Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

lilianna

lilian,už sa vobec nepokušaj o vracanie
Snaž sa jesť poriadne ráno A po 17,00 už nič nejedz AAAAA prečo máš moje podobné meno???????????????????????????????????

lililan

Ahojte,
môžete mi prosím definovať bulímiu?Mám pocit, že ju mám. Doobeda nič nejem, len vodu, naobed sa najem normálne a potom to začne. Samé sladkosti,syry,chlebíčky,tyčinky... miešam sladké so slaným... Najviac jem croissanty. A ani mi to všetko vôbec nechutí, len žerem!!! A večer sa to pokúšam vyvrátiť. Je toto bulímia?

miška

zužka
Mame vtom stacionari psychologov aj psychiatrov.Rozpravala som sa snimi o tom aj sme mali s psychologom hodinovu temu o anorexi.Pisala som to lekarke aj v denniku -lekarka odpisuje vtycj dennikoch a mne odpisala,že som super štihla i ked ja to tak nevidim,povzbudzuje ma a hovori,že ja môžem pribrať.Je tam tiež jedno dievča s anorexiou len momentalne nechodi lebo ma teploty.Dneska sme mali skup terapiu,ale robili sme aj ine veci a na koniec sme pozerali na videu peknu rozpravku už neviem nazov ale niečo podobne ako palculienka či ako sa volala ta rozpravka.Tam stale dačo robime,je to tam nabite činnosťami aktivitami.Mali sme nakresliť dom a vnej svoju izbu,že ako by som chcela aby vyzerala,dobre sa pri tom rozvija fantazia.V čera som použila čaj čo si mi poradila a bola som na W.C.Dneska som mala niečo so žaludkom.Skoro stale mi bolo strašne nan zle až teraz ma to preišlo lebo som vyskušala citronovu šťavu zmiešanu s poharom vody,naraz som to vypila a pomohlo mi to.Nechapem,že z čoho mi bolo zle ved nič zvlaštne som nezjedla aj srdce mi bilo slabo a pomali 60 za min.čo mne zviklo biť rýchlo tak fakt nechapem,že čo to ma znamenať.
Som rada že sa ti aj tebe darí stoho dostávať,len ja ešte stale nechcem pribrať ale nechcem ani chudnuť.Dneska som slabo jedla neviem prečo ja som chcela jesť viac,ale nevedela som.Cítila som k tomu nechuť a trocha odpor a ešte pri tom pociťujem napetie.Aj tebe sa take niečo stalo?Maj sa zatial pa

el.vi

ahoj Tina!
biele fliacky na zuboch su pravdepodobne sposobene odvapnovanim kosti a zubou, ...zubarka podla toho bulimiu asi nezisti, ale o to nejde, ...ide skor o to, ze mas v tele nedostatok mineralnych latok, vapnik je okrem ineho zodpovedny aj za odosielanie impulzou zo svalou, a jeho nedostatok, sposobuje krče, podrazdenost , osteoporozu, ...a s tym su spojene dalsie komplikacie, telo sa snazi do poslednej chvile tymto problemom zabranit, a tak stahuje vapnik z kosti no a aj zo zubou(z toho to rednutie a lamavost zubou a kosti)...davaj si prosim na seba pozor, a skus to zastavit, lebo sa znicis...
Vapnik sa najlepsie vstrebava v noci, a tym ze sa podiela aj na cinnosti svalou, pomaha pri chudnuti!...vapnik najdes v mlieku, jogurte, soji, alebo v sezame...ale musis ich normalne stravit, lebo sa vstrebavaju az v crevach...a z lyzice na sucho oprazenych sezamovych semiacok pred spanim urcite nepriberies(alebo skus sezam v karamele, po tom sa ti bude aj dobre spat;o) )

zužka

Miška
Ahoj Miši! Tak to som rada, že sa ti tam páči. A s tým kilom si nerob starosti, ja som pribrala tiež, no musíš si uvedomiť, že keď papáš, tak sa ti naplnia aj črevá, takže to kilo kľudne môže byť spôsobené naplnením čriev a nie pribratím. Miši, keď sa opäť nemôžeš ísť vyprázdniť, tak skús opäť piť ten žalúdočný čaj, to ti určite pomôže. Dnes mi bolo u doktorky príjemne, je to milá sympatická osoba. Už sa teším na ďalšiu návštevu. A tebe sa nepodarilo nájsť ešte nejakú dobrú pani doktorku?? V tom stacionáry nemáte nejakých psychológov, ku ktorým by si mohla chodiť na sedenia?? A celkovo ten program v tom stacionáry znie veľmi dobre, dúfam, že ti to pomôže :))
Tak ja letím, čoskoro sa ozvy, papa :)

tina

ahojte vsetci mne podobní/é, prosim, potrebovala by som od Vas pomoc, radu podla vasho zazitku alebo podobne. Ide o to, ze mam bulimiu, nieco k 2 rokom, stale o tom nastastie nikto nevie (bola by som rada keby to tak ostalo). teraz som vsak dostala strach bo sa mi na zuboch objavili male biele fliacky, niekde som citala ze to je pre bulimicky charakteristicke. za chvilu mam ist k zubarke, myslite ze by podla toho mohla zistit co mi je? prosim pomozte, strasne sa bojim. dakujem moc

dria

caute,ja som tu uz pisala......momentalne pracujem na socke o anorexii a bulimii .....a urobila som si jeden maly testik z 11stich otazok a chcela by som vas poprosit ci by ste mi nan neodpovedali.....ak mate zaujem napiste mi na mail dria@centrum.sk a ja vam ho poslem.....Dakujem Adriána

miška

zužka
som rada,že sa nehnevaš a že vieš,že som to nebola ja.V stacionari sa mi dneska páčilo.Rano o 9:00začína tak,že rozpravaš ako si prežila včerajši den čo si robila,potom jedna skupina išla na skup terapiu a ja som vdruhej a mi sme mali výtvarnu malovali sme vajička potom kveti,išli sme cvičiť pol hodiny za tím sme mali obet,za obedom prišli dve psychologičky a rozoberala sa prave tema anorexia dobre som sa vyrozpravala a poslednu sme mali relaxaciu ja to nazývam hladina alfa,lebo sme pri relaxačnej hudbe privolalali do všetkých častiach tela tiaž a teplo,ešte na koniec sa nas lekarka spítala,že ako sa po dnešnom dne cítime ako nam je či je nam lepšie čo sa nam stoho všetkeho najviac páčilo a to bol koniec.Zajtra bude mať naša druha skupina kde som ja skupinovu ter.mame ju pondelok,stredu,piatok.Zajtra ti napíšem že čo sme robili.
Dneska som sa vážila a pribrala som kilo odkedz som prišla z nemocnice a nie som tym nadšena.Použivala som Grepi jedla som ich večer arano som bola na zachode,Udržiavala sa mi pri tom vaha.Teraz od kedy ich nejem tak zase nechodim na zachod a už som pribrala,Zase ma ťaha si vziať to prehanadlo aby som nepribrala ešte viac.Bojim sa že stučniem.Ja nechcem schudnuť len si chcem udržať taku vahu aku mam teraz a viac nepribrať.štve ma obyčajne jedno kilo.
Tiež ti prajem vela pekných prežitých chvil.Ako si dopadla u lekarky?maj sa krasne drž sa pa.