Bulímia,anorexia

larasofia

jeeeej Z-uzka strasne pekne ti dakujem. ja myslim ze nemam ziadne problemy...mam skvelych rodicov, milujuceho chlapca a aj havina...no jedine co mi asi chyba je najlepsia priatelka, hoci si to prilis neuvedomujem pri chlapcovi...mam nejake kamaratky ale tie ma skor zatazuju ich problemami v rodine atd....a ja nemam komu co povedat, len davam rady. ale mozno moj problem ani tak nesuvisi s psychikou...niekde som citala, ze mi mozu chybat aj nejake vitaminy alebo latky ktore sa moje telo snazi niecim nahradit...neviem. nejedavam maso, lebo sa mi to strasne hnusi a nicim ho nenahradzam. radsej si dam cokoladu a som spokojna...ja viem, nie je to spravne, chcem sa toho zbavit, jasnacka. priznam sa ze uz som aj skusala potom jedlo vyvratit ale nastastie mi to vobec nejde. nedokazem grcat nasilu.dakujem zuzi za radu. pekny den:))))))))))

Z-uzka

Miška
Presne tak Miši, musíš trošku myslieť aj na seba, samozrejme že môžeš byť tej slečne ďalej dobrou kamarátkou, no to kamarátstvo ťa nesmie viac ubíjať ako ti dávať.. Alternatíva to tam tuším vystihla presne, keď chceš ľuďom okolo seba rozdávať lásku a pomoc, tak isto by si ju mala príjmať aj od tých, ktorí ti ju tiež ponúkajú.. Napríklad ja :)) Každý človek je len človek a neprechádza sa životom ako ružovou záhradkou a nastávajú určité okamžiky, ktoré nedokáže zvládnuť sám a vtedy si treba občas aj tú pomoc a radu vyžiadať a tam je to branie a zas keď bude mať tvoj blízky človek krízu, ty pomôžeš zas jemu a tam je to dávanie.. Musí to byť v rovnováhe, aby si bola šťastná, že môžeš lásku rozdávať, ale aj príjmať.. No dúfam, že som to vysvetlila celkom k pochopeniu, ak nie, kľudne sa pýtaj ďalej, dobre?? Juj Miši nerež sa do bokov, aj mne za posledné obdobie narástli, no natieram si ich spevňujúcim telovým mliekom a tak sú aspoň pevnejšie a tak si ulavím aj trošku od bolesti nespokojnosti s nimi.. Tiež som si raz porezala žiletkou zadok a stehná, no našťastie mi tam neostali jazvy, ale ešte veľmi dávno som si rezala aj do ručičky a tam mi ostala taká jedna pamätná jazvička.. No teraz už však viem, že to nebolo riešenie.. Miši napíš mi, kedy máš chuť takéto niečo robiť a čo by ti tak pomohlo v tom okamžiku aby si to nespravila, dobre?? Pokúsime sa nájsť nejaké spoločné riešenie, aby sme sa tomu vyvarovali.. Tak sa zatiaľ drž a dávaj na seba pozor, papa :-)

Z-uzka

larasofia
Ahoj.. Ach tie chute, čo?? Poznám ich veľmi dobre, a ešte toto a toto a potom mi ide akurát roztrhnúť hlavu z toľkého sfutrovaného jedla.. Určite tam nie je asi niečo v poriadku, keď máš chute prejedať sa, väčšinou si človek prejedaním niečo kompenzuje.. Existuje niečo v tvojom živote čo ťa trápi, alebo aspoň neprináša taký osoh?? Moja taká menšia rada je, zamestnať sa niečim po tom obede, aby si nemyslela na ďalší a ďalší chod.. Viem, nie je to ľahké, odolať tomu jedlu čo tam bezbranne leží a čaká na nás.. No treba to vyskúšať. Mne pomáha, ak si sadnem za počítač a niečo aktívne vyhľadávam, alebo spisujem niečo.. Pozeranie TV je podľa mňa moc pasívne, alebo ísť von na prechádzku, omrknúť obchoďáky. A chuť na sladké si zaháňam buď ovocným džúsom, alebo teplým čajom s medom, vždy lepšie riešenie ako napolitánky, alebo čokolády.. No snáď som ti aspoň trošku pomohla.. Napíš ako sa ti potom darí, dobre?? Prajem pekný zvyšok dňa, papa :o)

larasofia

baby vazne mi neviete poradit?? viem, ze nemam ani zdaleka taky problem ako tu citam ale tak mna to proste trapi a nemam sa na koho obratit.

Alternativa

Ahoj Miska,
na tejto planete je, resp. malo by byt vsetko v rovnovahe - priroda, vztahy medzi ludmi. Ale nie je, lebo clovek tvor vynaliezavy si hlada vzdy cestu najlahsiu. Napr. rozvojom niektorych technologii /napr. freony/ sme si narusili ozonovu vrstvu, mame sklenikovy efekt a z toho sa napriek celosvetovym opatreniam priroda spamatava tazko.
Narusenie rovnovahy v medziludskych vztahoch je zlozitejsie, lebo neexistuju ziadne celosvetove opatrenia pre vratenie veci do rovnovahy.
ROVNICA dat=brat je velmi dolezita. Nikto z nas nie je perpetum mobile a nefungujeme akoby bez dna energie. Vezmime extrem: Ak sa clovek uplne "rozda" inym napr. pozornostou, starostlivostou, poskytovanim jedla, strechy nad hlavou, dobrym slovom a nebude toto ochotny prijimat od svojho okolia v akejkolvek forme /alebo mu to okolie neposkytne/- jedneho dna bude bez energie, bude tazko az nevyliecitelne chory -to bol extremny priklad. Ta rovnica hovori, ze mame pomahat inym, ale mame citit aj teplo nam podanej ruky, mame opatovat usmev, mame sa tesit z kvietka. Ludi, co nam podavaju ruku musime vyhladavat a to sa nestane, ked nasa mysel je utopena v problemoch napr. kamaratky. Tym viac, ze mnohi ludia radi zneuzivaju podane ruky.Ak nedosiahneme rovnovahu, nasu energiu rychlo vycerpame pri pomoci inych a nebudeme ju mat cim dobit. Lebo pre riesenie starosti inych nebudeme riesit svoje vlastne a ani nebudeme vidiet, ze niekto aj nam chce pomoct - to bol extrem v priklade.
Ked to aplikujem na vztah Ty a kamaratka: nebud s nou cele hodiny, lebo aj Ty potrebujes pocut mile a nie stale ufnukane slovo, tiez potrebujes pocut peknu hudbu, najst si konicka a rozvijat si ho. A uz vobec neries jej problemy, ktore nezavisia na Tebe ale len na nej samej. Ved riesenie Tvojich problemov je tiez len na Tebe. A problemy su na to, aby sa riesili tymi, kto ma riesenie vo svojich rukach.

larasofia

ahojte, uz dlhsi cas sem chodim, ale este som sa neodvazila sem napisat. aj nja mam taky mensi problem, ktory uz trva asi tak dva roky, a preto moja vaha stale kolise. niekedy sa strasne prejedam ako by som nemala dno-dnes obed(ryža so salatom) a po obede som yvladla kolac, balik chipsov a 5 lyziciek nutely, a pukancovocokoladove chleby) som z toho zufala. ale ja negrcam, len mam vycitky proste a ked sa pozriem na svoje sadlo na bruchu, je mi z toho do placu. prosim pomozte ako sa zbavit tej chuti na nieco poobede. dakujem

miška

Z-uzka
Stou kamaratkou urobim presne tak ako mi vravela Alternativa.Jej robi dobre,že ju tak obskakujem,ale od teraz to skusim tak nerobiť a som zvedava,že ako sa bude chovať dalej.Vieš mne to nieje jedno,že čo sa snou deje,ale odtial potial.Ešte nerozumiem ako to mylite s alternativou dať-brať.Mohli by ste mi to vysvetliť?Dosť ma to zaujima a chcem sa podla toho riadiť,len tomu nerozumiem.Ja som včera dostala nervy na svoje boky ,nenavidim ich a chcela som ich porezať,ale nespravila som to kvoli tomu,že prichadza leto aboli by tam jazvy.DOsť som ztoho bola nervozna,že prečo prave ja musim mať taku idiotsku postavu,Raz som si boky porezala ešte v januari a mam tam dodnes jazvy.Hlavne kvoli tim sprostim bokom a noham začala u mna anorexia tiež niekolko rokov.Ja by som sa chcela spítať či u teba to došlo tiež z podobnej pričiny,alebo si mala niejake problemy?Prajem ti pekný koniec týždna drž sa,všetko dobre pa.

miška

Alternativa
Dakujem ti za radu.Urobim to čo si mi poradila.Nebudem ju obskakovať,ani robiť aniela strážneho.Určite jej to robi dobre,že ju obskakujem,ale urobim tomu koniec.Skúsim sa knej chovať ako si mi napísala a som zvedava,že ako sa zachova.Nerozumiem,že ako si myslela dať a brať.Mohla by si mi to prosím ťa vysvetliť?Prajem ti pekný zvyšom týždna i ked upršaneho,drž sa pa.

mima3

Alternativa
Dakujem ti za radu.Urobim to čo si mi poradila,nebudem ju obskakovať,ani robiť aniela strážneho.Určite jej to robi dobre,že ju obskakujem.Skusim sa chovať k nej tak ako si mi napísala a som zvedava,že ako sa zachova.Nerozumiem presne tomu ako si myslela dať a brať.Mohla by si mi to prosim ťa vysvetliť?Prajem ti pekný zvišok týždna i ked upršaneho,drž sa pa.