Moje dieťa má cukrovku

Príspevok v téme: Moje dieťa má cukrovku
a adriana

Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.

DiabetikIvo

Ospravedlňujem sa predchádzajúci príspevok patrí do inej skupiny, ale na druhej strane nezaškodí aj tu... :-)

Ak návštevníci tejto diskusnej skupiny ešte nepodporili dve hromadné pripomienky na portáli právnych predpisov lt.justice.gov.sk ktoré sa týkajú diabetikov, tak ich prosím aby dlho neváhali, pretože keď budú dlho špekulovať či áno, či nie, tak už nebude v tomto pripomienkovom konaní čo podporiť.

Uzávierka je už 5. mája 2010 o 24:00 hod.

DiabetikIvo

a adriana,

zoznam členov Kategorizačnej komisie pre zdravotnícke pomôcky nájdeš na adrese: www.health.gov.sk

A k tvojej otázke: "A ozaj, prečo v tej kategorizačnej komisii nesedí náš zástupca, teda diabetikov...?" , poviem len toľko, že na jednom rozporovom konaní mi MUDr. Hlôška, ktorý je riaditeľom "Odboru kategorizácie, cenotvorby a liekovej politiky MZ SR" a je na rozporovom konaní vedúci rokovania, mi na podobnú otázku povedal, že to by potom chceli mať v kategorizačnej komisii zastúpenie aj paraplegici (vozíčkári), srdciari, duševne chorí a ďalšie skupiny pacientov a že to sa nedá. Že ministerstvo má na to vytvorené odborné pracovné skupiny kde sú odborníci pre príslušnú skupinu pacientov...

Taký je teda oficiálny postoj nášho ministerstva zdravotníctva, resp. postoj jedného zamestnanca ministerstva, ktorý má vedúcu pozíciu...

V pracovnej skupine pre pomôcky skupiny D je 5 lekárov - diabetológov ( www.health.gov.sk ). Dokonca je tam aj podpredseda Slovenskej diabetologickej spoločnosti MUDr. Uličiansky.
(A hoci aj v pracvnej skupine sú odborníci diabetológovia, tak neviem či niektorý z nich žije s diabetom 24 hodín denne 365 dní v roku, ako musia žiť samotní pacienti...)

To je síce pekné, lenže pracovná skupina nemá rozhodovaciu právomoc, tú má len Kategorizačná komisia !

V nej sú iba 5-ti lekári a z toho traja sú za VšZP (takže sa budú pri rozhodovaní riadiť tlakom zamestnávateľa na maximálne a okamžité znižovanie výdavkov a nebudú pozerať do budúcnosti, že mierne zvýšenie v tomto čase prinesie úsporu v budúcnosti keď nebude treba vynakladať také veľké prostriedky na liečbuu vážnych komplikácií diabetu...) a dvaja "odborná spoločnosť"...
Z tých čo zastupujú odbornú spoločnosť je jedna doktorka deramatologička a druhá doktorka za odbornú spoločnosť je síce diabetologička, ale to je pri hlasovaní iba jeden hlas proti desiatim... :-(

a adriana

Ahojte, prosím vás, napíšte mi svoj názor. Včera celý deń, mal perfektné glykémie. Najvyšia bola 2 Hod. po obede 6,5. To sme mali mrkvovú polievku s cestovinami, 100 g.varené zemiaky a 2 klasické fašírky. Na olovrant si dal 1/2 jablka, 1/2 pomaranča, 1/2 banánu. 2 Hod. po olovrante mal 4,8. Ale boli sme vonku, a 2 Hod. po olovrante sme mali iba 1/2 jablka. Pred večerou už bola hodnota 4, a po večeri- 53g. chlieb + obloha / syr, šunka, zelenina / 2 Hod. po to vyskočilo na 13,4, o hodinu 13,2 , o hodinu 10,7. Bol taký unavený, že po večeri zaspal, a tie merania boli vlastné robené v spánku. Už je úspech, že to nestúpalo. Ráno mal neg. moč, a glykémiu 5. To je presne ako keď ja mám hypo, najem sa a vyletí to. Nepicháme inzulín, ale pri nedodržaní pravidelnosti, to takto reaguje. Čo to je ?

zaskocena

miskovamama - tak to bude z ockovania zial :((( proste každý ma ine telo, iný imuniný system a telo tak zareagovalo, vpichnutý virus napadol pankreas :( ja som sa tým zacala zaoberat resp. zaujalo ma to v negativnom zmysle uz davnejsie raz v cakarni u lekara som sa rozpravala s mamickou, ktorej dcerka dostala po ockovani detsku mozgovu obrnu a ta mamicka bola dost na dne z toho, s tým lesom nemaju pravdu, lebo aka je sanca, ze dieta ochorie na tieto vazne choroby? ktovie kolko takých "nahodnych" cukrovkarov chodi po svete, som rada, ze som nedala zaockovat proti pneumokokom aj ked vsade bolo kopec reklamy ani ja sama som nesla na povinne preockovanie proti tetanu, mam strach a inak ked nedas dieta ockovat zakladnou hexa vakcinou vraj pokuta 350 eur, ale ked sa nad tým clovek zamysli ockuju sa deti 7 dnove, cize uplne cerství novorodenci, vsak to telicko nema ziadnu imunitu este! kto moze vediet ako zareaguje na vpichnute virusy? a vobec imunita dietata sa buduje do cca 6tich rokov a ani potom nikto nemoze vediet ako jeho telo zareaguje na ockovaciu latku, no je to strasne. To video sa pokusim najst

miškovamama

P.S.
V reflexe sme neboli ale v novinách Markiza.
Stačí si pozrieť prípevvok aj s videom zo dňa 10.12.2009 s názvom
Miško a Maruška dostali po očkovaní cukrovku, peniaze od štátu neuvidia. Tam sa veľa dozviete. Ak by ste to nenašli, link pošlem mailom.
Pekný deň.

miškovamama

12.1.2009 preventívna prehliadka /zdravý/, v ten istý deň očkovanie. Príznaky takmer ihneď, len som vtedy nevedela o čo ide, nikdy som sa s cukrovkou nestretla anič som o nej nevedela. Bola zima, veľa sme kúrili, prikladala som jeho smad suchému vzduchu v byte.
Nakoniec som sa rozhodla ísť s ním na vyšetrenie - 3.2. cukor na lačno 18,9, 4.2. - hospitalizácia v Ľubochni na infúziách. Tam ho nastavili na inzulín /4x denne/ a dietu. Nastavili ho dobre, glykovaný máme 5,8 - 6,4.

Čo sa týka očkovania, všetci pripúšťajú nejaké "straty", ale kým sa to netýka jeho dieťaťa, tak rozprávajú nezmysly, že oni ochraňujú les a nie jednotlivý strom. A môj syn je tým stromom.
T.J. určite sa hrozba netýka každého, je len priveľmi čudné, že keď sa niečo také objaví, tak to zametajú pod koberec miesto toho, aby sa to dôkladne /aj v záujme iných detí/ prešetrilo.

Je veľa mamičiek, nielen v ČR ale aj tu na Slovensku, ktoré si myslia to isté, len málokto nájde odvahu nahlásiť nežiadúce účinky našim cteným úradníkom. A preto oni vykrikujú do telky, že príčinná súvislosť neexistuje, lebo nič podobné nikto nehlásil. A tu je ten problém.
Opakujem - pred očkovaním bol môj syn také zdravé dieťa, ako by si každý rodič želal.
Ale názor nikomu neberiem, ja len píšem, čo sa stalo nám a už sa neodstane.

a adriana

Ahojte, doteraz som sa vôbec nezaujímala o riziká očkovania, ale musím povedať, že aj v diskusiách na českých stránkach o detskej cukrovke, je veľa mamičiek, ktoré sú presvedčené, že cukrovku spôsobilo očkovanie. Miškova mama, viem, že bojuješ za to, aby bolo na rozhodnutí rodiča či dá dieťa zaočkovať, čo tak osloviť mamičky aj na českých stránkach.Ja už mám tiež pochybnosti. Mali by sa aspoň pred očkovaním robiť vyšetrenia, či dieťa nepatrí do rizikovej skupiny, prevencia by bola lacnejšia aj pre zdravotné poisťovne, aj pre štát. Zdravie môjho syna je teraz veľmi krehké, bojujem o každý deň, začali sme so zdravou stravou, v rozumných dávkach a hlavne pravidelnosť. Nepichá si inzulín, ale reaguje presne tak, ako by sme ho pichali. Ak, prešvihneme max. 3 Hod, a nenaje sa, klesne mu cukor na úroveň hypa, a po 4 Hod. má vysokú glykémiu, aj keď ešte nič nejedol, takže nemôžem dopustiť, aby keď sa naolovrantuje o 14.30, večeral až o 18.30, To sa nám stalo tento týždeň, pretože mal tanečnú a tréning sa pretiahol o 45 min. Dnes mal na olovrant jahodový jogurt light a 1/2 celozrného rožka. Po 1 Hod. a 25 min. mal 7,6. Večeral presne po 3 Hod. od olovrantu, a 75 Min. po večeri mal 6,8. Okrem rybieho oleja a probiotiká, mu večer dávam piť 2 dcl čaju z bylinkovej lekárne- Čaj s jastrabinou a fazuľou. Neteším sa, bojím sa, že zlepšenie je len dočasné, ale dúfam.

zaskocena

miskovamama - prosim ta a za ako dlho sa u maleho prejavili priznaky cukrovky po podani vakciny? si si 100% ista, ze to je z toho? ako viem logicky to zdovodnit, ze sa to stat moze...len nie u kazdeho, aj ked cloveka zamrazi ked to pocuje :((( neboli ste nahodou v Reflexe? aj tam bola jedna pani so synom a rozoberali to, ze po ockovani dostal cukrovku

miškovamama

Zaskocena>

aj my absolvujeme len povinné očkovania a takto sme dopadli....... moje ďalšie deti /vnučky/ žiadnu vakcínu do tela nedostanú. A úrady sa môžu aj roztrhať a posielať nám pokuty... NIKDY viac očkovací jed do tela....Ak chceš vedieť viac, pozri si stránku rizikaockovania, a sú aj iné. Ak chceš, pošlem ti ich na mail. Všetkým krásny víkend. JK