Standa931
Ahoj! No hlavne jej dávaj stále najavo, že ju máš rád a že ti na nej záleži a páči sa ti taká aká je, aj keď bude mať to kilo navyše. Vieš, nechcem byť zlá, ale nikdy nepochopíš jej myslenie a ako to bolí, keď niečo zje. Musel by si to zažiť. Je to neznesitelná duševná bolesť a strach z priberania. Môžeš jej pomôcť naozaj jedine tým, že k nej budeš pozorný a prajavovať jej svoje city. Mne osobne to vždy pomôže a mám lepšiu náladu, keď vidím, že niekomu na mne velmi záleži. Sama mám tento problém, takže viem o čom hovorím. Naše myslenie je v momente, keď niečo zjeme úplne iné, myslíme len na to, ako to jedlo zo seba čo najrýchlejšie vypudiť. A niekedy sa správame voči luďom, ktorých máme radi nepríjmne, pritom to tak nemyslíme a záleži nám na nich. To z nás hovorí choroba, nie naša osoba. Takže ak sa bude voči tebe správať nepríjemne, nevšímaj si to, neargumentuj proti nej, len ju chyť do objatia. Jedlo neberieme ako niečo prirodzené ako normálni ludia, berieme ho ako votrelca. Skús ju motivovať, napr. zober ju na obed a ty sa nacpávaj, uvidíš že to zabere a ona len nech dzobká, aj to už bude pokrok. Ja vždy radšej jem, keď je niekto so mnou a ten niekto toho zje viac, lebo potom nemám pocit, že som toho vela zjedla a že z toho priberiem. Výčitky sú menšie. No tak ti budem držať palce a dúfam, že váš vzťah to zvládne, papa...