Bulímia,anorexia

Zuzka

Standa
Aj ja som bola v Pezinku pred rokom a vôbec sa mi tam nepáčilo, celkový prístup lekárov a pod. a tiež mi to vôbec nepomohlo. No viem kde je fakultná v BA. A tam je to lepšie? Nevieš, nehovorila priatelka aké to tam je?
Vieš prečo má rada gumových medvedíkov? Lebo sú bez tutku :o)

Nikuska

Ahojte vsetci..som rada, ze som nasla taketo miesto, pretoze sa hrozim predstavy, ze by som bola na moj problem sama...chodim na tanecne konzervatorium, mala som celkom dobru postavu a vsetko...v druhom rocniku som mala 166cm a 48kil...trener sa mi vyhrazal, ze ak nescudnem aspon tri kila, vyrazi ma..mala som z toho depky, nikdy som si enmyslela, ze som tucna...mala som pocit, ze som tak akurat...ale kedze tanec milujem, a dodnes je mojim snom byt profesionalnou tanecnicou, schudla som. Vzdy ked som za nim dosla, nebol spokojny, vzdy este jedno, este jedno. nakoniec som si myslela, ze som prezrate prasa, v zrkadle som nevidela svoju skutocnu podobu. Kedze byva,m na internate a teraz maturujem, rodicia si nevsimli, ze postupne prestavam jest, az to skoncilo tak, ze na den mi stacilo jedno jablko. Ked som raz dosla na vikend domov, nasi ma nacapali v kupelke, ako som brala tabletky na chudnutie. Mama so mnou urobila krik, ja som jej povedala same hrozne veci...s krikom som odisla spat na internat...v tom casem som sa casto stykala s jednym chlapcom, uprimne mi povedal, ze ma taky pocit, ze trpim anorexiou. bol o dva roky starsi, brat mojej spoluziacky. V ten den, ked mi to povedal, som sa pred nim rozplakala, vyrozpravala sa aozaj mi to pomohla. Potrebovala som lasku, istotu. V tom case som vazila 38 kil...hrozna uz len predstava.slubila som mu, ze s chudnutim prestanem, ale neslo to. Dva tyzdne na to, som odpadla na treningu...bolo to koncom tretieho rocnika, cize nedavno. v spitali som stravila, cele prazdniny...september oktober boli v pohode, opat som mala pocit, ze to bude ok. Viem, ale ze to nie je v poriadku, pretoze opat s tym zacinam. Niekedy mam pocit nepotrebnosti, vezmem do ruk krabicku liekom na spanie, no potom ju odlozim..zacinam byt zufala...prosim pomozte mi niekto...moj e-mail je: kovbojka99@atlas.sk ....dakujem, potrebujem aspon slovnu pomoc:(

STANDA931

Zuzka

asne že som na ňu nezabudol :o))) také gumové také má najradšej :o) ona bola v pezinku už.. teraz je v Blave na mickiewiczovej ulici vo fakultnej nemocnici... vieš kde to je?

Bambula

Ahojte vsetci!Ked som nasla tuto perfektnu stranku, moje srdiecko len tak zapistalo od radosti!Nie ze by som to niekomu priala,len to nie!, ale zistenie ze nie som sama ktora sa niecim takymto trapi, mi naozaj pomohla....Mala som anorexiu,teraz sa skoro stale stale prejedam,ale svoje stastie som este nenasla.Problem je v tom,ze nic neviem robit s mierou,tak akurat...Vsetko robim naplno.Bud nejem vobec,alebo s prepacenim len zerem!Velmi som teraz pribrala a neuveritelne sa trapim...Citim sa skareda a menejcenna,aj ked ma kazdy presviedca ze to tak nie je.Asi sa najskor musim vysporiadat sama so sebou...Milujem zivot,ale uz sa viac krat stalo aj to,ze som sa chcela zabit.Nakoniec som na to nenabrala odvahu...nastastie.Aj ked som momentalne zufala a neviem si dat rady,verim,ze raz budem aj ja stastna.A prajem to vam vsetkym,lebo toto si nezasluzi naozaj nikto.Drzim palceky,baby!

susi

Basica
Tak to je fakt zlé, až moc zlé. Nič iné vám neostáva, iba byť na ňu tiež zlé, pretože takto chorý človek sa z toho sám nevyhrabe, akurát môže zomrieť a to si nerobím srandu. Má ohrozené všetky orgány. Musíte jej nájsť odborníka, aj keď najlepším riešením by bolo liečenie. Vieš, určite bude na vás nahnevaná, bude vás preklínať, ale časom keď vyzdravie si uvedomí, čo ste pre ňu spravili, že ste jej zachránili život a bude vám vďačná. Teraz neber ohľady na to, či bude na teba nadávať, alebo nie, ide tu o jej zdravie a je chorá, takže to čo hovorí, neber až tak vážne, lebo to z nej hovorí choroba, nie ona. Držím ti palce, aj tým ostatným, nejak ju presvedčte, že nekoná správne a daj potom vedieť ako to všetko dopadlo. Papa...

Zuzka

Standa
Tak to je super, že mala radosť. Aké cukríky si jej doniesol? A teraz ide Mikuláš, tak na ňu nezabudni :o) A už sa cíti psychicky lepšie? Či už nemá depresívne myšlienky na smrť a pod. Ozaj a kde v nemocnici to je? Nie je náhodou v Pezinku? Ja som bola tam. A inak som z BA. Tak to mi je fakt ľúto tej ženy, čo umrela kôli tomu chlapcovi. Myslím si, že keď niekto niekoho skutočne ľúbi, neprekáža mu kilo navyše. Ale vieš, nemôžeš vedieť čo všetko bolo za tým. Možno mala aj pracovné, alebo rodinné problémy, alebo ten jej priateľ od nej najprv vyžadoval nech schudne a potom sa zamotala do takejto choroby. No boh vie. Ale je to smutné :-(
Tak sa zatial drž, papa...

standa931

Zuzka

Nooo doniesol som cukríky ... mala strááášnuuu radosť :))) neviem kolko mala kg, ale mala asi tak 32 rokov a vyzerala na 60. To je uplna somarina že ked nebude štihla tak o nu nikdo ani nezakopne. nie všeckym chalanom zaleži na jej tele... ked sa chalanovi dievča pači tak je mu jedno jako vyzerá.
Ano som zo Skalice a ty si odkial? :o)... a s tymi chybami si nerob starosti to je normal ja ich trošku viac robim :o)

basica@centrum.sk

susi
prepac,ze odpisujem az teraz,ale po dlhej dobe som opat prisla na tuto stranku...
dakujem za poradenie,aj ked vacsinu z tych veci som uz vyskusala,lenze nic nezabera,uz som uplne bezradna... nechcem sa vzdat,lenze ked ja uz nevidim riesenie...
ako si pisala,aby som ju bravala von a tak,no tak,problem je v tom,ze ja som z martina a ona je z mosoviec,to je taka dedinka, je to asi tak 20 km od martina a dostat sa tam stoji za to.ale tak napr.som bola minule u nej na cely vikend,takze to sme boli spolu a tak.snazim sa jej stale pisat nejake povzbudive smsky,ze na nu myslim a pod.
chodime si aj sadnut do jednej cukrarne,ci kaviaren ci co to je,ale aj keby som objednala nieco,to je jedno co a uz vobec nevravim o zakuskoch,tak by to nezjedla,sice by jej bolo luto tych penazi za to,ale jednoducho by to nezjedla.aj keby neviem co,jednoducho do nej sladke nedostanes.preto ma aj nedostatok cukru,lenze ona si ho aj tak neda.a prave v nomje najvacsi obsah energie...
dalsia vec o ktorej si pisala,ze ist k nejakej psychologicke alebo psyciatricke,tak to by tiez nesla,povazovala by to za podraz z mojej strany.aj ked sa v podstate o jeden takyto \"podraz \" idem pokusit.za psychologickou bola uz jej teda aj moja kamaratka a nedopadlo to nejlepsie,lebo ta dievcina o kotrej sa bavime na to prisla a tu babu,co bola za psychologickou znenavidela...
ja by som chcela zistit jej obvodnu lekarku a zajst za nou,neviem ci to je vsak najlepsi napad...

reina

anonymka,
to snad nemyslíš vážne. Ver tomu, že bulímia nie je to pravé. Sama sa pokúšam schudnúť, ale toto by som nechcela. Len si predstav, že ťa niekedy bolí brucho a musíš zvracať. Je to príjemné, určite nie, preto ti poradím. Skús sa psychicky vyrovnať s tým, že si aká si. A ešte niečo: skús knižku Edity Sipeky - Vysoká škola chudnutia. Ja som ju celú prečítala a veľmi mi dodala odvahu a zvýšila mi sebavedomie.dokonca som aj niečo schudla. Takže utekaj radšej do kníhkupectva ako na WC.
pa

anonymka

ahojte..ja netrpim ani anorexiou ani bulimiou ale hrozne sa trapim s vahou.xcela by som schudnut no vzdy podlahnem jedlu a hlavne sladkostiam.a potom xcem ist vzdy vracat no nidy sa mi to zatial nepodarilo, dnes som skusila si dat nejake tabeltky na podporu metabolizmu..asi nie som normalna ale xcela by som mat bulimiu, alebo sa aspon dokazat nasxval vyvracat..ako sa to robi??

Najčítanejšie články