, zdolali tú hnusobu chorobu :)) No ppp ešte stále mám, ono uzdravenie bohužiaľ neprebieha turbo rýchľosťou, veľa krát ešte padnem, no snáď vstanem, oprášim sa a pôjdem ďalej.. Sú to asi tak 3 roky čo sa trápim s jedlom.. Aj tebe prajem ešte krásny dník, nech zažiješ každý deň nejaký príjemný okamžik, papa :-)

Alternativa

Miska,
je to presne, ako pises. V urcitom momente po prekroceni veku 16 rokov sa kazdy z nas musi stat velkym s plnou zodpovednostou za seba ako celok, cize aj za svoje zdravie, za kvalitu nasho zivota. Je pohodlne pre Tvoju kamosku, ked Ta trapi. Je pre nu prijemne, ze Ty sa o nu bojis, obskakujes ju. Ale musis to zastavit nielen k voli Tebe, ale aj k voli nej. Nemozes jej do nekonecna robit anjela strazneho. Ved ona svojho anjelika tiez ma, len ho nesmie svojim chovanim odhanat. A Tvoj anjelik strazny bude tiez pri Tebe, ver mi, ked bude vidiet, ze sa ucis tej spravnej rovnici zivota dat=brat.
Posielam Ti ranne pohladkanie k Tvojmu prebudzaniu, pa

miška

Alternativa
Dakujem,že mi chceš pomôcť.Tá kamarátka mi už narobila aj problémy.Ak jej nedokážu pomôcť lekári tak ja duplom nie.Neviem ako to snou dalej bude.Musi vprvom rade ona ch cieť a ešte sa bojim či neskonči na drogach,lebo začala fajčiť marihuanu,ale ešte to nerobi pravidelne.Lekari o tom nevedia a ja neviem či by som im to nemala povedať,ale na druhej strane by sa na mna naštvala keby som to povedala tak mam vtom dilemu.Ja sa chcem snou najprv rozumne o tom porozpravať aked to nepomôže tak vtedy by som to povedala lekarom.Už mi stym chovanim začina liesť na nervi,lebo keby si videla čo robila včera ...
Prajem ti pekny slnečný den aj výkend,všetko dobre a dakujem.

miška

Z-uzka
Tie vyrážky ustupuju ešte ich budem mať asi 2 týždne noa stou kamaratkou máš pravdu.Ked jej nevedia pomôcť ani lekari tak ja duplom nie.Aj ona musi chcieť.Včera ked som ju tam išla pozrieť tak bola v dobrej nalade a potom sa to otočilo a zase jej bolo zle.Ja sa stravujem v menšich dávkach.Ráno polku chleba,na obed trocha mäsa s ryžou a na večer neviem ako sato vola ,ale sú to kockate male chleby,no a dneska pojdem skorej spať.Váhu mam na rovnakom bode.Zuzka a stebou je to ako?Ešte stale stým bojuješ?A ti máš PPP kolko rokov?Dneska svieti slnko tak ti prajem aj ja pekný slnečny den aj týžden.Drž sa .papa.

Alternativa

Ahoj Miska,
si velmi citlive a dobre mlade ziena. Ale prosim Ta, nezabudni, ze v zivote musime dodrziavat rovnovahu medzi "davam a beriem", inak cosi prestane fungovat. Je to tak s prijmom stravy a vydajom energie, je to tak aj vo vztahoch. Snaz sa ustrazit rozumnu hranicu, aby Ta pomoc chorej kamaratke prilis nezranovala, nevycerpavala. Jej tazky stav nevpustaj do seba, povadz si, ze Ty mas na svoje vnutorne riesenie svoje problemy. Viem, nie je to jednoduche, treba sa tomu vedome stale ucit. Clovek musi vediet povedat aj nie - slusne, neurazajuco, to sa vzdy da.

Z-uzka

Miška
Ahoj Miši! To že máš priateľku aj o niečo viac staršiu, tak to nie je vôbec prekážkou, dôležité je, že si rozumiete a ty jej dôveruješ.. No s tou kamarátkou to máš naozaj ťažké, ale Miši, nemôžeš si to az tak brať, viem že ju máš určite rada a chceš jej pomôcť, no ty sama máš obrovské problémy a aj si spomínala, že už bola X krát na liečení a stále bez úspechu, no je to teraz hlavne na nej, ak nebude ona pevne rozhodnutá, že sa chce toho rezania zbaviť, môže ísť ešte veľa krát do nemocnice, lekári sa môžu aj rozkrájať, ty sa budeš zbytočne trápiť, keď ona nebude chcieť, tak s ňou nič nepohne.. Ty ju môžeš akurát motivovať, ukazovať jej, že to ide, napr. svojím príkladom, že ty už si urobila obrovský krok.. Máš na hlávke dosť veľké bremeno, tak je normálne, že už občas nevládzeš, musíš však myslieť aj trošku na seba a na svoje zdravie.. Keď budeš chorá, nebudeš jej mať už vôbec ako pomôcť..
No a ktým vyrážkam, to je fajn, že už pomaličky miznú, uvidíš za chvíľu zmiznú úplne :))
Aj ja ti prajem pekný víkend, hlavne sa drž a buď na seba dobrá, papa :-)

miška

Z-uzka
Tak to je dobre,že si si niekoho takeho našla blízko seba a určite ti pomôže.Ja som zatial v okoli na takeho nenatrafila.Skôr ja pomaham kamaratke zo čo si ubližuje a dakedy nemam síl,lebo aj ja potrebujem pomoc,ale mam niekoho kto ma drží,tiež dobra priatelka i ked staršia ,mohla by som byť jej tcerou.Poznam sa snou dlhšie.teraz pracuje v stredisku kde chodim.Ja mam len ju,len ona mi rozumie až na to,že sa malo vidime,lebo je dosť zaneprazdnena.A ta druha kamaratka čo sa reže tak ma to aj vyčerpava a už roky sa lieči,bola više 20razy na psychiatrii a ešte stale to robi a nie som znej vyšťavena len ja.
Stími vyrážkami idem v pondelok na kožne ustúpilo mi to len velmi trocha.Bude mi to miznuť 3 týždne.žaludok som kedysi taký citliví nemala a ked som nezačala mať Anorexiu tak sa tie všetky problemy začali.Ja ti prajem pekný výkend,drž sa.pa.

lubuska

Poznám to
super prejedanie!Dať do seba všetko na čo mám chuť a vzapätí to dostať zo seba von.Mám síce vraj super hmotnosť/46kg/ale mať tak 40kg to by bolo super.Len čo ten vlčí hlad?

Alternativa

Vidim, ze sme mnohi, co fandime bylinkovym cajom :D. Ja nedopustim na pamajoran. Vyskusajte. Uz tusim Ajja nam napisala, ze sa ludovo vola DOBRA MYSEL. Ked si date dusok osladeny medom, tak ta dobra mysel je okamzite ta nasa :D.