Ahojky!
Je to veľmi smutné, že to dusíš v sebe, tým ťa to viac požiera, ale chápem tvoje obavy z opovrhnutia a to že to tí druhí nepochopia. Ono to tak väčšinou je, ale nie všetci. Mám kamarátku, ktorá si tým prešla a už je z toho preč, tak ona ma chápe najlepšie a ešte jednu, ktorá je síce zdravá, no tiež sa mi snaží veľmi pomôcť a čo sa týka rodiny, tak to je na nulovom bode. Nechápu to a nikdy to nepochopia, hold sú takí a iní nebudú. Neprerobím ich a toto som sa musela naučiť. Ale je to ťažké, ešte doteraz sa to učím.
Bolo by fajn, keby si sa s tým zdôverila niekomu, kto ti je blízky, napr. ten priateľ, keď ťa má rád, neodstrčí ťa, možno to zo začiatku nepochopí a bude to pre neho šok, no daj mu čas a uvidíš, že bude robiť niečo preto, aby ti pomohol. No hlavné je s ním komunikovať a povedať mu vždy, akým slovom ťa pohladí a naopak akým ti ublíži. A keď aj tak nechceš, tak si píš denníček, možno to znie pubertiacky, no do neho môžeš napísať úplne všetko, lebo je len tvoj, nikdy ťa neopovrhne a aspoň nejakým spôsobom to dostaneš zo seba von. Môžeš si do neho čmárať, kresliť, je to na tebe. Skús to, mne to občas pomáha :)
Veru máš pravdu, život s týmito chorobami je úbohý. Celý tvoj život je len o jedle a o chudnutí. Ani mňa to nebaví, no nestrácam tú malú iskričku nádeje, ktorá vo mne ešte niekde leží a pasujem sa s tým. Musíš si nájsť nejaký záchytný bod, kôli ktorému sa chceš toho čerta v hlave zbaviť.
Držím ti palce a ozvy sa spätne ako sa máš a podobne. Zatial papa :o)