Moje dieťa má cukrovku

Príspevok v téme: Moje dieťa má cukrovku
a adriana

Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.

zaskocena

adriana - ono to moze byt este jeden problem, ja mam napr. cukor v moci a cukrovku nemam, robili mi glukozovotolerancny test po tej sladkej vode som mala vysledok 5, takisto mi 3 x denne odpichavali cukor a aj ranne hodnoty mam normalne, ale proste v moci je, mam nizky oblickovy prah, mamin brat ma to iste bez diabetes, je mozne ze to maly zdedilpo mne? v nemocnici jest nechcel takze tie ketony by mohli byt z toho...je mi az do placu, lebo si to neviem predstavit keby sa nieco take stalo, aj ked citam vsetky vas ako to zvladate...presli 2 týždne kazala nam primarka pockat do uplneho uzdravenia a objednam ho na vysetrenie, pevne verim, ze to bude v poriadku, nam bolo povedane, ze to cukrovka nebude, DUFAM

miskovamama - mame len klasicke ockovanie nutne zo zákona hexa vakcinu, nic navyse ziadne pneumokoky, zltacka, vtacia chripka, nic co byt nemusi nedavam

a adriana

Zaskočená, ak ste boli v nemocnici, tak určite by pri podozrení na cukrovku robili ďalšie vyšetrenia. Záleží, kedy mu odoberali krv na stanovenie glykémie. Najskôr 90 min. po jedle má zmysel merať glykémiu. Ketóny v moči sa zvyknú vyskytovať aj pri tzv. hladovaní, to mohlo byť, keď nechcel papať, a telo si tak bralo energiu z vlastných zásob , ale cukor v moči znamená, že glykémie presiahli hodnotu 10, a vtedy to treba už dať vyšetriť. Kúpte si v lekárni prúžky na meranie cukru v moči , najlepšie sú diaphan, ak aj teraz sa tam objaví cukor v moči, treba navštíviť lekára. Držím palce, aby sa to nepotvrdilo. My zatiaľ sa držíme a diletujeme, cukor v moči nemáme a glykémie pri meraniach na lačno sú do 5,7 a 2 Hod. po jedle sú do 10. Čakáme ako sa to bude ďalej vyvíjať.

miškovamama

Pre zaskočenú :
Bol pri preventívke syn očkovaný ? Ak ano, viete z čoho má problémy.
Cukor má vysoký a keď sú aj ketóny v moči, neváhajte a vyhľadajte odborníka. Ak sa vyskytne podozrenie na cukrovku, pýtajte sa do Ľubochne /ale neviem odkiaľ ste/. Tam nás super nastavili a všetko naučili. Držím prsty, aby to bol planý poplach.....
Pekný deň.

zaskocena

Ahojte, chcem sa s vami poradit, lebo sama neviem co to ma znamenat, moj syn ma 3 roky, asi cca pred 4 mesiacmi bol na preventivke a vsetko mal v poriadku aj krv aj moc, pred 3 týždnami dostal silny zapal priedusiek a skoncili sme v nemocnici, robili mi rozne vysetrenia, nasli nejaku bakteriu, mal vysoke CRP, cize sa jednalo o bakterialny zapal na ktorý mu boli nasadene ATB Zinnat, cez den mu bravali krv, nie na lacno! mal cukor 7,8 mml a v moci behom dna mal pritomny cukor aj ketony, som dost vydesena, lebo sa bojim ci ta choroba mu nemohla odstartovat cukrovku, inak je vitalny, culý, živý, myslim, ze chodi na malu potrebu primerane, akurat niekedy viac pije, dehydrataciu ani apatiu som nespozorovala, co si o tom myslite? dakujem za každý prispevok

miškovamama

Markiza je super, už o našom prípade informovala /viď záznam z 10.12.2009/. Len už ich nezaujíma, čo sa deje ďalej. Možno keby bolo rokovanie na súde alebo niekde, tak by sa prišli pozrieť. Ale to je tak so všetkým - najskôr veľké bububu a o ďalšom riešení tv neinformujú, max povedia hovorcovia, že prípad nemôžu komentovať, lebo je v riešení.......

Prajem veľa zdravia všetkým návštevníkom tejto debaty.

ringlod

mne vo vela veciach pomohla markiza,jednoducho som im zavolal ze to a to a lady sa pohli,lebo nikto nechcel byt verejne preberany,ale priznavam toto je trošinku ine kafe,ja osobne nepoznam takeho pravnika a vsetko si vybavujem sam,najlepsie je sa spojit z ostatnymi maminami a nieco vyhutat a podniknut spolocne

miškovamama

ringlod:
Mám doma kilo papiera so sťažnosťami a odpoveďami ctených úradov. Mnohé odpovede sú len namnožené a viem o troch matkách, ktoré dostali tú istú odpoveď, len bol zmemený príjemca odpovede.
Trochu nádeje vkladám do ombudsmana, ktorý mi napísal, že odpoveď z úradu je nepostačujúca a obrátil sa na ministra zdravotníctva. Čakám na stanovisko, lebo mne raši nikdy na moje žiadosti neodpovedal.

Čo sa týka európskeho súdu, aj na to dôjde. Len legislatíva je taká úžasná, že najskôr a musia vyčerpať domáce možnosti /t.j. trestné oznámenie, žaloba na okresný súd, odvolanie na krajský atď./ Až potom sa môžem obrátiť na európske inštitúcie.

P.S. Hľadám právnika, ktorý sa nebojí ísť do žaloby na štát.

alenka 82

Maminky, tiež sa priklanam k vzniku DM1 z ockovania. Mam dvojrocnu dcerku a uz pol roka jej picham 4xdenne. Ale drzi sa strasne statocne. DOkonca sa na kazde meranie a pichanie tesi. Tak dufam, ze jej to vydrzi co najdlhsie. A stastie, ze ona je taky "masozravec". Aspon sa ma cim dojest. Drzim palce vsetkym detickam.

ringlod

Janka tak skus dat podnet na Europsky sud,ockovanie je tema,ktorej sa ma dostat viac pozornosti,viem ze je to tazke z veternymi mlynmi,ale kazda diskusia zacina tazko a niekedy je zial zmietnuta skor ako sa zacne z pochopitelnych pricin,ale ak sa bude ozyvat stale viac ludi,tak to pomaly pojde
nakoniec to aj tak skonci tak,ze ludia budu mat moznost vyberu ci dieta zaockovat alebo nie a nebudu zastrasovany,ze preco nie ci ano...a zvytazi taka volba,ktora bude najviac ospevovana,ktory bude mat najvetsiu podporu statu,ludia na to radi daju,ak je nieco nejasne tak sa dobre hodi stadovitost...na fakty sa tak isto da divat z roznych uhlov a to je miesto pre roznych manipulantov z ludskov mienkou