Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

killerqa

ahojte....viem ze je hlupe to pisat ani neviem preco to pisem ale ja bulimiu mam a ani sa jej nemienim zbavit..som vobec normalna???

Zuzka

Standa
To sa ti nedivím, že ti je smutno, ale veď zajtra budeš s ňou, takže tu chvílku už vydržíš :o) To vážne zomrelo to dievča? A to mala preboha kolko kíl, že zomrela. Vieš asi preto sa dievčatá snažia byť štíhle, lebo je hold taký dnešný módny diktát. Z každej stránky časopisu vykukujú super štíhle modelky a milión diét. Samozrejme, že nie je dobré keď je niekdo až moc tučný, veď ani to nie je zdravé, ale ani držať drastické diéty. Je smiešne, že to hovorím práve ja keď sama poriadne nejem, ale aspoň viem, že nekonám správne :( Asi si dievčatá myslia, že keď nebudú vyzerať ako baby z časopisu, tak o nich nikto nezakopne. Podla mňa je hlúposť prispôsobovať sa ostatným, veď každý má byť sám sebou. U mňa bol dôvod chudnutia rodina a potom som sa do toho tak zamotala, že teraz je to už samozrejme aj o tom ostať chudá. Ozaj ty si asi zo Skalice však? Tak ti prajem zatial pekný víkend a uži si zajtrajšok s priatelkou. Ozaj prekvap ju niečim, kúp jej ružičku, to ju možno poteší, papa...

standa931

zuzka

no zajtra (v sobotu) za ňou idem tak uvidím. viem že kedysi o to došla že sa jej to vratilo ale teraz neviem. my si nepišeme taketo veci ked je v nemocnici. neviem jako sa dostat k nejakemu psychoterapeutovi u nas asi žiadny neni. teraz zomrelo jedno dievča zo Skalice :( na anorexiu :((( a že koli chalanovi :(((( prečo su baby take? šak ked sa bude chalanovi pačit tak mu je jedno jako vyzera. a nie koli nemu hladovat a trapit sa ! je mi smutno fňuk :(

lenocka

stretnutia su kazdy piatok o 17:00 na Frantiskanskom nam. 2, Rada pre poradenstvo v socialnej praci. aj dnes!! je to pri tom krestanskom obchode pod branou, treba zvonit:-)

Zuzka

Standa
No, raz mi niekto povedal, že odmietanie jedla je akoby odmietanie života. Takže to, že chce umrieť je úplne bežný príznak k tejto chorobe. Aj ja som mávala občas také chvíle, teraz ich je už menej a poznám dievčatá, ktoré sa naozaj pradávkovali liekmi a takmer umreli, ale našťastie ich zachránili. Keďže telo nemá potrebné živiny, tak sa nemajú z čoho tvoriť látky potrebné na tvorbu hormónov a celkového chodu tela, tak telo je podráždené, psychika velmi labilná a citlivá a potom vznikajú takéto myšlienky. A ešte keď odbudne ženský cyklus, ojojój, tak to už je pohroma, lebo sa neprodukujú ženské hormóny a to narobí dosť zmätok v tele a v hlave a človek je potom len zdeprimovaný. Nemôže spávať, trasie sa, je mu stále zima a pod. Ozaj, nevieš náhodou, či tvoja priatelka o ne došla? Ak hej, tak to bude ešte ťažšie, lebo to sú potom výkivy nálad, jednoducho ako žena v memo pauze. Tak keď sa vráti z nemocnice, určite zájdi s ňou za tou psychologičkou, i keď lepší by bol psychoterapeut, ktorý sa špecializuje čisto na poruchy príjmu potravy. Aj ja by som mala onedlho takého navštíviť, lebo už ma to všetko nebaví, už som v tom 2 roky a už som z toho fakt zúfala, tak dúfam, že mi pomôže. A keď výjde z tej nemocnice, tak nezabudni, musíš byť pozorný a hlavne keď niečo spapá, chvál ju za to a trebárs ju odmeň tým, že pôjdete do kina, alebo jej kúp nejakú drobnosť. Nie vždy, lebo by si zbankrotoval :o), ale určite by ju to potešilo. Tak sa maj a zas sa ozvi ako to s ňou prebieha, papa...

zuzka

nooo elán by aj bol. len ma ničí ked ju hentak vidím. a ked mi napíše že už nechce žit a v živote nic nedokáže a tak tak som z toho smutný :( už neviem čo jej mám na to odpísať. ale aj teba stretne len si musíš troška veriť a musíš medzi ludí :)... oni tam aj majú psychológa. len ona je tvrdohlavá jak mezek :)))) ona sa mu len tak nezverí. zavedem ju k našej psychologičke. uvidíme :))

beloved

ahojte..to naozaj existuje v bratislave nejake stretnutie ludi,trpiacich ppp????velmi rada by som sa zucastnila...

lulu

mala som pred dvoma rokmi bulimiu a myslim si ,ze som u za vodou.Ono sa to teraz pekne pise, ale vtedy to bol zacarovani kruh -katastrofa

Najčítanejšie články