Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.
Moje dieťa má cukrovku
skusat treba vsetko k comu sa clovek dostane,ale ak uz to nebude pomahat tak jedine inzulin,nebude prvi ani posledny,kto sa nechtiac prida do klubu...ale aj pri pichani rozhoduje dieta pohyb a celkova zivotosprava kolko si bude clovek pichat,kto to nezvlada,ten ma aj 20 rokov glykovany okolo 10 a nakoniec ho komplikacie pochovaju v tom je ten cukor zakerny,na druhej strane vzorny jednotkar sa doziva aj vysieho veku ako normalny clovek pravidelne porusujuci zivotospravu
Ahojte, prosím vás čo si myslíte o tom, ked hodnota glykovaného hemoglobínu je 5,5 a presne o dva týždne je už 4,2. Posledné dva týždne sme obmedzili sladkosti, a posledný týžden sa držíme podľa SJ a dodržujeme 2-2,5 Hod. prestávky v jedení. Ak, je prestávka 3 Hod. sú hladiny glykémie okolo 3,5. Po olovrante už musíme kontrolovať viac dávky jedla, a podľa možnosti čo najmenej chleba, pretože to stúpa večer, ale ked spí, a telo je v kľude. No odo dnes mu už nebudem merať glykémie, iba budem kontrolovať každý moč.Už má toho dosť, a aj tak to neovplyvním inak. Nikto sa nevie k tomu vyjadriť, iba som niekde čítala, že takto sa to rozvíja, a môže to trvať aj rok, kým ešte bude stačiť pankreas, a potom príde na rad už inzulín.Začala som mu dávať každé ráno čajovú lyžičku rybieho oleja, a večer probiotiká. Tak neviem.
Kamari nejaké stránky ti tu dám, ale lepšie je prečítať si knihy od M. Kushiho pri DM : Cukr a sul dva bílé jedy alebo od J. Pruchovej.
www.prirodnivyziva.cz
/www.makrobio.wbs.cz
makrobiotika.aspone.cz
Tvoja strava by nebola zlá, ale nevidí sa mi tam to mäso a syr. Všeobecne panuje mylný názor, že celozrnné obilniny sú sacharidy a preto ich lekári DM neodporúčajú. To je skreslené, pretože nerafinované obilniny obsahujú okrem polysacharidov spústu cenných látok a energiu, ktorá zaisťuje stabilitu a regeneráciu pankreasu. To žiadna iná potravina nezaistí. Zvlášť liečivé je pšeno a ryža natural.
Zelenina u DM by mala byť prevažne tepelne upravená a doplnená 1 lyžičkou kvasenej.
Želám ti , aby si našla cestu k zdraviu, aby si verila vlastnej intuícii, ktorá ťa neoklame.
-mira,
ano videla som osobu, ktorá si už dosť dlho lieči sklerózu multiplex makrobiotickou stravou, zatiaľ neúspešne... Ale je prestrašne vychudnutá - na kosť...
Aj tak by som rada vedela podrobnosti alebo niečo viac o tomto spôsobe stravovania - môžeš mi napísať, na akom fóre si písala o tejto strave alebo nejaký link na recepty, suroviny a pod.
Ja sa tiež snažím udržať DM1 úpravou stravy a pohybom - asi pol roka som pichala 4x denne a bola to naozaj stála hojdačka. Potom som presedlala na zeleninu (väčšinou to je kapusta, šalát, pór, karfiol, brokolica, sója) ale k tomu si dám kuracie mäsko alebo syr; z obilovín jem len celozrnný knacebroad popoludní pred behaním 2-3 ks. Ovocie si dovolím doobeda 1 jablko - to mi nerozkolíše glykémie. Ale už viac ako 2 roky si pichám len 1x denne bazál a fakt je že glykémie sú dosť stabilé, glyk. hemoglobín v rozmedzí 4-4,5%.
Lenže toto nepovažujem za úpravu DM1 - to je len nízkosacharidové zloženie stravy, pomoc telu pri spaľovaní sacharidov fyzickou aktivitou a to šťastie, že ešte nejaký inzulín sa mi tvorí.
Ahojte,
odteraz až do 5.mája 2010 24:00 hod môžete posielať svoje hlasy na podporu Hromadnej pripomienky diabetikov Slovenska k aprílovému návrhu kategorizácie zdravotníckych pomôcok, ktoré sa dtýkajú aj nás diabetikov.
Link na hromadnú pripomienku: lt.justice.gov.sk
Posielajte svoje hlasy čím skôr, aby sme dokázali prekonať magickú hranicu 1000 hlasov.
Ďakujem každému, komu nie je ľahostajná situácia s dostupnosťou niektorých pomôcok pre diabetikov za jeho podporujúci hlas.
a adriana: K príčinám: tiež sa prikláňam k očkovaniu ako spúšťaču.
K pomoci: Podľa môjho laického názoru, treba deťom zvýšiť prísun antioxidantov. B-bunky zanikajú kvôli oxidačnému poškodeniu, ktorému by antioxidanty mohli zabrániť, alebo ho aspoň spomaliť. Prinajmenšom každodenne dávať selén, povedzme 50ug, možno vitamín B3 (niacín) s B-komplexom, trochu vitamínu E (pozor, môže zvýšiť účinnosť inzulínu!), a najmä vitamín C.
Dr. Klenner uvádza, že samotným vitamínom C v dávkach 10-15g denne (dospelí) a diétou dokázalo kontrolovať cukrovku až 60% jeho pacientov, bez inzulínu. Klenner bol praktický lekár, nie diabetológ, takže cukrovka nebol jeho hlavný predmet výskumu, možno keby bol, tak by to dotiahol k vyššej úspešnosti ;-)
Princíp je jednoduchý - vitamín C je aktivátorom inzulínu, takže zvyšuje jeho účinnosť. K výraznému efektu samozrejme treba výrazné dávkovanie. Navyše ako antioxidant pomáha v ochrane tela proti oxidačnému strasu, a zlepšuje mnoho funkcií metabolizmu. Stabilizuje tiež funkcie imunity, čo by teoreticky mohlo zmierniť autoimunitné prejavy.
Keďže vitamín C zosilňuje účinnosť inzulínu, treba ho užívať na viackrát po menších dávkach počas dňa, najlepšie vždy s jedlom alebo po ňom. Určite je vhodné začať najprv od menších dávok a len postupne zvyšovať, kontrolovať glykémiu a hľadať správnu mieru a režim. Pri privysokých dávkach nastáva mierna hnačka, vtedy treba dávkovanie znížiť a nájsť si mieru bez hnačky.
Aj keby ste nechceli ísť do vysokých dávok, tak určite aspoň nejaké céčko dávajte, povedzme 100-200mg s každým jedlom, aby pôsobilo proti oxidačnému stresu a posilňovalo ostatné antioxidanty v tele. Vyhýbajte sa však vitamínovým prípravkom s umelými farbivami, sladidlami a príchuťami, radšej voľte čistý minerálny askorbát (napr. C-salts) alebo práškovú kyselinu askorbovú (napr. z DM drogérie). V prípade kyseliny zvážte mierne doplnkové minerály.
Takéto vysoké dávky vitamínu C sú nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa/medi a deficiencii G6PD. Viac informácií: rizikaockovania.sk
Ringlod, už máme takú tému, ale skončili sme ju v roku 2008. Pozri staršie témy.
mam napad,
nech napise sem kazdy kto ma DM1 aspon jeden ci dva dovody,preco si mysli ze tu jednotku mohol dostat,ale bez zbytocnych reakcii na ine nazory,lebo potom by sa to zarucene odklonilo uplne niekam inam.Sme tu vsetci len amateri,ale kazdy so svojimy skusenostami a ani lekari v tom nemaju jasno,tiez maju viacej teorii,ale mozno ak by sme sa zhodli na niejakej pricine viaceri (to je jedno kto by sa zhodol s kym),tak mohlo by to potom nieco znamenat.
Tak ja si myslim,ked tak nad tym uvazujem po 20-tich rokoch ze v mojom pripade to prepuklo koli vycerpaniu a stresu...ale pravda je ze to bol len spustac nie pricina
Kamari, a ty si už videla v živote aspoň jedného živého makrobiotika alebo si to niekde odpísala ? A ak si videla bol to skutočný makrobiotik, alebo cukrotarián ?
B, C, D vitamíny mi chýbali, keď som sa krmila cukrom, bravčovým a mliekom. Mala som hepatitídu, alergie a iné choroby, ktoré som tu už vypisovala.
Podvýživa je naopak zisťovaná denne lekármi u ľudí na civilizačnej strave. Chýbajú im nielen minerály, vitamíny, nenasýtené mastné kyseliny, vitálna energia,ale majú prebytok cholesterolu, cukru, bielkovín a tvoria sa im výrastky, cysty a nádory. Na týchto ľudí sa my zdraví musíme mesačne skladať, aby mohli neprirodzeným chemickým spôsobom potláčať príznaky, ktoré im zlá strava spôsobuje. Možno o pár rokov sa už nebude mať kto skladať.