Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

lulu81

Zuzka, pekne ťa prosím! len sa na tú školu úplne nevykašli! ja som túto chybu urobila dvakrát a doteraz toho ľutujem. odvtedy som v očiach mojich rodičov totálna lúza, ktorá nič nedokáže, iba všetko vzdať (nieže by som predtým nebola...). oni nevidia, že som bola v programovaní najlepšia v ročníku. im stačí, že som prestala chodiť do školy.
pokús sa spočítať si kredity a keď ti to bude vychádzať, preruš školu a plne sa venuj svojmu uzdraveniu.ja som to tak urobila, s tým rozdielom, že ja som jednoducho prestala chodiť do školy. bulímie som sa zbavila, no i VŠ titulu.
držím ti palce a vám ostatným tiež. viem, že na to silu máte, len ju treba objaviť a vydolovať.

wasabi

Zuzka...
ako tak citam..ty si vycitas dokonca aj jedlo z ktoreho absolutne nepriberies..tak moj priklad...pisala som ze jem 5x denne..ale to je normalne jedlo...zeleninka alebo ovocie len doobeda..inak jedlo...a napriek tomu chudnem..pomalicky sice..ale tak to je urcite zdravsie..
taakže...vzhladom na to ze si so sebou spokojna..so svojou vahou...takto by si sa v pohode mohla stravovat...a kludne si daj na ranajky aj chlebik..ja keby si dam len ovocie tak som stale hladna..
Marushik...
k tej cokolade..ked nevies odolat..tak si ju nekupuj..urcite nie zasoby..a ked si uz das..2-3 kocky...utekaj si hned potom umyt zuby...a zarucene uz chut na nu nebudes mat...a snad tu trosku sladkeho si vycitat nebudes...
HLAVNE papaj pomalinky..a dlho dlho prezuvaj..vychutnavaj si to jedlo..a budes citit ze si zasytena...a sama si povies dost..uz mi nechuti...a pri myslienke ze by si sa mala prejest a vyzvracat..ta az zatrasie...a nebudes mat absolutne chut to spravit...ver mi...pisem zo skusenosti...
tak sa drzkajte...je pekne ako sa tu podporujeme...mna toto forum nakoplo..a som tomuto tu vdacna..dava to kopec sily... :))

zuzka1911

Jasne, ze to zvladneme :) Ja som z BA, mam 23. Momentalne uz je neskora hodina a nic viac ma nenapada, takze asi napisem viacej zajtra :) Pozdravujem, dobru noc, mne uz padaju viecka ...

marushik

Zuzi,
presne chapem o com hovoris, tie chore pocity...fuj, hruza des...tiez by som to chcela neriesit, zit si slobodny zivot, BEZ MYSLIENOK na jedlo...a neviem, asi sa toho nezbavima do konca zivota, alebo mozno je to mozne, ale treba na to neuveritalne pevnu volu a najst si iny zmysel zivota, usporiadat si hodnoty, v mojom pripade by som konecne chcela chlapa...totiz, mam pomaly 22 a nikdy som ziadnu vaznejsi znamost nemala :-/ Ja mam z toho strach a celkovo, ak boli nejake sance, vzdy som sa vylakala a ten chlap sa mi zhnusil alebo co...och, ako keby nestacilo ze ma trapi bulimia..ale ono to asi, asi urcite vsetko so sebou suvisi, to ze sa neviem prijat, neschopnost mat sa rada sposobuje tieto problemy :-/...

A som z intraku v BA a si zlata ze by si sa aj strela, ale ked tak nad tym uvazujem, asi by som mala problem s tym ze by som sa automaticky porovnavala s tvojou postavickou a ja by som sa popri tebe citila asi ako taka velryba na suchu :( Ja som totiz taka velmi prezierajuca sa bulimicka, ktorej sa niekedy doslova ani nepodari vyvratit vsetko :(....to je zacarovany kruh toto...ale Zuzi, pouvazujem este. Teraz idem na leto domov a ktovie ako na tom budem v septembri. Ty si z BA? A kolko mas rokov ak sa smiem opytat? :)

Zvladneme to, zvladneme to, zvladneme to, zvladnemeto...

pytam sa

ano cez leto je pauza :) urcite sa pridaj ked budes moct :)
dievcata ako zvladnut to priberanie? neviem sa s tym stotoznit :( ucim sa jest co som roky nejedla ale vadi mi to priberanie, vadi mi ten novy tuk, nepaci sa mi to, neviem s tym zit, neviem s tym chodit medzi ludi, to uz radsej sa budem obmedzovat a aspon ako tak si uzivat zivot, takto nezvladam ist nikam :( fakt som ochotna radsej zamakat opet a aspon sa citit lepsie a vediet potom aj zit :(
ako ste zvladali priberanie? ja s tym opet idem rupnut po tychto par dnoch :(

zuzka1911

pytam sa,
ano, chcem, ale bude mat teraz dva mesiace pauzu ... potom budem urcite chodit, kazdy utorok tam budem stepovat :) v lete nefunguje nic ?

petrusiik,
ty ako dlho vlastne takto fungujes ?

Ja sa nevidim ako tucna. Co sa tyka mojej vahy a mojho vyzoru, som spokojna. Nechcem byt chudsia ako som teraz, to uz by bolo zase moc. To mam odskusane :) Ale zase ani vacsia byt nechcem. U mna je problem niekde inde. Skola, rodina, mama, rozchod po 6 rokoch. To vsetko sa nabalilo ... Ja mam PPP uz celych 10 rokov, no posledne 4 roky tak intenzivnejsie. Ale ja nastastie si idem za svojim vzdy hlava-nehlava, viem si rozkazat ze NIE. Mam dost velku davku sebazaprenia a to pomaha. Clovek si musi povedat, ze nie ... Nejdem to dat von. To je dolezite. Aj ked to trosku prezenies, nemozes sa vygrcat. Ked mas chut na jedlo, napi sa. Chod von, zavolaj kamoske, umy dlazku, utri prach. Momentalne by som hrozne chcela psika. Ja mam ale problem. Byvam sama, chodim denne do skoly a este aj do prace, chuda zlate, nemala by som nanho cas :( Ale havina by som chcela. No to este premyslim.
Ja som sa vyborne nastartovala cca pred mesiacom, ked som bola s kamoskou na vylete. Musela som ranajkovat, obedovat, vecerat... Este nejake jablcko, zmrzka :) Chuda kamoska hladovala, lebo jedla spolu so mnou, no ja som sa nastartovala na pravidelnu stravu a to je uzasne :) Tadial vedie cesta !!! Mat nejaky ten rezim, ako male decko. Dneska som to proste posrala. Bojim sa skusok - mam este dve.

Nejako to ale zvladneme :) Som rada, ze som na tomto fore...

petrusiik

ahojte takze Zuzka je to presne tak ako si pisala vobec sa nesustredim na nic ine len na jedlo a co budem jest co nie a co mozem a taak proste je mi z toho zle :(( ja som to uplne dnes pokaslala a zase som sa najedla vecer a mam poriadne vycitky neviem co mam robit ale vracat ist nemozem..preco je vsetko take tazke :(( takze ako si pisala od zajtra novy den novy zaciatok :)som rada ze tu je niekto ako ja :) a ty sa teraz ako beries ze si chuda alebo chces schudnut alebo ako sa vlastne na seba pozeras?

zuzka1911

Ahoj Petrusiik,

nuz, je to s Tebou asi ako so mnou. Tiez som na tom tak. Ved vidis, dnes som si dala zeleninovy salat a uz to islo. Nechapem ... Najprv som jedavala normalne a len sem-tam som sa isla vygrcat. Neviem preco, ani nie pravidelne, proste som ale isla. Takto som fungovala x rokov. Potom sa to zhorsovalo a zhorsovalo, potom som si povedala, ze prestavam grcat, ale s tym som prestala aj jest. No dopracovala som sa k mandarinke denne, nejakej kave, cola light ... Schudla som velmi vela, grcala mandarinky, caje, ludia zo mna zhrozeny, priatelia, znamy sa o mna bali. Proste nieco medzi anorexiou, bulimiou. Nejaka anorekticka bulimia ? Neviem, doktorka to tak nejako pomenovala. Ale PPP to je urcite. Ved tych diagnoz je tusim az 50. Hej, F50 !!!

Marushik, to si ani neviem predstavit byt na intraku. Ale hej, proste si tie sladkosti nekupuj. To nemozes mat doma. Ja mam doma max mlieko, med, zeleninu, ovocie ... A snazim sa byt hlavne co najmenej sama doma. Lebo to je cista katastrofa. No a ked baby na intraku vytiahnu jedlo, to musi byt hrozne. To ja som mojim naj kamaratom povedala o co ide. Vlastne, vsetci to itak asi videli, hm ... Takze tak. A oni sa mi potom snazia pomahat. Jeme spolu, ideme niekam, dnes som bola na prechadzke napr. Zajtra idem sice k babke na obed, no asi si to necham zabalit. Este uvidim. Ach jo, aj ked som bola dva roky v pohode a negrcala som, stale som premyslala nad jedlom. Budem niekedy vobec nepremyslat nad jedlom ? Chcela by som sa najest bez vycitiek. To musi byt uzasne ... Minule som si uvedomila nieco. Jedli sme s kamosmi pri telke, pri filme. Ja som na telku ani nekukala, uplne mi usiel dej, sustredila som sa len na svoj caesar salatik. No ale oni uplne naopak. Oni jedli, nevnimali co, sledovali film. Zaujimave, nie ? Proste to nase vnimanie je uplne ine, zvratene ... My si nevychutnavame. My premyslame co jeme, sledujem vsetko. Otrasneeee ... Mavate take haluze, ze ... Varite si jedlo, kvapne na vas olej a vy si pomyslite, ze cez kozu sa ten olej urcite dostal do krvi a uplne vas to rozhodi, naserie ? A potom si len poviem, ze uz je to itak cele dojebane a teraz sa mozem aj vygrcat ??? To uz je zle. To som kedysi robila. Teraz ked ma to napadne, dam si radsej facku a hovorim si, ze snad mi uz uplne nesibe. Asi by som tu aj knihu vedela napisat z mojich zazitkov. Hrozneeeee. Ok, zajtra novy den. Dnes sa nerata. Lebo inak sa drzim celkom ok. Sef mi povedal, ze uz naozaj vyzeram lepsie, ze uz mam aj farbu, v noci dokonca spim, nemam take depky ... No je to na dobrej ceste. Takze dnes neratam :) Asi si idem dat poharik vinka. Aby ste vedeli, toto nerobievam, nikdy. Ale co ja viem ... Dobre sa mi bude spat :) A radsej pohar vina, ved to je zdrave, ako nejaku blbost, z ktorej budem mat vycitky . Taaakze tak. A piste !

Marushik, Ty si na intraku v BA ? Neviem, ak by si sa chcela stretnut, mozno by nam to dvom islo lepsie ...