Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

Z-uzka

Miška
Ahoj Miši! Som rada, že to skončilo dobre a neublížila si si fyzicky.. Ešteže tie telefóny existujú :)) Miši aj mne sa to stáva, hlavne keď vidím nejakú sympatickú slečnu, ktorá má normálnu hmotnosť a postavu, tak ma napadne, veď čo sa stane, keď aj ja budem mať zopár kíl naviac, možno budem vyzerať lepšie, no presne ako si písala ty, v tom ma niečo ubrzdí a nemôžem, jednoducho musím byť chudá a ani neviem prečo.. Hlavne sa bojím toho, že všetky tie nabraté kilá by išli do bokov a zadku :(( Miši nediv sa, že na večer máš viac chuť papať a hlavne sladké, lebo počas celého dňa nepapáš riadne a potom je telo energeticky vyšťavené, tak si to večer pýta dohnať a čo iné ako sladkosti je takou rýchlou energetickou vzpruhou?? Sladkosti.. Aj ja ich lúbim.. Tak sa drž Miši a keď pôjdeš v nedeľu za kamrátkou nezabudni myslieť aj na seba a nenechať sa vyžmýkať, dobre?? Pekný večer a ešte krajší víkend, papa :))
P.S. aj u nás stále prší a je zima ako vo februáry, hroznééé počasie.. drž sa :)

miška

Z-uzka
Už som na tom lepšie,neporezala som sa nakoniec,uputal mi pozornosť telefonat a po telefonate som si pozerala na internete časopisi.Našla som aj jednu stranku kde boli brutalne fotky o tom ako sa niektore dievčata dorezali.Davnejšie som videla aj stranku o anorektičkach ktore tiež hrozne vychudnuto vyzerali.Ja som pribrala kilo a vadi mi to tak som dneska cvičila.Rano ani tak nejem,ale večer dostanem chuť na jedlo a zase premýšlam nad prehanadlom.Kamaratku pôjdem pozrieť až v nedelu,naposledy som bola v stredu.Dneska som bola v stredisku takže sa mi rozveselila nalada,Tiež je to do tretej.S postavou som tiež nespokojna,ale predstav si ,že poslednu dobu sa mi stavaju take veci,žeby som aj chcela pribrať aspon 4 kila,ale potom sa zlaknem,nemôžem niečo mi nedovoli,ja proste musim takto vyzerať chudo.Stači,že ked priberem len necele kilo tak už zase dieta.Poslednu dobu mi začalo chutiť sladke a to je zle.Aj tebe sa dakedy take stava,že by si aj chcela o zopar kil viac,ale potom ti vtom začne niečo braniť?Aj ja na teba myslim tiež si zaslužiš,aby si bola v živote šťastna a tak isto ti posielam úsmev a slniečko do dušičky ,P.s.u nas od rana prši a je len 10 stupnov,takže take slniečko by sa zišlo.maj sa pekne pa.

aiana

Ahojte! Prosim vas, nevie mi niekto poradit?
Mam kamaratku, ktora ma podlA mna nabeh na mentalnu anorexiu. Mysli si to asi kazdy, kto ju trosku lepsie pozna. Vyzera normalne, na svoj vek (13) je vsak dost nizka (cca 140 cm) a ma mierne vyvinutejsie prsia. V jej pripade ide skor o poruchu prijmu potravy - stravuje sa velmi nepravidelne, napr. 2 dni nic neje, 3. den si da 1 jablko a kolac. Prehnane sa boji o svoju hmotnost a mysli si, ze je tucna. Na dobre mienene rady reaguje podrazdene a akejkolvek debaty o stravovani sa vyhyba. Jej nazory vyplyvaju zo zlej situacie u nich doma - jej otec sa zurivo snazi schudnut a u nich doma sa kazdy den prebera kto kolko schudol ci pribral. Nevie niekto, ako by som ako kamoska mohla pomoct? Nemate podobne skusenosti?

pasuliatko

Romaanka to nerob zbytočne si s tým dokazíš zdravie.Ja viem na sebe čo to zanechalo.Naozaj to nerob.Ak chceš len schudnúť tak jedz normálne po malých dávkach ale častejšie.To naozaj zaberá!

romaana

baby nemozte mi niekto poradit...v poslednych tyzdnoch je mi zle nasilu vraciam aby som nepribrala...ale niekedy mi je dost zle a mam vycitky ze som daco zjedla ...nepoznate nejake dobre prehanadlo alebo sposob akym mozem vyvolat vracanie?

Z-uzka

Miška
Ahoj Miši! Kľudne mi môžeš kedykoľvek písať, nemusíš mi za to ďakovať, ja si rada prečítam príspevky od teba a poradím ti :)) Miši nemysli na to rezanie, skús si nájsť ešte nejakú činnosť, pozerať si po internete rôzne články napr. ohľadne stravy, čo by bolo dobré pre tvoje bruško, nejaké vhodné receptíky, alebo niečo čo ťa zaujme, aby si nejak zamestnala tú myseľ a nemala také myšlienky.. Alebo skús myslieť na ľudí, ktorí ťa majú radi, na pozitívne rady od psychologičky, na to ako sa s ňou zas stretneš a opäť ti poskytne milú radu.. A Miši k tej kamarátke nemusíš byť úplne ľahostajná, len mysli aj na seba, každá pomoc má aj svoje hranice, len ju pôjdeš pozrieť až budeš mať dosť sily ty sama, až sa na to budeš cítiť a keď aj budeš v jej prítomnosti, nenechať sa dať tak využívať a vyšťavovať z energie, môžeš ju pohladiť milým slovom, no nenechať si brať svoju silu a energiu.. A keď nebude chcieť stále zmeniť svoj postoj, tak už je to len a len na odborníkoch a nej samej, ty sa potom preto netráp.. Miši necíť sa sama, ja som s tebou, aj keď nie som pri tebe osobne, no myslím na teba a dúfam, že sa budeš cítiť aspoň o trošku lepšie.. Zaslúžiš si, aby si bola v živote šťastná, drž sa a dávaj na seba pozor.. Posielam ti ešte jeden môj úsmev do dušičky, nech ťa zahreje a odoženie samotu, papa, pekný večer :-)

miška

alternativa
dakujem,že si mi vysvetlila dať a brať.Ona mi pomoc neopetovala aja som jej všeliak pomahala,ale od teraz je tomu koniec,možno presne to jej pomôže.Už mi došla na nu trpezlivosť a nech si robi čo chce.Je mi to zrazu jedno lebo som teraz v depresii akeby som nepísala tak by som bola ešte horšie.Vždy o takomto čase príde na mna silna depresia o všetko stratim zaujem uzavieram sa a momentalne mi je hrozne.

miška

Z-uzka
Diki,že si mi to vysvetlila dať a brať.Je to tak,že ja som jej už všeliak pomahala a ona mne nie,Brala som to tak,že je vtakom stave že to nedokaže.Už jej nebudem pomahať,mam na nu aj trocha nervy.Ked som išla za nou tak už som bola knej inakšia,ale bol tam niejaky jej kamarat,ktori ju ,,obskakoval,,a ona to mala s prepačenim v riti.Chova sa ako male rozmaznane decko a mne došla trpezlivosť.Našla som si v stacionari kamaratku,ktora mi chce pomôcť,chce sa so mnou stretavať len ma malo času.A čo sa tika tej kamaratky čo som jej doteraz robila aniela stražneho tak to uplne pozmenim,budem k nej lahostajna,bol to zbytočny vydaj energie nech si robi čo chce.No a čo sa tika mojich bokou tak dneska som bola u psychologičky tak mi pomohla.Už nemam take komplexi z mojej postavy,ale ak mam pravdu povedať teraz sa necítim dobre som v depresii,cítim sa sama a mam myšlienky nato aby som si niekde urobila ranu-nechcem sa zabiť len sa poškodiť a neviem prečo.Mamv sebe niečo v nutri čo chcem dostať von.Chcem tomu zabraniť len neviem ako,nechcem mať dalšie jazvy.Tiež mam jazvy na rukach.Už aj teraz vtejto cvíli bojujem tak aby som to nespravila,že píšem.Dakujem ti,že som ti to mohla napísať.Maj sa krasne,papa.

Z-uzka

larasofia
Ahoj.. No tak to môžeš byť ohromne šťastná, že máš takú fajn rodinku :)) No a s tým jedlom, môže to byť aj tým tlakom z médii, že občas človeku preskočí niečo cez myseľ, však v každom časopise, na každom kroku je prezentovaný kult štíhleho tela a množstvo diét, alebo ako si spomínala, že len počúvaš kamarátky, robíš neustále bútlavú vŕbu, tak to môže byť tým, že z teba vyciciajú všetku energiu a tebe na tvoje šťastie a zvládnutie problémov žiadna neostane.. Treba sa naučiť im niekedy povedať aj nie, aj ja som mala ten istý problém, nikdy som si nevedela stáť za svojím a svoje problémy s nikým neriešila, iba počúvala a počúvala.. No treba vedieť ako aj dávať, tak aj brať.. Treba aby to bolo v rovnováhe. Skús niekedy povedať kamoškám, že sa teraz o ich problémoch baviť nechceš, že chceš len aby ste strávili príjemný deň plný zábavy. Možno aj im dobre padne stráviť taký bezstarostný deň.. Nepoznám ich, takže neviem aké by boli ich reakcie, no hlavne skús niekedy myslieť aj na seba.. Držím palce, zatiaľ papa :o)