Barbara
Hlavne jej dávaj najavo, že ti na nej veľmi záleží, volaj ju von, na prechádzky, do kina, jednoducho niekde kde zabudne na školu, tréningy, všetky problémy, iba bezstarostný oddych a zábava. A pozvi ju aj niekedy na pizzu, šalát, alebo niečo také lachšie. Ja sama mám problémy s touto chorobou a podľa seba ti poviem, že som vždy rada, keď ma kamarátka vytiahne von a vezme do kaviarne, kde si dám nejaký kokteil, šalát, či zákusok. Nikdy nepoviem nie, aj keď mám z toho strach, ale keď vidím, že tým urobím kamarátke radosť, tak sa to snažím potlačiť a popri nejakom veselom rozhovore to zbodnem a ani nestihnem myslieť na to, že z toho priberiem. A tiež sa ma niekedy ani neopýta, jednoducho niečo objedná, čo mám rada a mne je potom ľúto tých peňazí, čo za mňa vyhodila, tak to zjem. A určite jej pomôž vyhľadať odbornú pomoc, nejakého psychiatra, kde bude chodiť na terapie, rozhovory a podobne. Je to vtipné, že ja taká istá ti tu radím, ale berem to podľa seba, že čo mne vždy pomôže. A určite mi pomáha, keď vidím, že iným ľuďom na mne záleži, že mi píšu milé sms, že ma chvália, keď niečo dobre spravím, alebo zjem.
Držím ti palce, aby si bola vždy dobrou oporou kamarátke a aby ste to spolu všetko zvládli. Veľa šťastia :o)