Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

miška

z-uzka
Ahoj Zuzka no styn žaludkom som to povedala lekarke napisala som to do dennika a ona mi odpísala toto:Snažte sa jesť častejšie po menšich dávkach a jedzte to na čo mate chuť.Radšej jeddzte to čo mate rada,akoby ste nejedli nič...Môžem jesť len lahke jedla rano a večer sa mi najťahšie je.Obed sa mi podarilo zjesť,lebo jedlo nebolo take koreniste.Polievky tie dokažem zjesť.Momentalne jem hlavne polievky,aby som mala niečo v žaludku.
V poslednych dnoch sa mi dari celkom dobre,v tom stacionari kde chodim som spoznala zaujimavych ľudi a ešte v nemocnici ked som bola som spoznala dobru kamaratku,ktora od pondelka tam bude tiež chodiť.Je tam aj celkom dobra sranda.Teraz cez vykend som odpočivala lebo sa citim vyčerpana psychicky.Poslednu dobu kratko spim neviem dlho spať.vždy sa zobudim pred siedmou a cez den si neviem odpočinuť.Mam taku nestabilnu energiu.Raz jej mam vela a raz malo a tak sa to strieda.A tebe sa ako dari v poslednych dnoch??Stym žaludkom ešte skusim povedať lekarke,dufam že som si tam niečo nepobabrala.Maj sa pekne ,drž sa, všetko dobre ,papa...

dancoo

tak draha zuzka , za prve som dievca, a za druhe , to pravda ze ta baba tuzila byt zaujimava...
lebo , podla seba sudim, ze ak mam takyto problem, nevykecam to hned vsetkym, moji rodicia na to prisli pred pol rokom aj to len preto, ze ma profka natrela, v triede to vedia od prvaku, raz na koncorocnom vylete som to pokaslala a ta spoluziacka ta to rozkecavala hned od zaciatku , aka je len tucna, a ako je hotova z toho ze ju 1.5 mesacna laska nechala a preto neje a musi drzat dietu..
mne preplo v 14.5 a to som fakt ani nevedela o anorex. ci bulim. ani som nemala esete menzes, iba decko, a nemal mi kto povedat o tom ze je to choroba, a zacala som grcavat, az na strednej na biologii som zistila ze sa na to umiera, no ja uz som bola rok v tom.............

z-uzka

Miška
Ahoj Miši! Tak to teda nie je dobré s tým tvojim neposlušným žalúdkom. Obávam sa či to nie je niečo vážne. Miši skús sa opýtať v tom stacionáry nejakého lekára, že v čom by mohol byť porblém, skús sa tam s tým nieký zveriť, dobre?? Alebo skús zájsť za svojou doktorkou.
Ten film musel byť naozaj zaujímavý, vnikla si mi dobrý nápad. Tuším si ho stiahnem a tiež pozriem. Som rada, že si mi poskytla super typ :))
Ten čaj asi v takých obchodoch ako Lidl, Bala nepredávajú, ale v Bille by mohli. Je to ale BIO čaj, takže v bio obchodoch ho budú mať určite.
A inak ako sa ti v posledných dňoch darí, hmm??
Maj sa zatial krásne, papa, drž sa..

z-uzka

Dancoo
Ahoj Danco! A ty prečo blbneš?? Hovoríš, že máš 3 roky bulímiu, tak by si asi mal vedieť, že to nie je len tak. Že to vzniká už oveľa skôr kým to prepukne a je v tom ešte tisíc iných skrytých dôvodov a pochybujem, že niekto si s priamym úmyslom vybral takúto poruchu, jednoducho tá choroba sa na teba nalepí a ty už si každým dňom bezmocnejší.
A možno si si všimol, že tiež sú tu aj ľudia ktorí bojujú s týmito ochoreniami už dlhé roky, čiže u nich to nie je rozhodne blbnutie a snažia sa toho zbaviť, no je pravda, že občas sa tu nájdu aj také, ktoré sa pokúšajú o vyvolanie tejto poruchy, no je to zriedkavé.
Vieš úprimne ešte som sa nestretla s chlapcom, ktorý by mal takýto problém, preto je to pre mňa niečo neobvyklé, ale určite viem, že bulímia nerozlišuje pohlavie a že je rovnako zničujúca u všetkých. Ja mám tiež 3 ročnú skúsenosť s poruchami príjmu potravy, presnejšie s anorexiou a viem, že to je svinstvo, ale u mňa nebol dôvod niekomu sa priblížiť, alebo extrémne schudnúť, u mňa bola dôvodom rodina.
Tak ti držím päste, hlavne bojuj a kamarátke sa snaž byť viac nápomocný ako vyčítavý. Možno to pomôže aj tebe, keď pomôžeš jej. Pa.

dancoo

jaj baby, je uplna blbost hovorit vam, ze neblbnite, kaslite na 90/60/90, je to osuchana fraza. lebo ak chces tu chorobu dostanes, ja mam spoluyiacku, kt. sa mi "asi" chcela vyrovnat, alebo byt aspon zaujimava a zacala velice drzat dietu az je tym trapna, teraz hranici s anorexiou a to len pre jej blbost, nie problemy alebo tlstotu, ale len preto aby bolo zaujimava.
viem to , kecala som snou, ja mam totiz v takych veciach prax, bulimiu mam uz 3 roky a to co mi ona nakecla ze preco zacala, no bolo to ako zo sona talksou, do detailu to iste.
takze bacha skor na to aby ste to neposr...len s hereckovanim sa.
anor. a bul. su strasne svine, tvaria sa ako kamosky ale niesu, robia strasne zle a uvedomite si to az pri depresiach ktore vam tie svine donesu....

viem ocom hovorim

zuju

Uz som zasa pribrala a stale citim tie velke zahyby na bruchu, mam uz v pase 80 cm. Ale nechcem a nebudem to riesit zvracanim a pod. kupila som si zeleninu a ovocie, a obmedzim chleba, sladkosti, ktore boli u mna stale

nadin

zuju
skus si to nepripustat.vzdy je nejaka nadej.nenichaj niekoho nech ti pokazi zivot.neublizuj si koli nemu .nestoji to za to!

zuju

Nadin:Niekto mi uz rok velmi ublizuje a vo mne je strasny strach, bolest, tak sa prezieram, a jem take blbstva, ze niezeby som si normalne sadla k stolu, najedla sa s priborom, ale zozeriem cely balik soletiek, zatym sladkosti, stoji mi to v zaludku...

sajuri

mila pegy.
myslim ze skor na bulimiu,ak si nevies jedlo odopriet,ale moze z toho byt aj anorexia.prosim davaj si na to pozor.cez den mozes papat cokolvek,ale vecer si daj radsej menej.a hlavne by si sa mala najest rano,lebo potom menej priberas.

pegy

Ahojte všetci. Som práve v období,keď jem strašne veľa. Normálne jedlá ale nepoznám,ani nemám na ne chuť. Jem čo mi príde. To znamená sladké miešam so slaným.Večer som schopná zjesť balík s lupienkami, celú čokoladu atď.Potom mám veľké výčitky a začínam s prísnymi diétami. Niekolkokrát som skúšala sa zdravo stravovať,ale mi to nejde.Mám nábeh na anorexiu či bulimiu?