Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

zuzka1911

Caute baby :)

Dobre rano, ja uz som dobre dve hodky hore. Este sa sice neucim, ale pocas skuskoveho vzdy vstavam skor, lebo keby som vstala teraz, bohvie kedy by som zacala a takto zacinam prave teraz ! Mam za sebou moju kavu, citronovu vodu a aj ovsenu kasu s medom. Dnes rano som mala velke oci a ani som to cele nezjedla. A bola som aj na wc (islo to tou spravnou cestou, nebojte !) Baby, este je len rano a ja uz sa citim ako tlste prasa. Radsej som sa rano ani nevazila. Neviem, urcite nemam viac, ale citim sa otrasne. Fuj... Za vsetko mozu tie skusky, urcite. Som z toho uplne v prdeli, vonku je nadherne, chcem ist do prirody, robit nieco normalne a nie ucit sa furt. Chcem ist do prace ... Ach jo, ospravedlnujem sa, mam hned takto na rano uz depku. Velmi sa bojim, ze aj to nevyjde zajtra budem grcat kazdy den a trestat sa ani za neviem co. Nechcem !!! Nebudem, skola mi za to nestoji predsa ...
Oui, ako sa dari Tebe ? Dufam, ze dnes bude lepsie ako posledne dva dni.
Marushik, Ty uz mozno aj cestujes :) Tesim sa spolu s Tebou, ja by som teraz neviem co za to dala, keby som mohla byt s rodinou. Velmi by som si to teraz zelala. Ale tatino pride domov buduci tyzden a bude tu cca 3 tyzdne, v auguste ich pojdem ja pozriet a v septembri ma po sto rokoch caka dovolenka s rodicmi. Tesim sa, trosku sa dufam zase zblizime :)
Vcera vecer max depka , baby. Dovalil sa ku mne moj byvaly, akoze len tak pokecat ... No, neurobilo mi to vobec dobre :( Potom som depkovala, ze chalan, ktory sa mi paci a s ktorym uz velmi dlho flirtujeme a kukame na seba jak debilni, NIC. Proste ja tym chlapom nerozumiem. Potom som sa nic zase skoro nenaucila. Mam fakt pocit, ze hovno viem (a najhorsie, ze to nie je len pocit). A potom som este bola zufala z jedla. Preco ked som hladna, tak sa nenajem ? Mna uz toto proste nebavi, furt rozmyslat nad jedlom. Dam si, nedam si, nemozem si dat ... Fuuuuuuurt kokos :( No to zase bude den toto. Najradsej by som sa na vsetko vysrala a isla proste niekam prec na vylet. Napriklad do Viedne ... Poprechadzat sa, dat si v Starbucks frappucino. ANO ! A veru aj pojdem, ked tu bude tatino, urobime si vylet :)
Ok Zuza, hlavu hore, vzchop sa ! A chod sa ucit :)

marushik

Dievcatka moje,

..mam pocit ze teraz zijem vsetky nase zivoty naraz, bojim sa ako dopadne Zuzkina skuska v stredu,ale verim ze dobre, som zvedava ako to dopadne s Wasabi a ako sa dnes drzala Oui, Pytam sa a Yuka, tiez Slizik, ci to ide fajn...

Vsetkym dojednej Vam prajem aby vsetko dopadlo co najlepsie, len sa hlavne nevzdavajte anjeliky moje, pretoze mame len jeden zivot a je uplne jedno ci mame 1O kil viac, alebo menej...vazne :(...niekedy mam take svetle chvilky ked si to cele uvedomim a sama seba sa spytam, ze CO vlastne tu RIESIM? Bodaj by nas to napadalo vsetky a castejsie...

Oui, netrap sa, zlyhala si, ale ides dalej, v zivote mame nekonecne vela maoznosti zacat odznovu, len si treba trosku, aspon trosku verit. Ja zlyhavam casto, ale vzdy sa snazim nejako si vsugerovat, ze na nieco to cele je, aj to ze tu sme, ze sme sa na tomto svete ocitli...

Zuzka, drzim prsty! Verim ze to dopadne dobre :) SI sikovna...

Wasabi tesim sa, ze aspon ten koment od teba vyznie celkom optimisticky...svet sa nezrutil ;)

A ja v skratke...takze dnes som toho jedla dost vela, kazdu hodku som si nieco dala, chlebik, polievku, ovocie, zeleninku...atd, aj dokocna vecer som mala cipsy a bola som s kamosmi na pivko a popravde, donutili ma vypit aj vodku, fuuuj, humus, neznasam alkohol...ale nezvracala som... :)

A zajtra cestujem domov, tak ma caka teraz cela noc balenia :-/...ale tak jednu noc vydrzim a doma sa vyspim.

Kedze sa sem asi zajtra ani nedostanem, chcem vam popriat vale stastia, sil a trpezlivosti a este to, ze pre mna strasne vela znamenate... DAKUJEM VAM

wasabi

Zlaticka mojeee...
zajtra sa o me rozhodne...takze este furt neviem nic...ale drzala som sa statocne vam povim...aj ked pan Kolaps uz mi isiel oproti :)))..ale hlavne...mam to uz za sebou :))) taky balvan mi zo srdca spadol..nepoculi ste?? ;))
nech je ako ma byt..ci uz to dopadne tak alebo tak...no vešať sa nebudem :)...len som to chcela mat za sebou...
prve co som sa potom doooobre napapala....no švihla som si hambača...a co??pohoda..no mala som obrovsku chut naň....este som to zaduplovala kolou..ktoru som ti tak straaasne vycitala :D nevadiii..raz za cas....hm? ;)pohoda..ziadne vycitky....
inak nekomentujem prispevky..bo nebol cas to citat..len som to tak zbezne preletela...ale ZUZU...ten napis ..JA NA TEBA MYSLIM..neslo si nevsimnut...ste zlate vsetky...za vasu podporu vam leti jedno velke DAKUJEEEEEM :)) a CMUČISKO :-*

zuzka1911

Oui, nevadi, hlavu hore, stava sa, nie si ani prva, ani posledna, ktorej sa to stalo ... Spolubyvajuceho ignoruj (aspon sa snaz , ok moja ?)
Ja hovno viem !
Co je ale dolezite, ze zajtra je novy den a treba vstat s pozitivnym naladenim. Ja si teraz kuknem televizky, vypila som si kavu a moooozno este daco vyratam. Dufam ... Taketo dni este pridu, tie, ktore doslova pregrcame, lenze nemozeme sa vzdat. Ale Oui ja Ti verim, je to tymi skuskami, tie nam to cele kazia. A hlavne si nevsimaj toho spolubyvajuce, ser nanho !

Oui

fu, tak zasa take ukazkove to nie je, jem v pohode, ale chodia na mna zasa casto prezierave chute. aj dnes aj vcera do obeda krasa a potom bum a zasa zle. dnes som sa strasne okolo 16 do teraz prezierala a zvracala mrzi ma to, zasa sa neucim koli tomu :(
ale dnes uz seriem na to, musim sa drzat. akurat mi spolubyvajuci zahlasil "ty nam dako tlstnes ..." super utecha

zuzka1911

Oui,

Ty mas uplne ukazkovy jedalnicek :) Chcem sa spytat, to si zo dna na den zacala takto krasne papat ? Musis sa citit uzasne a hlavne zdravo. Tvoje telo dostava vsetky spravne vitaminy a tuky na chod vsetkeho ! Wow, klobuk dolu !!! Mozem sa spytat nieco ? Ze Ty si teraz uz uplne (no uplne sa asi ani neda, ale relativne uplne) spokojna / zmierena so svojim telom ? Zaujima ma, ze kolko vazis a aka si asi vysoka. Chcem si Ta vediet predstavit, prepac mi to, prosim Ta ... Obdivujem Ta, dufam, ze aj sa k tomuto dopracujem. Ja mam hlavne problem jedavam tych 5,6,7x denne, pretoze potom mam pocit, ze furt jem a mam pocit, ze nemam nad jedlom kontrolu. Viem, este mam stale co robit kedze takto debilne rozmyslam. No je to tak, nebudem Vam tu klamat. Dnes som mala ten jogurt s bananom a kavu rano a u babky polievku a maso so zeleninou. A viem, je to asi malo, ale ... Mozno si este nieco dam. Uvidim dokedy sa budem ucit. A mam pocit, ze viem velke hovno (sorry za vyraz, ale moj slovnik je pocas skuskoveho otrasny !!!) na stredu, som dost nervozna ako dopadnem, bojim sa, zajtra pride na raz zufalstvo :( Nieeeee, musim to urobit, ja uz chcem byt o rok Ing. !!!!!
Oui, ako ide dnes ucenie Tebe ??? Ci, pozriem sa do temy druhej ? Ocekujem to tam :)
Marushik, ako sa Ti dari ? Co dnes porabas ? Co papas ? Dufam, ze je na Tvojej tvaricke usmev :) Tesim sa na to, ako budes doma na vychode a budes nam davat "feedback", ze ako sa Ti dari, ako si so sestrou pomahate navzajom a tak. Strasne Ti drzim palce !!!
Nech uz je streda, je mi jedno ako to dopadne, nech uz mam prazdniny a mozem sa venovat inym veciam ... A budem sa snazit najviac na svete aspon opisat co sa bude dat ! Boze baby, myslite na mna.

wasabi, AKO ???? Ocakavam pozitivne spravu od Teba vecer :) Som nedockavaaaa !!

No, idem si dat kavu asi :) Cmuk baby, pa zatial ...

marushik

Oui,

super zoznam, vdaka :)
A uplne s tebou suhlasim, moja mamka takisto ma 44 rokov a ma 53 kg, vyska 163...jednoducho idealna..aj ja sa raz k takej postave verim ze dopracujem...Oui, dik za navod :)

marushik

Dievcence,

tak idem sa pokusit reagovat aspon v skratke na to mnozstvo komentov co ste sem vcera popisali :)
Takze Zuzi, co sa tyka tej mojej sestry, mas uplnu pravdu, musim si uvedomit, ze mam byt rada za ochotu pomoct mi v mojom boji a celkou pomoc a podporu, ktoru mi sestra ponuka. Je fakt super, a hlavne nie egoistka, ako ten tvoj "chudacik" priatel ktory by s TYM nedokazal zit :( este ze si sa s nim rozisla moja, lebo nech uz ste mali akykolvek vztah, to ako sa egoisticky zachoval jednoznacne potvrdilo ze ta nie je hoden a tym padom si ta vobec nezasluzi, Zuzi...ako som uz spominala, zavidim tvojmu buducemu chlapovi, kebyze som chlap a mat taku zenu ako si ty tak... :)

To o tom "malom nic" beriem spät...uvedomila som si ze presne ako vravis, takymi to recami a takou mienkou o sebe som sa dopracovala k tomu k comu som sa dopracovala..pre bulimiu a anorexiu su to tie najvhodnejsie podmienky na vznik, bohuzial...A teda, babky, ak aj vy mate taketo pocity stale, treba si dat poriadnu facku aby sme si uvedomili, ze ani jedna z nas nie je ziedna male nic, prave naopak, to ze sme tu, ze chceme byt zdrave a skoncovat s tym svinstvom hovori o tom, ze sme velke bojovnice!

Wasabiii a hadam si si nemyslela ze by sme na Teba zabudli alebo len pozabudli, ved si tu nenahraditelna suciastka, ktora ked chyba, tak nie sme komplet :)

Btw, dakujem vam moc za ten "klobuk dolu" ze aj ked som sa prezrala, tak som to nevyvratila..no, ono, ja v prvom rade chcem skoncit s tou mrchou a potom trosku si upravit vahu, lebo vlastne aj to bol jeden z dovodov, preco som s tym zacala..a kedze nezvladam robit obe veci naraz, teda aj negrciat a aj chudnut, tak sa snazim teraz bojovat aspon s tou dolezitejsou, teda s tym aby som prestala grciat a az na druhom mieste je potom ta uprava vahy, teda, to obzerstvo...aj ked je pravda, ze ked mam aj teraz tie zachvaty, tak tym ze ma drzi ta myslienka zakazu vracat, tak aj tie obzerske davky su predsalen mensie :) a to len a len VDAKA VAM!! A potom, chcem trosku schudnut, ale zdravou cestou...
Myslim ze tu plati prislovie: Pomaly dalej zajdes. Musim sa priznat, ze je to pre mna tazke, velmi tazke, negrciat :(, najma ked toho zjem viac, niekedy o DOST viac ako som chcela, ale BUD-ALEBO. Zaklad asi je ze viem co chcem a to je zbavit sa BULIMIE! Ved, sakra, nestoji mi to za nic! Odkedy som vhupla do toho kruhu, vsetko v mojom zivote sa zhorsilo...ziadne pozitivum, ziadne plus...

Pytam sa, Zuzik,
snad to dobre dopadne a mozno raz budem pomahat aj babam s PPP...ale to je este dlhaaa a tazka cesta a je to este daleko...uvidime :)
Pytam sa, co sa tyka tych uspechov, pozri kolko mam kil-63. A teraz za tento tyzden, co sa snazim vdaka vam nevracat atd, som pribrala jedno dalsie...ale je to ozaj JEDINA cesta, ktorou sa dostanem k mojmu cielu, ktory chcem dosiahnut- k ZDRAVIU. A uz len dufam, ze to potom nejak pojde dole. Cize, asi tak moja...a ver mi je to tazke aj pre mna, velmi velmi...ale ako aj Zuzik povedala, zdravie je milionkrat dolezitejsie ako par kil navyse, najma v tvojom pripade, kde ty navyse kilka mat nebudes aj ked tych 5 kil priberies, ale zdravsia budes :) Takze, papaj a nemaj vycitky...hmm, keby sa tak dalo nemat ich, vsak :) Mame ich vsetky, ale musime sa snazit ich ignorovat, lebo su to bezpredmetne, znicujuce hoveda...

Yuka,
uplne s tebou suhlasim s tym zlozenim nasho jedalnicka. Mali by sme jest vsetko, ci uz zdrave ci nezdrave, proste vsetko len z mierou. Obdivujem ta co si dnes zjedla, paraaada :) Ja som toho uz tiz stihla pojest vela, teraz nedavno som mala dokonca plny tanier hranoliek s tuniakom..ehm, cize nic zdrave, ale hlavne je ze to mam v sebe..Ved aj za to som trochu za ten tyzden pribrala...no a co teraz? Nezabijem sa, naopak, verim ze idem dobrym smerom, aj ked sa taaaak strasne musim premahat...hmmm. Nech si moje telo zvyka na "normalnu" stravu, teda nie len na to zdrave, ale aj na "nezdrave", musi sa predsa naucit travit aj to :) Takze chvalim ta a ako Zuzka vravi,ze ked nebudeme vynechavat nic a nebudeme sa vyhybat urcitym jedlam, az vtedy si budeme moct povedat, ze sme ako tak zdrave. Všetko, ale s mierou.

Zuzi,
z Teba mam najvacsiu radost! Si skvela no co Ti poviem :) Fandim Ti aby to tak slo aj nadalej, az dokym Ti bude prirodzene papat pravidelne a vsetko, s chutou a hlavne! bez chuti na vracanie ;)

A dnes drzime prsty futbalistom a Wasabi, ak teda to uz nema za sebou :)

Takze babky, do boja!

Oui

ahojte babule,
nemam cas teraz vypisovat velmi, vcera bol zly zly den, ale s mnohymi dolezitymi uvedomeniami.

vsimla som si, ze sa bavite, ako sa stravovat, tak ja vam sem skopcim, co som pisala do inej temy, mozno to nie je spravne uplne, ale tak sa snazim stravovat ja, teda, vtedy som v naj psychickej pohode a zda sa mi, ze je to najrozumnejsia cesta aj pre zdraveho cloveka - vidim to cely zivot na svojej mame. tak skuste, mozte davat ohlasy :)

"""radsej jest aj 6 -7 krat,

male porcie, tak, aby si uz necitila hlad, ale nebola prejedena. najhorsi je hlad, ten ta donuti prejest sa, takze tomu sa vyhybat. vzdy, ked pride, daj si jabko, alebo biely jogurt (nie light, ani smotanovy, activie su dobre, kludne aj ochutenu, ked mas chut velku na sladke).

taky jedalnicek ukazkovy, aby si mnozstva videla:

8.00: ks peciva + natierka (radsej pouzivam syry, sojove natierky, bryndzu, nie majonezove srajdy, ani tucna vrstva masla) + paradajka (1-3, podla chuti)

10.00: biely jogurt+lyzica orieskov+lyzica vlociek (nie vrchovate), alebo jogurt nahradim nakrajanym ovocim a zmiesam s horeuvedenym, alebo len jabko/jogurt, podla hladu - vlocky a oriesky zasytia a pridaju zdrave tuky+komplexne cukry (palivo pre mozog) + vitaminy a mineraly

12.00: polievka (radsej vyvar, alebo zeleninove polievky, ako polievka s tonou klobasy, alebo mastneho masa)

13.-14.00: hl. jedlo, 1/2- 2/3 beznej porcie, ak si hladna, radsej si daj k tomu salat bez zalievky

16.-17.00: jogurt/kus ovocia/mala hrst orieskov/ dve paradajky nieco na dodatie energie a zasytenie, ja ak nemam chut na sladke, tak si rada davam nadrobno nakrajanu zeleninu s trochou semienok, korenim a lyzicou bieleho jogutu

19.-20.00: vecera, idealne viac zeleniny, ako prilohy, ak ti nejde velmi na chut priloha (zemiaky, ryza, hranolky...), tak ju vynechaj uplne

to je iba orientacne. hlavne je nehladovat a dopriat si, aj co ti ide na chut, ale vzdy len pre chut, nie sa z toho najest. keby si si odopierala, stratila by si motivaciu, mala zlu naladu a podobne.

ja ak mam moznost, polievku jem skor ako hlavne jedlo, radsej totiz jem viac krat, ako sa naraz napchat. ak ta moznost nie je, tak podla toho, ako mi ide na chut, bud celu polievku a len taku tretinku, alebo polku hl. jedla, alebo pol polievky a pol hl. jedla... ale to vsetko podla hladu a chuti...

tiez si neodopierat, ked mam chut na snickers, tak si namiesto desiaty dam snickers, ale nemlsam zbytocne pomedzi jedla a potom tu coko uz beriem ako nahradu jedneho maleho chodu.

ak mam chut na dezert, dam si o to menej hl. jedla.

a toto nie je pre mna dieta, ale sposob stravovania. moja mama je takto cely zivot a v 56 rokoch ma 54 kg, 165 cm a postavu ako lusk (ked cakala mna, mala 60, to je jej maximum)

a ja som tiez takto schudla, ked som zacala pocuvat svoje telo - jest radsej fakt menej, ako konske davky, ale jest pravidelne a castejsie. ak mas moznost jest castjesie, tak sa neprejst (vlastne tym sa pripravujes na dlhsie obdobie hladu), ale si polku odlozit na neskor.

napr. hlavne jedlo v restauracii mi vacsinou vyjde ako obed aj vecera. s tym, ze na obed si dam celu polievku a kus hl. jedla a zvysok si dam zabalit na veceru.

ludia sa prejedaju, neuvedomuju si to, ale v nasej kulture sa je velmi velky objem potravin, mlady to vacsinou nepocituju, ale potom na starsie kolena priberaju (co by nebolo az take zle), ale nadmerny kaloricky prijem ovplyvnuje dlzku zivota, nie len priamo cez obezitu.

a este dodam, ze treba najst rovnovahu medzi tym, co mame radi (mlsny jazyk mam exteremne a neodopieram si) a medzi zdravou stravou. radsej si dam pol jedla, ktore je velka dobrota a je mi jedno, kolko ma kalorii a doplnim si zvysok bruska salatom, alebo si dam jedno jedlo plne vitaminov, vlakniny, zdraveho tuku a mineralov a potom druhe nejaky tazky patok, dolezite je, aby to bolo v rovnovahe - potom je zdrave aj telo, aj mysel.

:) vela stastia """

zuzka1911

yuka,
uzasny plan, narobila si mi chute :) moje dnesne jedenie: rano som si dala citronovu vodu, lebo kavu na prazdny zaludok si nedavam a na caj bolo teplo :) potom kava s mliekom, potom jogurt s bananom. Este hladna nie som, ucim sa a stresujem. Na obed idem k babke, cize bude aj polievka, aj nejake druhe jedlo. Mnam, tesim sa :) Vecer asi polievku si dam, ktoru mi babka zabali. Tiez fajn plan, nie ? Takze drzime si palce (aj nasim fitbalistom!!!) :) Pozdravujem Vas vsetky.