Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.
Moje dieťa má cukrovku
-mira, rada by som vedela kolko mas rokov a ako dlho si mala DM1, ake si mala vtedy hladiny protilatok a tak pod.
Ja mam DM1 3 roky, jem vacsinou zeleninu, orechy, sem-tam jablko, kazdy den odbehnem minimalne 6 km...a bez inzulinu to nejde.
Celozrnné obiloviny mi bohužial tiež dost zdvihaju hodnoty glykemie. Keby to bolo tak ako pises - no supeeeeeeeeeeer, to by som sa mohla s kludnym svedomim najest a bolo by vsetko ok a bez pichania!
Lenže to nie je pravda - vsetky potraviny, ktoré popisuješ - obiloviny, strukoviny, ovocie - obsahujú znacne množstvo sacharidov a aj ked to organizmu trva dlhsie spracovat ich - spracuje ich a posle do krvi - a tu nastava ten zadrhel - kam s tym cukrom bez inzulinu dalej? Chces povedat, ze takyto cukor dokazu bunky zuzitkovat aj bez inzulinu???
Utópia o ktorej všetci snivame........
mira- fakt trepes piate cez deviate a to nie len v tejto teme.
Skus nieco ine.......zacni malovat,alebo modelovat....
Vydržalo mu to 30 rokov, tak snáď vydrží i naďalej.
Súhlasím, že ani zdravý človek by nemal jesť piate cez deviate, nikto nemáme zaručené večné zdravie. Snažiť sa o zlepšenie prináša osoh nielen na fyzickom zdraví, ale i na duševnom a duchovnom.
ivo nie je to celkom tak ako vravis z tym inzulinom,ja napr vydrzim bez inzulinu dva dni pri normalnych hodnotach cukru,ale to som cely den lese a menej jem,potom uz zial nepomoze nic len aplikovat inzulim lebo cukor ide hore a ja nechcem riskovat pozdne komplikacie na to sa mam prilis rad... o)inac si samozrejme aplikujem tolko inzulinu kolko organizmus potrebuje,(30-50j)ale to neznamena aby som nevyskusal pre mnohych ludi neprijatelne ci nepochopitelne veci,ide len o to aby bol cukor v norme no nie? ako to dosiahneme je vlastne fuk,ked to niekto dokaze aj bez inzulinu tak naco mu ho nasilu tlacit a potom ho napchavat cukrom,lebo toho inzulinu bolo vlastne vela.
mira len panboch vie preco bol slepy ci poloslepy,pravdepodobne mal dlho zvyseny cukor a kaslal na seba az kym nepochopil ze je to zo zvyseneho cukru a nezystil ze aj spravna strava mu tak ako kazdemu pomaha od prilis zlych hodnot cukru,aj zdravy clovek ked sa prilis neprepchava tak sa citi uplne inak ako ked je otrokom jedla...ale mozno mal niejaku ocnu vadu,no hlavna vec ze uz je ok,len nech mu to vydrzi
Oprava : ...pred zmenou stravy asi v 22 rokoch...
Chcela by som len pripomenúť že J. Prucha bol pred zmenou v asi 22 rokoch stravy uplne slepý, po 2 operáciách očí. Bol v ťažkom stave. Ak chceš knihy o DM 1, prečítaj si Diabetes a hypoglykemie od. Pruchových alebo Cukr a sul dva bílé jedy od M. Kushiho.
Ak nechceš , nečítaj a zostaň cukrovkárom po celý život, ja ti nebránim.
Ak to niekomu znie ako rozprávka, nech kontaktuje ostravského diabetologa MUDr. Botha. Robil diabetickú stravovaciu štúdiu, o ktorej som tu už písala. Kontakt je na stránke svět energií.
Bola som na jeho prednáške, kde spomenul i nápravu počiatočných stavov slepoty u DM 1. U pokročilých stavov slepoty už býva často neskoro, pretože neexistujú ani zbytky sietnice. Preto treba s nápravou začať čo najskôr.
ringlod,
liečba diabetu typu DM1, o ktorom -mira tvrdí, že je v súčasnosti vyliečiteľný pomocou stravy, ktorú ona presadzuje je cesta na druhý svet, kde je človek vyliečený a chránený voči všetkým chorobám, ktoré môžu ľudské telo poistihnúť...
Extrémny príklad z USA uvádza napríklad server Guardian ( www.guardian.co.uk )ktorý píše o prípade 11-ročného diavčatka s diabetom, ktoré chceli jeho rodičia neúspešne vyliečiť pomocou motlidieb...
To isté čaká aj diabetika typu 1, ktorý sa stravuje makrobiotickou, vegetariánskou, vegánskou ...., ale aj normálnou racionálnou stravou a tiež aj neracionálnou stravou - pokiaľ do svojho organizmu nedostane zvonku nejakým spôsobom inzulín, ktorý mu jeho organizmus nedokáže vyrobiť kvôli zničeným beta bunkám pankreasu. Potom nastáva rozvrat vnútorného prostredia organizmu, ketoacidóza, hyperglykemická kóma a pokiaľ nie je rýchlo nasadená adekvátna liečba, tak končí exitusom...
Viď moje predchádzajúce príspevky.
ringlod,
"nedopriat si normalnu stravu len preto aby som svetu dokazal ze chvilu sa to da potiahnut aj bez inzulinu je nie prilis dobre riesenie.Prirodny zakon jasne hovori,ze co je dobre to sa uchiti/presadi samo."
liečba diabetu typu DM1, o ktorom -mira tvrdí, že je v súčasnosti vyliečiteľný pomocou stravy, ktorú ona presadzuje je cesta na druhý svet, kde je človek vyliečený a chránený voči všetkým chorobám, ktoré môžu ľudské telo poistihnúť...
Extrémny príklad z USA uvádza napríklad server Guardian ( www.guardian.co.uk )ktorý píše o prípade 11-ročného diavčatka s diabetom, ktoré chceli jeho rodičia neúspešne vyliečiť pomocou motlidieb...
To isté čaká aj diabetika typu 1, ktorý sa stravuje makrobiotickou, vegetariánskou, vegánskou ...., ale aj normálnou racionálnou stravou a tiež aj neracionálnou stravou - pokiaľ do svojho organizmu nedostane zvonku nejakým spôsobom inzulín, ktorý mu jeho organizmus nedokáže vyrobiť kvôli zničeným beta bunkám pankreasu. Potom nastáva rozvrat vnútorného prostredia organizmu, ketoacidóza, hyperglykemická kóma a pokiaľ nie je rýchlo nasadená adekvátna liečba, tak končí exitusom...
Viď moje predchádzajúce príspevky.
mirka no konecne aspon niejaka stranka,ktora je ale o niecom inom ako o DM,tak uz chapem,ze ked si si precitala tie knizky z tejto stranky a im podobne,tak chapem ze preco tak rozmyslas,radsej si precitaj aj nieco odborne o DM,publikovat svoje nazory samozrejme moze kazdy hoci aj formou kurzov,lebo nic ine okrem ceny kurzov a zopar citatov tam ani nie je.Makrobiotika je sice super vec,ale nie je vseliekom a pri niektorych chorobach ako napr DM1 je to hazard zo zdravim - predstavme si ze niekomu rajbne a zacne si makrobioticky varit a postupne znizovat inzulin v nadeji ze ho raz nebude potrebovat...
ak by to fungovalo,tak nemyslis ze by uz nebolo ziadneho diabetu na svete???
Na jednej strane sa da chapat ze spolocnosti ktore vyrabaju inzulin a prislusenstvo k nemu sa iba tak nevzdaju svojho biznisu,aj tu TVRDU CENZURU chapem,dnesny svet je postaveny predovsetkym na trdom biznise, na druhej strane nedopriat si normalnu stravu len preto aby som svetu dokazal ze chvilu sa to da potiahnut aj bez inzulinu je nie prilis dobre riesenie.Prirodny zakon jasne hovori,ze co je dobre to sa uchiti/presadi samo.Tiez tak ako Ivan si neviem predstavit ako si aplikuje J Prucha 24 hod inzulin kazdych 36 hodin.
- mira,
a nemôže u neho ísť napríklad o MODY diabetes. Viď. napríklad www.diacentrum.sk kde sa píše okrem iného aj toto, citujem:
=========================
Obdobia jeho diagnostiky môžu byť rôzne, od detského veku až po neskorú dospelosť. Diabetici MODY bývajú často skrytí medzi diabetikmi 1. a 2. typu a podľa toho aj liečení – inzulínom alebo tabletkami (perorálnymi antidiabetikami).
=========================
Osobne poznám niekoľko MODY diabetikov, ktorí boli ako deti liečení inzulínom a teraz im stačí diéta...
Ale pozor, oni nie sú do značnej miery vyliečený DM l-kári, ako píšeš ale sú to diabetici s diabetom typu MODY.
A to je rozdiel!
Čo je to podľa Teba "do značnej miery vyliečený DM l-kár" ???
Má diabetes podľa Teba raz za tri, štyri dni, iba v tom čase keď si pichá inzulín???? A v iné dni ho nemá, alebo ako treba chápať Tvoje tvrdenie???
To, že niekto, kto bol doteraz na inzulínovej liečbe a teraz si už inzulín nemusí pichať, ešte neznamená, že je vyliečený z cukrovky!!!
Písala si, že Ty si sa vyliečila z cukrovky, naozaj?
Keby Ti teraz, po Tvojom údajnom vyliečení urobili OGTT test aké by si mala hodnoty glykémie?
========= o OGTT teste ======
Zdravý člověk má nalačno hladinu cukru mezi 3,6 a 5,5 mmol/l. Lidé se špatnou glukózovou tolerancí mají tuto hladinu dvě hodiny po zátěži mezi 7,1 a 11,1 mmol/l. U diabetes je glykémie nad 11,1 mmol/l.
=========== Priebeh OGTT testu ====
Test se provádí většinou ráno, ve specializované laboratoři. Odebírá se žilní krev nalačno a čeká se na výsledek glykémie (hladina cukru v krvi). Pokud dosahuje glykémie hodnot vyšších než 6,9 mmol/l (u těhotných vyšší než 5,6 mmol/l) OGTT se neprovádí. Pokud je glykémie v rozmezí 5,6 – 6,9 mmol/l ( u těhotných menší než 5,6 mmol/l) OGTT se provede.
Potom klient vypije během 5–10 min 75 g glukózy v 250ml roztoku. Nejčastěji se podává čaj.
Další odběr žilní krve se provádí po 120 minutách. Při diagnostice gestačního diabetu se navíc může provést odběr žilní krve za 60 minut po zátěži.
========= Vyhodnotenie OGTT testu ====
Důležitou hodnotou je hladina glukózy v žilní krvi za dvě hodiny po vypití sladkého roztoku. Pokud je hladina glukózy nižší než 7,8 mmol pak se nejedná o diabetes ani porušení glukózové tolerance a vše je v pořádku.
Při hladině vyšší než 7,8 ale nižší než 11,1 mmol se jedná o porušenou toleranci glukózy. Tento stav se řeší dietními opatřeními, nápravou životního stylu, redukcí přebytečných kil a sportovní aktivitou. Samozřejmostí jsou i pravidelné návštěvy lékaře spojené s kontrolou hladiny glukózy v krvi.
Při výsledné hodnotě vyšší než 11,1 mmol je jasné, že se jedná o onemocnění diabetes mellitus. Léčba onemocnění spočívá kromě úpravy životosprávy také v podávání léků, případně v aplikaci inzulínu.
Pozitivní výsledek OGTT se doporučuje ověřit opakovaným vyšetřením.
============= Koniec o OGGT teste ======
citované zo servra vysetreni.vitalion.cz